Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie działa dwuklik (trackpad i mysz)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 lukasz.n

lukasz.n
  • 4 postów

Napisano 25 czerwca 2009 - 21:49

cześć mam problem z maczkiem. wszelkie funkcje wywoływane dwuklikiem nie chcą działać zarówno w trackpadzie jak i w myszy (dotyczy to ikon na pulpicie i wszystkich sytuacji w których przydaje się dwuklik). Lewy przycisk myszy i trackpad działa ok ale dwuklik przykładowo nie otwiera ikon, nie zwija okien itp. Można otworzyć klikając prawym i wybierając opcję open. Robiłem już czyszczenie applejackiem - nic nie pomogło. Będę wdzięczny za pomoc. dziękuję. Łukasz

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 347 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 01:38

Idź do preferencji i sprawdź, czy Ci się nie przestawiło.

#3 lukasz.n

lukasz.n
  • 4 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 01:49

ale co się nie przestawiło? double click speed jest na fast lewy przycisk jest ustawiony jako pierwszy. możesz rozwinąć trochę swoją wypowiedź:)dzięki. wszystko wydaje się ok w preferencjach jeźeli idzie o trackpad i mysz

#4 MateuszNagórski

MateuszNagórski
  • 85 postów

Napisano 27 czerwca 2009 - 16:11

Łukasz.n nie ma chwilowo dostępu do kompa, ale prosił, żebym napisał, że problem nadal nierozwiązany. Jeśli iktoś zetknął się z czymś takim...?

#5 Koyot

Koyot
  • 947 postów

Napisano 27 czerwca 2009 - 17:09

Pokombinuj w preferencjach trackpada z suwakiem odstępu podwójnego kliknięcia. A zamiast opcji prawy klik + open, można używać jabłko + O :)

#6 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 27 czerwca 2009 - 17:24

albo "japko"+down arrow ;)

#7 MateuszNagórski

MateuszNagórski
  • 85 postów

Napisano 27 czerwca 2009 - 17:25

Opcja suwaka ustawione są na FAST. Tu działanie nic nie dało. Myślicie, że reinstall?

#8 Koyot

Koyot
  • 947 postów

Napisano 27 czerwca 2009 - 19:41

To ustaw na slow. Może pokaż screeny ustawień dla myszy i dla gładzika.

#9 biszkopt

biszkopt
  • 9 postów

Napisano 27 stycznia 2012 - 13:14

W mojej poprzedniej myszy Logitecha, kiedy wcisnęłam kółko, mogłam otworzyć link w nowej karcie. Nie wiem jak to zrobić na Magic Mouse. Jest taka możliwość?

#10 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 27 stycznia 2012 - 13:27

Z regulaminu:

Nie odświeżaj wątków starszych niż 6 miesięcy. Załóż nowy wątek i podaj link do starego tematu jako dowód, że zapoznałeś się z tym co na forum już napisano.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych