Witam,
na reszcie wyszła Biblia po polsku na iPhona. Długo na nią czekałem i pewnie wielu z Was również.
Na początku miałem trochę problemów z wgraniem polskiego przekładu, dlatego postanowiłem pokrótce napisać mały tuturial od ściągnięcia samej aplikacji do wgrania polskiego przekładu i cieszenia się Biblią. No więc do dzieła!
1. Z appstore ściągamy darmową aplikację: Mantis Bible Study.
2. Po zainstalowaniu wchodzimy w aplikację i tam w zakładce Read klikamy w lewym górnym rogu na KJV.
3. Szukamy naszej polskiej Biblii, czyli: PLSH - Polish Bible.
4. Klikamy na nią i otwiera nam się okienko żeby wejść na stronę Mantis. Klikamy w ten "link".
5. Gdy strona otworzy nam się w Safarii w prawym rogu mamy rejestrację, rejestrujemy się. Zapamiętujemy nasz login.
6. Wchodzimy z powrotem do programu. W zakładce Read klikamy Tools i potem Options.
7. Wpisujemy swój login ze strony www w okienku Mantis User Info i klikamy Done.
8. Przechodzimy znowu do Safarii i logujemy się na stronę Mantis (no chyba, że jesteśmy zalogowani).
9. Przechodzimy na stronie do zakładki New Releases. I szukamy polskiego przekładu (jest [przekładów] dużo więc warto ustawić sortowanie od Name i to nasz przekład będzie na 3 stronie - chyba, że ustawi nam od początku (literka a) no to na 3 str od końca

).
10. Klikamy w Polish Biblie (Free) na Buy Now.
11. Potem klikamy już na Final Checkout. Wracamy do naszego programu.
12. W zakładce Read klikamy na KJV, tam będziemy mieli gotowy do ściągnięcia przekład.
13. Po zainstalowaniu klikamy tylko jeszcze raz na PLSH - Polish Biblie, program przechodzi nam do okna Read.
14. I cieszymy się z Biblii na swoim iPhonie!
Mam nadzieję, że proste

Teraz już tylko czekać na inne polskie przekłady!
Pozdrawiam i miłego czytania.