Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problemy z Cydia po jailbreak 3.0

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 smughos

smughos
  • 4 postów

Napisano 24 czerwca 2009 - 21:20

Siema Po aktualizacji nowego softu 3.0 i zrobieniu jailbreaku uruchamiam Cydia robie upgrade i caly czas wyskakuja jakies bledy. Nie moge z cydii zainstalowac bossprefs, apt saurik source, i paru innych rzeczy.

#2 japkko

japkko
  • 157 postów
  • SkądPiastów, PL

Napisano 24 czerwca 2009 - 21:47

bylo w innym temacie, robiac jailbrake nie zaznaczaj instalowania Icy. :)

http://www.myapple.p...html#post968222

#3 qbas

qbas
  • 104 postów
  • SkądLublin

Napisano 24 czerwca 2009 - 22:03

u mnie Cydia strasznie shizuje po JB na OS 3.0 Sama się wyłącza, jakieś błędy non stop. JB robiłem bez icy. Spróbuj się przebić i zainstalować to całe Icy, wydaje mi śię lepsze od Cydia.

#4 okonez14

okonez14
  • 26 postów

Napisano 24 czerwca 2009 - 22:46

zauwazylem u siebie ze jak mam niestabilne polaczenie z internetem i cydia nie zaladuje sei do konca a juz cos zaczne robic to wtedy tak sie dzieje... zaistaluj te "apgrejdy esenszial":P i bedzie dzialac jesli nie bedziesz jej poganial;D

#5 tab0reqq

tab0reqq
  • 658 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2009 - 12:50

Erm. Dołączam się do problemów z Cydią. Oficjalny 3.0 na 3G + jailbreak ultrasn0w 0.8. Dziś siedziałem na hotspocie ery i bawiłem się cydią. Pare themsów ściągnietych. Przy instalacji jednego z themow telefon sie zrestartował. Od tej pory wychodzi z cydii nawet zanim ja w pelni zaladuje.

#6 Mr.Crash

Mr.Crash
  • 660 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 sierpnia 2009 - 13:01

PortaPro rzadzi :) Uzywam i jestem niesamowicie zadowolony ... - taki maly offtop

#7 tab0reqq

tab0reqq
  • 658 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2009 - 13:19

PortaPro rzadzi :) Uzywam i jestem niesamowicie zadowolony ... - taki maly offtop

Do offtopa... Kurde. Weź przestań. Rzuciłem jedną rzeczą w ścianę i zamiast trafić w ścianę trafiłem w ramę łóżka gdzie wisiały KPP. Teraz muszę zapierdzielać do Marek k/Wwy z 45złotymi na nowe ;p

Do tematu:
Fix for Cydia on 3.0 firmware - iPod touch Fans forum

Alright so most people have been taking the plunge into the new firmware jailbreak and been disappointed to find Cydia and Icy not working..
I had the same problem and spent some time looking around and found out that this is the most effective way to fix it.

1. Make sure to update to firmware 3.0 and get then jailbreak with redsnow and check for both cydia and icy.
(If your ipod is already jailbroken and running 3.0 you dont have to restore)

2. After the jailbreak run redsnow again Without restoring and make sure to ONLY check the box for cydia to be installed.

3. Your problem should be fixed! enjoy using Cydia on the new firmware. Its that simple.

(Only problem I noticed using cydia on 3.0 so far is downloading sbsettings leads to your ipod crashing and making it frozen leading to another restore, but it isn't related to the firmware cause I had that happen to me on 2.2.1 also)

Let me know if it helps.

EDIT:
Zrobiłem tak jak mówili. Nie robiłem restore bo już miałem 3.0. Niestety cydia nie działa a ICY został ;p mimo tego że przy drugim JB wybrałem tylko Cydię.

#8 Mr.Crash

Mr.Crash
  • 660 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 sierpnia 2009 - 13:36

45 zł ?? Ja za swoje dalem prawie 300zl ;X

#9 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 08 sierpnia 2009 - 13:42

"Zrobiłem tak jak mówili. Nie robiłem restore bo już miałem 3.0. Niestety cydia nie działa a ICY został ;p mimo tego że przy drugim JB wybrałem tylko Cydię." no i zle zrobiles! Musisz zrobic Restore bez przywracania Backup'u a dopiero potem JB.

#10 tab0reqq

tab0reqq
  • 658 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2009 - 14:21

Mr.Cash bo swoje oddaje na gwarancji. Przeczytaj co tam jest napisane i jak to dzial ;-) 45zł i nie wazne co im jest - zawsze masz nowe.

robertk572 wlasnie poprawilem swoj blad robiac restore, JB i instalujac icy. Nie chce mi sie kombinowac z Cydia zwlaszcza, ze mi router z wifi padl. Biegac do hotspotow nie bede ;p

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych