Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iphone jako modem - slaba jakosc obrazkow

• Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 tomaszt81

tomaszt81
  • 553 posts
  • SkądKoszalin

Posted 25 June 2009 - 09:09

Witam! Od kilku dni jestem "na wyjezdzie". Korzystam z dobrodziejstw nowego softu i iphone pracuje w roli modemu. Dziwna sytuacja, wszystkie zdjecia, obrazki, grafika na stronach wczytuje sie jakby w gorszej rozdzielczosci tudziez w wiekszej kompresji. Ogolnie mowiac mozna zaobserwowac pixeloze :( dziwne, bo jak odpalam np pokaz slidow we flashu z dysku jest ok, ten sam pokaz z serwera w tej samej przegladarce-pixeloza... Czy ma ktos jakis pomysl? pozdr. T.

#2 leaf

leaf
  • 166 posts

Posted 25 June 2009 - 09:38

tak, Twoj operator moze w przypadku polaczenia mobilnego uzywac kompresji, w celu zmniejszeniea transferu. Kto jest Twoim dostawca uslug mobilnych?

#3 tomaszt81

tomaszt81
  • 553 posts
  • SkądKoszalin

Posted 25 June 2009 - 10:10

Orange, to nie fair, moj limit ;) a tak na powaznie, to akurat potrzebuje ocenic techniczna poprawnosc zdjecia i co teraz? :(

#4 Tojot

Tojot
  • 1187 posts

Posted 25 June 2009 - 10:12

daj link i maila ... wyślę ci w zipie ;P

#5 tomaszt81

tomaszt81
  • 553 posts
  • SkądKoszalin

Posted 25 June 2009 - 10:22

hehe, dzieki za zyczliwosc ale to polsrodek. Chcialem sobie poogladac 1x.com oraz zobaczyc co wyszlo z wtorkowego koncertu Comy symfonicznie :) wiec chyba sie nie wyrobisz ;)

#6 Tojot

Tojot
  • 1187 posts

Posted 25 June 2009 - 16:38

googlnąłem sobie i znalazłem to:

Rozwiązanie problemu jest bardzo proste. Zadzwoń do BOK i poproś o uruchomienie możliwości korzysta z APN vpn. Kiedy już BOK Ci to uruchomi, wystarczy zmienić tylko ustawienia (jako APN podając właśnie vpn) i problem z głowy. Korzystanie z takiego rozwiązania jest bezpłatne (bez dodatkowych opłat).

#7 tomaszt81

tomaszt81
  • 553 posts
  • SkądKoszalin

Posted 25 June 2009 - 18:44

DZIEKUJE BARDZO!! pozdr. T.

#8 sarelco

sarelco
  • 114 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 07 March 2011 - 10:03

Ten sam problem... Czy ktoś znalazł już rozwiązanie jak to ominąć? Mam dokładnie ten sam problem, również w ORANGE. Limit danych mam duży i nie zależy mi na oszczędności, a właśnie na jakości ;'(

#9 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 07 March 2011 - 10:16

No przecież masz podane rozwiązanie dwa posty wyżej.

#10 whateverman

whateverman
  • 233 posts
  • SkądEdynburg, UK

Posted 07 March 2011 - 10:54

Większośc operatorów 3g używa swojego proxy (degradują jakość grafik, żeby odciązyć sieć).

Spróbuj tego narzędzia http://aitne.com/dow...imizer-v1.1.dmg

Ponadto jeśli używasz firefoxa to po najechaniu kursorem na grafikę powinna poajwić Ci się podpowiedź co zrobić, żeby pokazać obrazek w pełnej jakości/rozdzielczości (chyba shift+R ale ne mam jak sprawdzić teraz).

Pozdrawiam,
Keep on rockin'

#11 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 posts
  • Skąd0-22

Posted 25 May 2011 - 10:43

Tak się składa, że dla posiadaczy oferty biznesowej Optymalny450+2GB_internet nie ma opcji włączenia VPN - tak mi tłumaczy BOK :-/
Sytuacja dziwna, bo ponoć można to włączyć jedynie jak się posiada osobno wykupiony BusinessEverywhere - w przypadku planu abonamentowego j/w internet jest włączony/traktowany jako usługa (!?) która zwie się BusinessEverywhereMini.
Oprócz tego dla biznesowych kosztuje to dodatkowe 5zł_netto/msc (dla Indywidualnych 0zł)

W takim razie na czym polega działanie narzędzia ByteMeOptimizer?
I kolejna zagadka - dlaczego po przełączeniu na WiFi np. w iTunes Store strony ładują mi się z artefaktami?

#12 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 posts
  • Skąd0-22

Posted 29 May 2011 - 14:14

Dla zainteresowanych - ByteMeOptimizer u mnie nie przynosi efektu. Brak widocznej różnicy. Cholera wie, co to w ogóle za program, bardzo mało informacji o tym jak działa itd. Być może nie działa na najnowszych przeglądarkach, bo z tego co widzę raczej nie jest uaktualniany. I ciekawostka - tym razem gościu na BOK mówi, że owszem można by było włączyć u mnie VPN (5netto/msc) ale akurat i tak mi to nic nie da, bo w iPhone nie da się edytować tego profilu VPN. Nie wiem, nie znam się - jak to jest? Przeż jest opcja Sieć->VPN->dodaj konfigurację VPN. Przez BOK Orenżowy można osiwieć. Jeden gada, że się da, drugi że nie...

#13 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 29 May 2011 - 19:36

To nie chodzi o konfigurację VPN tylko o konfigurację ustawień internetu. Musisz móc ustawić punkt dostępowy w którym wpiszesz zamiast "internet" słowo "vpn". Jeśli masz możliwość edycji punktu dostępowego, to możesz wykupić. Mnie też straszyli opłatą miesięczną, a jak przyszło co do czego, to żadnej opłaty nie pobierają.

#14 tomaszt81

tomaszt81
  • 553 posts
  • SkądKoszalin

Posted 25 October 2011 - 08:08

czyli nadal bez złamania iphone nie ma możliwości ustawienia punktu dostępowego? :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users