Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Zakup pierwszego Maka

• Zamknięty Temat jest zamknięty
58 odpowiedzi w tym temacie

#26 Gość_marco-polo_*

Gość_marco-polo_*

Napisano 30 czerwca 2009 - 19:30

Myszka zla, lepiej wybrac v450. Ale jesli juz tak bardzo chcesz ta myszke to mam do sprzedania v470 :) Pisz na priva.

Czemu uważasz, że ta myszka jest zła?

Elegancko:smile: a nie za mały ten monitor? 19"?

Myślę, że monitor jest w sam raz, bo nie mam bardzo dużego biurka.

#27 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 19:32

NIe wiem czy coś moja wypowiedź zmieni, ale wybór Maca Mini jest idealny! Sam zakupiłem sobie ten komputerek i jestem w pełni zadowolony. W 3 minuty spakujesz go do pudełka i w drogę. Ani klawiatura ani myszka nie są potrzebne (chyba bo jeszcze nie sprawdzałem czy tak się da). Kupujesz na iPhone app np. Air Mouse i do miniaka potrzebujesz tylko monitora :D. Kabli nie jest dużo. Kupiłem specjalnie krótsze nawet pół metrowe bo mini stoi obok monitora. Pozdrawiam.

#28 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 30 czerwca 2009 - 19:38

Myślę, że monitor jest w sam raz, bo nie mam bardzo dużego biurka.

dla mnie 24" to już minimum jeśli chodzi o monitor :) ale jak 19" Ci pasuje, to ok

#29 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 02 lipca 2009 - 20:58

Czemu uważasz, że ta myszka jest zła?
.

Przeczytaj jakie sa jaja z nia. Sam ja uzywalem i wkurzalo mnie, ze wystarczylo 5 sekund nic nie robic to sie mometalnie usypiala a jej obudzenie powodowalo szalenie kursora i scrolla. Na usb v450 spisuje sie znacznie lepiej.

#30 Gość_marco-polo_*

Gość_marco-polo_*

Napisano 03 lipca 2009 - 07:33

A jaką myszkę polecacie? Chodzi mi o bezprzewodową i laserową (lub optyczną ewentualnie). Zależy mi, żeby była zgrabna i pasowała do Mac'a Mini.

#31 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 lipca 2009 - 07:44

define ZGRABNA :) mała czy ergonomiczna?

#32 Gość_marco-polo_*

Gość_marco-polo_*

Napisano 03 lipca 2009 - 08:20

mała byłaby w sam raz.

#33 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 lipca 2009 - 08:28

ja tradycyjnie polecam logitecha

Logitech: Myszki

do wyboru do koloru

ale jeśli mała to chyba bym wziął VX revolution

a jeśli ergonomiczna to MX revolution

#34 Gość_marco-polo_*

Gość_marco-polo_*

Napisano 03 lipca 2009 - 08:55

Zastanawiam się jeszcze nad MM Wireless, ale nie wiem czy warto tyle kasy na nią wydawać. Podoba mi się też Logitech V450 Laser Cordless tylko szkoda że nie ma jej w szarym kolorze.

#35 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 lipca 2009 - 09:20

MM/MM Wireless - było o tym wiele razy - droga i nie warto teraz mam MX510 ale przygotowuję sie do zmiany na 518. Jednak co kabelkowa to kabelkowa, a poza tym świetnie leży pod reką.

#36 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 03 lipca 2009 - 11:18

marco-polo: Poczytaj o MM, jeśli liczy się tylko wygląd to OK, dla mnie ma ona jednak za dużo wad: brak możliwości wciśnięcia jednocześnie prawego i lewego przycisku, konieczność czyszczenia co jakiś czas kulki, za mała do mojej łapy, często źle rozpoznaje który klawisz wcisnąłem (wciskam prawą stronę*a ona traktuje to jak lewoklik), przypadkowe uruchomienia Expose - wystarczy lekko ścisnąć i bach (wiem, można wyłączyć ale nie po to mam te boczne przyciski żeby z nich nie korzystać). Pozbyłem się MM (miałem ochotę ją*tylko za koszty przesyłki wystawić w dziale giełda ale mi ta pierwsza złość*przeszła i oddałem znajomej do białego ibooka g4). Kupiłem MX Revolution, która może i nie pasuje wizualnie do MP i klawiatury Alu ale mi w 100% odpowiada. A do PB mam Wireless A1015 z jednym przyciskiem (przynajmniej się nie pomylę).

#37 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 lipca 2009 - 11:46

@ jenot - tak z ciekawości - na ile starcza bateria w MX Revo? Pytam, bo też jestem zainteresowany. I jeszcze jedno - zauważyłeś jakieś przestoje w przesyle danych/przeskoki/inne niewyjaśnione i dziwne sprawy?

#38 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 lipca 2009 - 11:47

samsung t190 jest ok...jak zwykle sprawdz bad pixele przed zakupem;] co do wielkosci imo 19 cali to max przy 9400 jak chcesz w cokolwiek zagrac to jest jeszcze rozdzielczosc 1440/900 ... a jak ci na tym nie zalezy...to bierz wiekszy^^ roznica w cenie bardzo mala.... dodam jeszcze ze 4000zl za wszystko patrzac na wydajnosc minimaca to oczywiscie bardzo duzo i za podobne pieniadze mialbys 2 razy szybszego pc-ta ale rozumiem ze dla ciebie to nie ma znaczenia bo chcesz maca;] na koniec co do myszek...nie zawracaj sobie glowy zadmymi logitechami szkoda czasu za ~60 zl masz a4tech x750bf o ile je jeszcze robia^^ za ~120 razer deathadder i wszystko;] ...bylbym zapomnial jak bedziesz kupowal samsunga...to poluj na calego czarnego rose nie bedzie kolorystycznie pasowac z mini;]

#39 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 03 lipca 2009 - 11:59

RiQ: MX Revo ma akumulator i stację dokującą. Bez ładowania korzystając przez kilka godzin dziennie powinna wystarczyć na jakieś 5 dni do tygodnia. Jednak nie ma to wielkiego znaczenia bo ładuje się błyskawicznie - pół godziny do godziny i od zera do 100%. Przeskoków ani zaników transmisji nie zauważyłem - nadajnik w hubie USB pod biurkiem, mysz na biurku. Jedynie w World of Warcraft po pokręceniu rolką mysz ucieka w lewy górny róg ekranu, ale wydaje mi się, że to bug w WoW bo w innych grach ani na pulpicie takie rzeczy się nie zdarzają.

#40 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 lipca 2009 - 12:33

superas, dzięki za odpowiedź, no to sobie zbieram na Revo. I dam znać jak się sprawuje

#41 Gość_marco-polo_*

Gość_marco-polo_*

Napisano 03 lipca 2009 - 13:00

Wielkie dzięki za wszystko.

#42 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 lipca 2009 - 15:41

Jeśli myszka to długoterminowa inwestycja, to dobrym pomysłem jest nowa bezprzewodówka od MS - ma oprócz baterii możliwość podczepienia kabelka. Ja za coś takiego dużo bym dał w swojej leciwej "G7" (ba, w wersji Lanparty) od Logitecha. Obie baterie są stare, mniej wytrzymałe i dziwnie długo potrafią się ładować. Czasem zastaję obie wyładowane, i okazuje się, że muszę czekać. A taki kabelek ładujący dużo by dał. A tak o kupnie maca mini - to monitor malutki. Osobiście używam (z pc) 22' samsunga, i to wciąż nie dużo.

#43 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 lipca 2009 - 16:33

jak myszka to z kablem-.-

albo kabel+bateria cos jak razer mamba

Osobiście używam (z pc) 22' samsunga, i to wciąż nie dużo.

a znasz zaleznosc: wyzsza rozdzielczosc=lepsza karta grafiki?;]

chyba ze komputer do filmow tak?

coz ja wole podlaczyc sie pod tv...22' a 40 to jest roznica;]

tez sie w sumie troche czepiam...poprostu przypominam sobie jak stalem w kolejkach po sprzet
ludzi ktorzy "wybierali" sobie komputer pokroju c2d (a jakze musi byc) 2gb ramu ...plyta od asrocka albo low end gigabyte;]
sliczna obudowe ...i na koniec jakies 8600 gt + monitor 22/24 +++ cali;DD
swiecie przekonani ze bedzie super...w rozdzialkach rzedu 1680 / 1920 ;DDD

#44 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 lipca 2009 - 18:32

Zdaje mi się, że 9400 by pociągnęła filmy i biuro w 1920x1200. A 8600 tym bardziej. No, a do gier to i w 1024 giefors 9400 jest słaby. Myszki - mowa była w ostatnich postach o MX Revolution, czyli myszce bezprzewodowej. A ja powiedziałem właśnie o zestawie kabel+bateria. A polecam myszki raczej logitecha, nie razera. Od dawna mam logitechy, są dużo wygodniejsze. Razery (przynajmniej dla mojej dłoni) są gorzej wyprofilowane, nieprzyjemne.

#45 Gość_marco-polo_*

Gość_marco-polo_*

Napisano 03 lipca 2009 - 20:27

Myszki od MS nie kupię nigdy. Nie chcę mieć z tą firmą nic wspólnego. Od 9 lat tylko Microsoft. A za pół roku KONIEC. Tylko APPLE.!!!

#46 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 03 lipca 2009 - 20:55

Bez przesady, Apple takie we wszystkim swietne nie jest...

#47 Gość_marco-polo_*

Gość_marco-polo_*

Napisano 03 lipca 2009 - 20:57

Jak Apple zawodzi to jest jeszcze Logitech :-)

#48 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 lipca 2009 - 21:34

MX Revo też sobie chwalę :) Dla mnie idealny kształt do mojej dłoni :)

#49 Leonard

Leonard
  • 1 193 postów

Napisano 05 lipca 2009 - 04:38

Zdaje mi się, że 9400 by pociągnęła filmy i biuro w 1920x1200.
A 8600 tym bardziej. No, a do gier to i w 1024 giefors 9400 jest słaby.

"biurko" to nie problem nawet dla x3100. Tu nie potrzebna jest mocna karta tylko odpowiednia częstotliwość tmds DVI (która pośrednio wpływa na zakres oferowanych rozdzielczości).

Natomiast filmy w wysokich rozdzielczościach to jeszcze domena procesora (o ile dobrze zrozumiałem Snow ma coś w tej kwestii zmienić).
Myślę że z video w tak dużej rozdzielczości mogą być problemy (chociaż zależy od formatu).

Co do grania - wiadomo, grafika zintegrowana bez własnej pamięci więc szału nie ma ;)
chociaż kilka tytułów (jeszcze z tej dekady ;) ) powinno na niej ruszyć.

Pozdrawiam.

#50 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 05 lipca 2009 - 14:13

"
Myślę że z video w tak dużej rozdzielczości mogą być problemy (chociaż zależy od formatu)

Tutaj posiadanie C2D daje nam duży plus w video i nie powinno być problemów z odtwarzaniem HD :) na niektórych forach można przeczytać, ze 720 przy dobrych kodekach da się obejrzeć na atomie. Ale C2D już 2.0 radzi sobie spokojnie z filmami w HD. Tak więc Mac mini nie powinien mieć z tym żadnych problemów.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych