Witam
Szukałem chyba wszędzie, pościągałem różne programy rockbox,linux itp., ciągle nic.
Ipod-a widać w moim komputerze, jako dysk, ale te programy go nie wykrywają.
Da się w ogóle zmienić firmware w tych ipodach?, i ktora to wersja bo ja juz się sam pogubiłem, bo jedni mówia że to 5,5th a inni że 6th. Z google wynika że to jeden i drugi:).
Pozdro i dzięki za odp.

iPod Classic 80GB Czarny - Czy da się zmienić firmware?
Started by
jptomczyk
, 25 Jun 2009 09:44
8 replies to this topic
Posted 25 June 2009 - 09:44
Posted 25 June 2009 - 09:50
iPody Video były w wersjach 5G i 5.5G. Twój jest 6G jako, że jest to Classic. Ja miałem na swoim RockBox i sądzę, że jest to bardzo fajna sprawa ale oryginalny system jest lepszy.
Posted 25 June 2009 - 09:52
Jeżeli przód jest z aluminium, to jest to 6gen, jeżeli z akrylu - 5,5gen.
Posted 25 June 2009 - 09:59
z przodu jest czarny a z tyłu srebrny, niewiem czy jest to aluminium.
A możecie mi podrzucić programik rockbox który działa na tym urządzeniu.
Bo te co ja znalazłem nie wykrywają ipoda.
Jak chodzi o oryg, sys, to jest kiszka moim zdaniem, bo w momencie synchronizacji nowych zdjęć, ipod chce zastąpić stare na nowe.
Posted 25 June 2009 - 19:21
iPod Video (5G, 5,5G) ma przód biały lub czarny i jest pokryty przezroczystą warstwą plastiku. Poza tym jest on tylko w wersji 30 GB, 60GB, 120GB. Nie jestem pewien, czy do Twojego Classica jest RockBox.
Posted 30 June 2009 - 13:19
No to mój nie jest pokryty plastikiem. No a może można zastosować jakiś inny programik coś na wzór rockbox-a lub linuxa?,
Posted 01 July 2009 - 02:29
nie da się. Ja się*na niego obraziłem, wypiąłem tyłkiem i zamieniłem na 4G U2. Bo szczerze - poza pojemnością (zresztą*i tak za małą jak dla mnie) to on nie ma nic do zaoferowania. Kretyńskie zabezpieczenia głośności, których nie da się*złamać i praktycznie nic nie da się*z nim zrobić. Poza kupnem nowej wersji, z USA.
Posted 01 July 2009 - 11:24
Witam
Posiadam iPoda Classic'a 160 Gb 6G i dopiero teraz zauwazyłem ten post. MIanowicie mam pytanie czy można wgrać jakieś inne oprogramowanie? A jeśli tak to jest lepsze od oryginalnego
Posted 06 July 2009 - 21:59
Ten iPod nawet nie nadaje się pod radio Alpine IDA X001 które jest specjalnie zrobione pod iPody. Współpraca iPoda z Alpiną to jedna wielka żenada, utrudnianie człowiekowi życia, zwykły pendrive jest łatwiejszy w obsłudze niż ten nędzny iPod. Wyszukiwanie mp3 jest banalnie proste można tworzyć katalogi jakie się chce, i wrzucać co się chce. Ipod więcej tego sufu nie kupie, nawet słuchawki dają ch****e a zapłaciłęm za niego prawie 1000zł.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users