Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iGO ( Nav N Go) na Iphone 3G/3GS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
164 odpowiedzi w tym temacie

#26 rafikk_1983r

rafikk_1983r
  • 204 postów
  • SkądPoland

Napisano 04 sierpnia 2009 - 15:18

Pokaz możliwości iGO na live:

LINK
YouTube - iGO My way for iPhone (In the car)

#27 massacrrrre

massacrrrre
  • 240 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 sierpnia 2009 - 18:48

mnie interesuje czy mozna zaplanowac sobie trase bez gps, w sensie ze podaje adres poczatkowy i koncowy ?

#28 Buebaka

Buebaka
  • 586 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 06:04

iGo posiada polski język i polską mapę.

#29 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 sierpnia 2009 - 08:01

na filmikun bylo widac spoznienie na zakrecie-.- trzeba bedzie przetestowac ta navy... czy spisze sie ok dla ludzi ktorych budynki 3d jakos nie kreca;DDD

#30 Buebaka

Buebaka
  • 586 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 08:08

iGo nie działa z programami (wywala ją): -biteSMS -haptic PRO -qTwitter Jak będziecie wiedzieli o innych to dopisujcie. Chodzi oczywiście o przypadek kiedy wszystkie wymienione aplikacje są LEGALNE Niestety w moim przypadku chodzi o biteSMS (przy okazji - nowa wersja genialna!); jeśli nie zostanie to jakoś usprawnione to niestety nie zakupię iGo.

#31 macher

macher
  • 2 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 08:57

[url=http://www.youtube.com/watch?v=wVl5-G3p2bQ]YouTube - iFUN.de/iPhone: iGo Navigation für das iPhone - Interface Video[/url]

Na Youtube jest videorecenzja Niemieckiej wersji (czyli Europe) i tam w opcjach nie widać naszego języka :(

#32 nielololek

nielololek
  • 706 postów
  • SkądPolska

Napisano 05 sierpnia 2009 - 09:37

To w końcu jest ten polski język czy nie ma ? Może ktoś ma już tą nawigację ?

#33 Dziadek

Dziadek
  • 185 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 09:40

Raczej Western Europe. Nie widać tam żadnego "słowiańskiego" języka. A Niemcy to raczej zachód,nie?

#34 nielololek

nielololek
  • 706 postów
  • SkądPolska

Napisano 05 sierpnia 2009 - 09:41

Dobra, sprawdziłem w opisie. Jest polski język. Wcześniej chyba nie było tego napisanego.(dostępnych języków)

#35 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 05 sierpnia 2009 - 09:51

Witam. Nawigację mam i jest j. polski zarówno w piśmie jak i mowie. Jak znajdę czas to napisz kilka słów więcej

#36 nielololek

nielololek
  • 706 postów
  • SkądPolska

Napisano 05 sierpnia 2009 - 09:52

To świetnie :P A mapa jest szczegółowa ?

#37 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 10:14

No i czy można do niej dorzucić własne POI podobnie jak w Sygic?

#38 nielololek

nielololek
  • 706 postów
  • SkądPolska

Napisano 05 sierpnia 2009 - 10:20

Aha, zapomniałem spytać. Czy są tu ostrzeżenia o fotoradarach ?

#39 SoFF

SoFF
  • 17 postów
  • SkądŚwięte miasto

Napisano 05 sierpnia 2009 - 13:23

Dobra, sprawdziłem w opisie. Jest polski język. Wcześniej chyba nie było tego napisanego.(dostępnych języków)

Potwierdzam, jest polski język w menu programu, oraz w nawigacji głosowej. Mapy są dokładne, a nawigacja naprawdę ma dużo ustawień. Jest opcja ostrzegania przed radarami, ale nie miałem okazji jeszcze jej przetestować. Na drodze, którą jeżdżę do pracy nie ma fotoradarów ;), Pozdrawiam.

#40 wojciechowskip

wojciechowskip
  • 10 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 sierpnia 2009 - 13:27

Istnieje możliwość aktualizacji listy fotoradarów?

#41 pgolik

pgolik
  • 125 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 sierpnia 2009 - 14:11

A czy da się sprawdzić, od jakiego dostawcy jest mapa Polski. W wersjach iGo na WinCE bywały mapy Teleatlasa (z grubsza to, co w Google), Navtecha (to, co w Navigonie) albo eMapy. Te ostatnie są bardzo dokładne, ale mają problemy z kategoryzacją dróg i lubią poprowadzić bocznymi drogami zamiast główniejszymi.

#42 SoFF

SoFF
  • 17 postów
  • SkądŚwięte miasto

Napisano 05 sierpnia 2009 - 16:29

Czy ktoś wie, czy jest możliwość włączenia pokazywania bieżącej prędkości, szukałem w ustawieniach, ale nigdzie nie znalazłem takiej opcji??

#43 502423131

502423131
  • 68 postów
  • SkądElbląg

Napisano 05 sierpnia 2009 - 16:46

Emapa Polska 2009.02 [090410] Mapa w Navigonie jest trochę inna, dokładniejsza.

#44 pgolik

pgolik
  • 125 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 sierpnia 2009 - 17:35

Jak eMapa to to samo, co w wersji iGo na WinCE sprzedawanej "luzem" (w PNA z iGo bywały też inne mapy). To jakbyś miał wolną chwilę, to zrób taki eksperyment: wyznacz w iGo trasę (wariant optymalny, wszystkie ustawienia domyślne) z Warszawy (gdziekolwiek) do Olsztyna (np. Kortowo, żeby było od wylotówki). I zobacz, jak prowadzi przez Olsztynek. Każdy kierowca (i większość nawigacji) wybierze logiczną i prostą opcję - z drogi nr 7 skręcamy w drogę nr 51 i dalej już prosto. Tymczasem iGo na WinCE (mam legalną wersję z 2006 z mapą eMapy właśnie, ale iGo 8 robił to samo) proponuje skręt z 7 w ulicę Jagiełły i dalej przebijanie się do 51 wąskimi uliczkami przez centrum Olsztynka (zerknijcie na mapę, choćby google, żeby docenić bezsens). Ten sam iGo z załadowaną (spiratowaną, bo legalnie da się tylko eMapę) mapą Teleatlasa albo Navtecha prowadził rozsądnie. Doszłow ięc do tego, że mając legalny program jeździłem na piracie, do którego mogłem załadować mapy inne niż eMapy. Ciekaw jestem, czy wersja na iPhone ma poprawione tego typu kwiatki, czy jeszcze nie (wersja eMapy w moim 2006 jest inna, niż to, co podajesz). Navigon nie jest doskonały - niedawno próbował prowadzić mnie wąską ścieżką przez pola, ale zachowuje się pod tym względem sensowniej niż iGo z eMapą w znanej mi wersji na WinCE. Jeżeli wersja na iPhone ma ten sam problem, to chyba daruję sobie zakup. Za to, OT, na korzyść iGo przemawia to, że jako chyba jedyny producent nawigacji na iPhone jasno opisał w iTunes Store politykę aktualizacji map i programu.

#45 502423131

502423131
  • 68 postów
  • SkądElbląg

Napisano 05 sierpnia 2009 - 17:44

Mam nadzieję , że o to chodziło.

#46 pgolik

pgolik
  • 125 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 sierpnia 2009 - 18:23

Tak, dokładnie o to. Czyli poprawili i w końcu dobrze prowadzi. Ciekaw jestem wrażeń z dłuższego używania, czy w inych miejscach eMapa też już poprawiła kategoryzację dróg. Kolejna dobra nawigacja na polatformę (bo i Navigon od wersji 1.1 zrobił się w końcu używalny).

#47 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 19:28

iGO jest po prostu swietne, tylko znowu pytanie jak w przypadku Navigona - jak poprowadzic punkt przelotowy na wyznaczonej trasie?

#48 pekin7

pekin7
  • 195 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 19:34

Jeszcze mi sie pobiera ale jesli ma takie mapy jak Navigon to ja dziekuje i zostaje z Sygiciem az do wyjscia TomToma. Navigon jako jedna z nielicznych niepokazuje polowy drog w mojej miejscowosci... A w dodatku Navigon jest tak banalny ze rownie dobrze mozna sobie na bierzaco z kompasem sledzic pozycje na zywklej mapce... jedyny plus na korzysc navigona przy sygicu to to ze nieskacze pozycja tak bardzo. Z reszta napisze cos jak sciagne iGo a nie teraz farmazony jakies pisze :)

#49 pekin7

pekin7
  • 195 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 19:34

Jeszcze mi sie pobiera ale jesli ma takie mapy jak Navigon to ja dziekuje i zostaje z Sygiciem az do wyjscia TomToma. Navigon jako jedna z nielicznych niepokazuje polowy drog w mojej miejscowosci... A w dodatku Navigon jest tak banalny ze rownie dobrze mozna sobie na bierzaco z kompasem sledzic pozycje na zywklej mapce... jedyny plus na korzysc navigona przy sygicu to to ze nieskacze pozycja tak bardzo. Z reszta napisze cos jak sciagne iGo a nie teraz farmazony jakies pisze :) Kurde mozilla mi wiesza i wysyla podwojnie...

#50 Diwad

Diwad
  • 182 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 05 sierpnia 2009 - 21:03

Narazie tylko przejzalem funkcje "na sucho" bez jazdy i musze powiedziec ze jestem mile zaskoczony:) budynki w 3d i wyswietlanie nazw pobliskich ulic jest ciekawe. Mam nadzieje ze nie bedzie to tak zamulone jak sygic:/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych