Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2G] MMS - funkcjonalność 3G i 3GS przeportowana

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
315 odpowiedzi w tym temacie

#301 welsh

welsh
  • 298 postów
  • Skądlubuskie

Napisano 20 października 2009 - 07:22

Koledzy chyba dlatego właśnie Apple zrezygnowało z uruchamiania MMS na 2g (ale nie wiem czy czasem 3g ma tą samą baterie). Generalnie miałem sporo czasu uruchomione mms na swoim 2g i przez ten czas ładowanie musiało się odbyć niemal codziennie. Po upgrade softu mam spokój ładuje raz na kilka dni i stwierdzam, że nawet nie chce mieć tych mms. Zawsze można posłać coś mailem i to mi w zupełności wystarcza!!

#302 keraMssj2

keraMssj2
  • 181 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 listopada 2009 - 22:46

witam mecze sie tym caly dzien juz opce do mms mam ale gdy wysylam to caly czas mam ten czerwony wykrzyknik nie zapamietuje mi ustawien APN ;/ macie jakas skuteczna rade na to? gdy instaluej APN Editing wyskakuja mijakies bledy

#303 DannyM

DannyM
  • 541 postów
  • SkądTu i tam

Napisano 23 grudnia 2009 - 09:26

Ja mam same problemy: 1. APN Editing nie chce sie zainstalowac. Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) subprocess post-installation script returned error exit status 255 2. ActivateMMS2G nie mam w spisie cydii. repo.ispazio.net do cydi ale nie przyjmuje Nie moge tez odswiezyc repo ciagle jakies bledy. Ma ktos jakis pomysl. Mi to wyglada na problem z uprawnieniami chmod

#304 Damass

Damass
  • 118 postów

Napisano 04 stycznia 2010 - 20:13

Ja mam same problemy:
1. APN Editing nie chce sie zainstalowac.
Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
subprocess post-installation script returned error exit status 255

2. ActivateMMS2G nie mam w spisie cydii.

repo.ispazio.net do cydi ale nie przyjmuje

Nie moge tez odswiezyc repo ciagle jakies bledy. Ma ktos jakis pomysl. Mi to wyglada na problem z uprawnieniami chmod

@ DannyM
Poradziłeś sobie z tym problemem, bo mam to samo i nie wiem jak to ugryźć

Pozdrawiam

#305 DannyM

DannyM
  • 541 postów
  • SkądTu i tam

Napisano 04 stycznia 2010 - 20:16

niestety nie :(

#306 Remek.B

Remek.B
  • 463 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 stycznia 2010 - 13:29

ja mam niestety tak: iPhone:~ root# dpkg -i mms2g.deb (Reading database ... 1883 files and directories currently installed.) Unpacking ru.geniusan.mms2g (from mms2g.deb) ... dpkg: error processing mms2g.deb (--install): trying to overwrite `/System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/M68AP.plist', which is also in package com.xsellize.enablemmsfor2g2 dpkg-deb: subprocess paste killed by signal (Broken pipe) Errors were encountered while processing: mms2g.deb jakiieś pomysły firmware 3.1.2

#307 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 11 stycznia 2010 - 13:40

próbujesz nadpisać plik /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/M68AP.plis którego właścicielem jest pakiet com.xsellize.enablemmsfor2g2 Tak jak byś juz kiedyś próbował włączyć sobie mms przy zastosowaniu tego 2 pakitu. Jak się nie boisz to daj dpkg --purge com.xsellize.enablemmsfor2g2 to wywali ten pakiet i wtedy (może jeśli nie będzie innych zależności) Ci się mms2g.deb wgra we filesystem.

#308 lanchlan

lanchlan
  • 5 postów

Napisano 19 stycznia 2010 - 22:40

podmieniłem M68AP i mój Iphonik się zawiesił na amen , musiałem od nowa system wgrywać , kiedyś jak sie pojawił ActivateMMS2G to mi wszystko śmigało , ma ktoś pomysł bo z mms2g.deb też mama pod górkę . ???

#309 Fajtlapek

Fajtlapek
  • 28 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 lutego 2010 - 01:13

Mam rozwiązanie dla Playa:
1. Wchodzimy na tę stronę .mobilconfig Generator by iPhone-notes.de
2. Wpisujemy swój e-mail, który mamy skonfigurowany w iPhonie.
3. Klikamy Custom Carrier: i wypełniamy po kolei: Play, mms, mms, mms.
4. Po wysłaniu otwieramy załącznik bezpośrednio na iPhonie i instalujemy.
5. Wchodzimy w ustawienia sieci i uzupełniamy wg screena:
Dołączona grafika
(maksymalna wielkość wzięta z kosmosu ;)
6. Restart telefonu (bardzo ważne!).
7. włala - możemy się cieszyć z mmsów.

mnie też ta opcja zadziałała. Zmieniłem tylko z tego niemieckiego upgradu uzytkownika na mms

#310 borkus

borkus
  • 201 postów
  • SkądGdynia/Wrocław

Napisano 13 lutego 2010 - 17:43

Czy mógłby ktoś zrobić paczkę instalacyjną do cydii z ustawieniami mms dla plusa? Wiem, że dla t-mobile była taka paczka, bo ja nie mam zielonego pojęcia co z tym zrobić...

#311 Kazzzek

Kazzzek
  • 38 postów
  • SkądEindhoven / Poznań

Napisano 22 lutego 2010 - 09:57

dla 3.1.2 [nie działa na 3.1.3]
Enable MMS on iPhone 2G 3.1.2 Firmware | Redmond Pie

#312 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 23 lutego 2010 - 17:51

Jesli komus zalezy na natywnej mozliwosci wysylania MMS'ow z iP2G na sofcie 3.1.3, oto rozwiazanie ktore znajdziecie na iSpazio

#313 gero3

gero3
  • 1 postów

Napisano 07 marca 2010 - 09:50

Jesli komus zalezy na natywnej mozliwosci wysylania MMS'ow z iP2G na sofcie 3.1.3, oto rozwiazanie ktore znajdziecie na [URL="http://www.ispazio.net/91052/activatemms2g-la-guida-ispazio-per-abilitare-gli-mms-sugli-iphone-2g-con-il-firmawre-3-1-3"]iSpazio[/URL]

no mnie zależy!!!! tylko kiepsko u mnie z italiano - nie ma może jakiegoś polskiego opisu jak to zrobić?

#314 KromuS

KromuS
  • 184 postów
  • SkądEłk / Ostrołęka

Napisano 07 marca 2010 - 10:00

tutaj masz prawie że po Polsku, mnie się udało w ten sposób:
iSpazio-Google Tłumacz

#315 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 07 marca 2010 - 10:24

KromuS no to Google translate pozostaje :) tam nie ma szczegolnie duzo do zrozumienia.

#316 KromuS

KromuS
  • 184 postów
  • SkądEłk / Ostrołęka

Napisano 07 marca 2010 - 10:32

no nie ma, ale mimo wszystko żeby pomóc większej rzeszy osób, napisałem szybko tourial i zamieściłem w dziale Touriale, jak jakiś moderator zatwierdzi to będzie widoczny.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych