Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2G] MMS - funkcjonalność 3G i 3GS przeportowana

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
315 odpowiedzi w tym temacie

#276 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 15 lipca 2009 - 07:26

brodek, nie wiem skad Twoje zdziwienie... w koncu Internet i MMS'y maja inne ustwienia.

Wszystcy uzytkownicy VVM w Erze nie zrobia takiego numeru, jak wylaczenie internetu... poniewaz ustawienia dla internetu i VVM sa takie same, nie rozdzielili ich :( Pisalem do ERY w tej sprawie, ale Oni najwyrazniej nie wiedza o co chodzi... i twierdza ze wszystkie ustaweiania schodza z karty SIM...
Nawet wyslalem im fragment pliku konfiguracyjnego, to zrobili wielkie oczy i uparli sie ze ja mam telefon iPhone EDGE a oni obsluguja jedynie iPhone 3G ... kilka listow, telefonow... rozmowa jak ze sciana.

Wystarczyloby zeby zrobili oddzielne ustawienia dla Internetu i VVM, bo MMS'y dzialaja na ustawieniach "eramms"

Nie na darmo w sofcie 3.0 rozbili te uslugi w pliku carrier.plist

#277 skarekrow89

skarekrow89
  • 239 postów

Napisano 15 lipca 2009 - 17:10

Zadziałała by ta aktywacja MMSów na sofcie 2.2 ?

#278 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 15 lipca 2009 - 21:02

Zadziałała by ta aktywacja MMSów na sofcie 2.2 ?

nie

#279 stronka

stronka
  • 8 postów
  • SkądWawa

Napisano 18 lipca 2009 - 07:59

Witam, A ja mimo zainstalowania APN z Cydii, nie widzę opcji siec/ dane sieci komórkowej. Nie mam tez edga? model 2G/3.0 Czy wiecie co to moze byc? Pod Ania

#280 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 19 lipca 2009 - 07:39

stronka odpowiedzia jest kolejnosc.
Instalujemy APN Edition lub przerabiamy plik carrier.plist
Instalujemy MMS'y...

Inna kolejnosc powoduje taki a nie inny efekt.

Teraz pozostaje odinstalowac APN Editing i recznie zmienic zawartosc pliku carrier.plist

#281 Darrarski

Darrarski
  • 469 postów
  • SkądWarszawa / Piastów

Napisano 19 lipca 2009 - 18:47

Zainstalowałem, wysłałem jednego MMSa żeby sprawdzić czy działa, po tygodniu usuwam. Moim zdaniem paczka z Cydii zawiera poważny błąd, który to właśnie wpływa na rozładowywanie baterii o którym tyle osób pisze. Zauważyłem że telefon praktycznie bez przerwy próbuje się z czymś łączyć, bez względu czy jest w zasięgu wifi, czy nie, czy podane są poprawne dane punktów dostępowych, nawet jak nie są podane żadne, iPhone na okrągło próbuje się komunikować z siecią GSM. Wątpie, żeby w iPhone 3G lub 3GS występował podobny problem. Funkcjonalność fajna, ale nie takim kosztem, wymaga jeszcze dopracowania. Swoją drogą przed iP miałem telefony z obsługą MMS, z której korzystałem średnio dwa razy na rok :-)

#282 stronka

stronka
  • 8 postów
  • SkądWawa

Napisano 19 lipca 2009 - 20:00

Dzieki za podpiowedz, ale ze ponownie zrobilam restore i wgralam wedlug tej kolejnosci nic sie nie zmienilo, czyli nadal nie mam widocznych w ustawieniach danych siec komorkowej.

Moze poprobuje z tym plikiem, ale tutaj potrzebuje wiekszej pomocy w tej kwestii, gdyz jestem laikiem.

czy moglbys mi powiedziec co dokladnie trzeba zmienic i jak?

Pozd
Ania

stronka odpowiedzia jest kolejnosc.
Instalujemy APN Edition lub przerabiamy plik carrier.plist
Instalujemy MMS'y...

Inna kolejnosc powoduje taki a nie inny efekt.

Teraz pozostaje odinstalowac APN Editing i recznie zmienic zawartosc pliku carrier.plist

#283 qwerdt

qwerdt
  • 128 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 lipca 2009 - 12:14

A ja mam taki problem że nie zapisują się ustawienia mms apn login i hasło. MMSC i proxy zapisują się. Za każdym razem jak wypełniam wszystkie pola i później ponownie wchodze w "dane komórkowe" to pola apn, użytkownik i hasło są znowu puste. Jak to zrobić aby było na stałe? Iphone 2G 3.0 JB redsn0w sieć orange

#284 Gość_brodek_*

Gość_brodek_*

Napisano 29 lipca 2009 - 13:48

A ja mam taki problem że nie zapisują się ustawienia mms apn login i hasło.
MMSC i proxy zapisują się.
Za każdym razem jak wypełniam wszystkie pola i później ponownie wchodze w "dane komórkowe" to pola apn, użytkownik i hasło są znowu puste.
Jak to zrobić aby było na stałe?
Iphone 2G 3.0 JB redsn0w sieć orange

gdzie takie ustawienia są???? bo u mnie nic takiego nie znalazlem..... poprostu MMS dziala i tyle... tak samo z internetem.......

#285 qwerdt

qwerdt
  • 128 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 lipca 2009 - 20:07

Ustawienia są w Ustawienia->ogólne->sieć->dane komórkowe @brodek a Ty jak robiłeś? dokładnie tak jak w pierwszym poście?

#286 ipkiss

ipkiss
  • 42 postów

Napisano 03 sierpnia 2009 - 15:37

zrobilem tak jak pisal mamcnote - efekt - mam logo operatora i czesc danych dotyczacych mms uzupelniona, ale dalej brak APN i jak wpisuje recznie to du... otworzylem plik carrier.plist na iphone i tam APN byl wpisany "mms", wiec zmienilem na "mms.plusgsm.pl". Dodatkowo zmienilem wartosc Max Message Size na 614400. Efekt taki ze APN dalej nie widoczne a druga wartosc zmieniona... Ponownie reset i wszystko ok - MMS dochodza i wychodza, a w ustawieniach wszystko jak nalezy

#287 malyd77

malyd77
  • 37 postów
  • SkądZabrze

Napisano 10 sierpnia 2009 - 21:17

Witam Próbowałem według tego sposobu: 1. Z Cydii instalujemy APN Editing 2. W Cydii wyszukujemy ActivateMMS2G 3. W niektorych przypadkach nalezy - dla pliku CommCenter ustawic chmod 755 plik lezy -> System\Library\PrivateFrameworks\CoreTelephony.fra mework\Support 2. Reboot 3. Milej zabawy Pobrałem w Cydii APN Editing jednak podczas instalacji dostaje takie komunikaty error file not found at path allowEDGEEditing error No key or keypatch to set value co dalej z tym zrobić (IP ma os 3.0 i zrobionego JB) Z góry dzięki za pomoc

#288 bartosz

bartosz

• 1 644 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 21:31

dzizas ludzie - juz raz w tym watku tlumaczylem na czym polega problem! czytajcie zamiast ciagle pisac to samo!

blog.fotogenia.info Hakowanie iPhone część 20 - tu reczna metoda
blog.fotogenia.info Hakowanie iPhone część 21 - tu prosty konfigurator

i ku przestrodze blog.fotogenia.info Niebezpieczne fix-fu

#289 malyd77

malyd77
  • 37 postów
  • SkądZabrze

Napisano 10 sierpnia 2009 - 22:02

dzięki Ci bartosz za wyjaśnienie problemu. Rzeczywiście z MMS-ów nie korzystam. Mam nadzieję że instalując ten programik APN Editing nie namieszałem za bardzo. Sprawdzałem na stronie plusa biling on-line to nie widac jakiś zwiększonych opłat za internet wiec może się nic nie namieszało.

#290 kurde-kurde@tlen.

kurde-kurde@tlen.
  • 127 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 sierpnia 2009 - 19:51

Kurcze, niestety dzisiaj musiałem przegrać soft, coś namieszałem i telefon świrował. Teraz nie moge uruchomić MMSów ponownie, robie wszystko jak w instrukcji na początku tematu i nic, robiłem na 2 sposoby i klapa, nie mam opcji MMS w ustawieniach wiadomośći, a wcześniej bez problemu za pierwszym razem ruszyło, chmod tez zmienialem... co za sztryms....:sad:

#291 malyd77

malyd77
  • 37 postów
  • SkądZabrze

Napisano 14 sierpnia 2009 - 11:33

Zrobiłem według tego opisu blog.fotogenia.info Hakowanie iPhone część 20 wszystko działa w jedną i drugą stronę. niestety bateria tragedia. Chyba je odinstaluję.

#292 mati1993

mati1993
  • 41 postów

Napisano 25 sierpnia 2009 - 10:55

a na ktorym repo jest ActivateMMS2g? bo ja nie potrafie znalezc...

#293 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 18:05

Po aktualizacji cydii mojemu bratu przestaly dzialac mms! Wczesniej mial i do tej pory ma zainstalowane ActivateMMS2g ale w oknie sms nie pojawia sie po lewej na dole ikonka zalaczania zdjecia:/ Po przeczytaniu tego watku http://www.myapple.p...-komorkowa.html moge zmieniac ustawienia mms, sa ustawione tak jak byc powinny dla sieci orange ale ta ikonka to zalaczania fotki sie nie pokazuje:/ Mial ktos cos takiego?
Zainstalowalem raz jeszcze z cydii activate mms ale nic to nie dalo:/

#294 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 06:08

Nie wiem czemu ale nie moglem edytowac swojego postu a musze to napisac. Mms juz dzialaja, brat zapomnial ze wylaczyl je w ustawieniach wiadomosci:]

#295 simcold

simcold
  • 86 postów
  • SkądGłogów, PL

Napisano 18 września 2009 - 09:06

NIE ściagajćie activmms2g na iphonie 2G i sofcie 3.1 bo ipek wam nie odpali... I potrwierdzam to z baterią. wymieniłem baterie na nowa bo myślałem że stara padła bo trzymała 1,5-2 dni. nowa tak samo. teraz bez mms-ów spokojnie 3-4 dni :) a zreszta po co wam mms-y. zawsze moza wyslac maila z poziomu iphona :)

#296 brodha

brodha
  • 8 postów

Napisano 06 października 2009 - 14:27

brak activatemms2gw cydii

Mam iPhone 2G z softem 3.0. Zainstalowałem ActivateMMS2G z cydii i wszystko działa - wysyła i odbiera MMS. Gdzie mogę znaleźć jakąkolwiek konfigurację MMS ? Szukałem i nigdzie nie ma, a wszystko działa - mam nadzieję, że wysyła przez Orange a nie w jakiś dziwny sposób.

a co zrobic jezeli w cydii u mnie nie ma activatemms2g? to ma znaczenie z mam os 3.1?

#297 MSQ.

MSQ.
  • 187 postów

Napisano 06 października 2009 - 18:24

Tak, ma. Póki co na 3.1 tego nie przeportowano (swoją drogą dopiero po instalacji 3.1 zauważyłem jak ten hack pożera baterię)

#298 osti24

osti24
  • 102 postów
  • SkądTuchola

Napisano 19 października 2009 - 23:14

Witam zrobilem jb 3.0 i nie moge znalezc w Cydii paczki activateMMS2G a repo ispazio mam zainstalowane a nadal nie ma tego pliku w cydii jakie repo zainstalowac ze by wskoczyl ten activateMMS2G pozdrawiam.

#299 lanchlan

lanchlan
  • 5 postów

Napisano 20 października 2009 - 00:09

Chłopaki zrobiłem jb 3.1.2 i też nie mogę znaleźć w Cydii paczki activateMMS2G nie ma tego pliku w cydii jakie repo zainstalować aby można było zainstalować activateMMS2G pozdrawiam.

#300 malina

malina
  • 460 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 października 2009 - 06:15

ja poleciałem z tego tutoriala How To Enable MMS on iPhone 2G, Tethering on OS 3.1.2 - iPhone MMS - Gizmodo , ale nie wiem jeszcze jak z wytrzymałością baterii.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych