Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki iPhone 3G

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 robertpatryk

robertpatryk
  • 372 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 czerwca 2009 - 23:37

Witam,
popsuły mi się słuchawki (dokładniej pilot) do w/w modelu, serwis uznał, że jest to uszkodzenie mechaniczne i przysłali mi kosztorys naprawy. Zdziwiłem się, bo 109 zł to niemała suma jak na słuchawki, odmówiłem i teraz zacząłem szukać nowych. Znalazłem kilka aukcji, jednak nie jestem przekonany do oryginalności przedmiotów, dlatego proszę o wskazówki ;)
Sluchawki iPHONE STEREO HEADSET z mikrofonem BOX (669385410) - Aukcje internetowe Allegro
ORYGINALNE SŁUCHAWKI IPHONE 3G IPOD WARSZAWA (666962613) - Aukcje internetowe Allegro

Czy obie aukcje przedstawiają oryginalne produkty?
Proszę o pomoc

#2 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 czerwca 2009 - 23:58

Jedynka oryginał, a dwójka to nie wiem bo nie widzę pudełka.

P.S. Dwójka to może też oryginał, ale bez pudełka... Tylko bulk...

P.S.S. Kupiłbym tutaj:
ORYG SŁUCHAWKI APPLE DO iPOD iPHONE BOX MIC DHL (659038960) - Aukcje internetowe Allegro

Nówki w pudełku; nie otwierane. Bo w tej pierwszej aukcji to są rozpakowane. Lepiej trochę dołożyć i kupić nówki, nie śmigane:)

#3 chomiczy

chomiczy
  • 20 postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 01:04

a ja bym dolozyl np. do Creative EP630i (koniecznie z "i" na koncu" ) albo kupil Dellowskie na BT model BH200 , ktore moze nie sa najpiekniejsze i do tego zewnetrzne, ale graja lepiej od oryginalnych (o to nietrudno akurat) i dobrze wspolpracuja z ip.

#4 qbas

qbas
  • 104 postów
  • SkądLublin

Napisano 28 czerwca 2009 - 01:41

jak dla mnie słuchawki od Apple są do bani. Polecam Sennheiser MM 50 iP, jeżeli nie robi ci różnicy - douszne<>dokanałowe to naprawdę warto.

#5 truluv

truluv
  • 17 postów

Napisano 06 lipca 2009 - 04:07

Panowie to są oryginalne słuchawki [url=http://www.allegro.pl/item666808960_promocja_sluchawki_iphone_w_tubie_gwarancja_f_vat.html]PROMOCJA SŁUCHAWKI IPHONE W TUBIE GWARANCJA F-VAT (666808960) - Aukcje internetowe Allegro[/url] ?

#6 psajcho

psajcho
  • 1 212 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 06 lipca 2009 - 05:37

nie

#7 ozzy33

ozzy33
  • 93 postów
  • SkądJurata

Napisano 06 lipca 2009 - 05:47

nie

może nie oryginalne ale dość dobrze brzmią

#8 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 06 lipca 2009 - 08:17

Za 25 zl? Nie wierze.

#9 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 06 lipca 2009 - 10:40

Panowie to są oryginalne słuchawki PROMOCJA SŁUCHAWKI IPHONE W TUBIE GWARANCJA F-VAT (666808960) - Aukcje internetowe Allegro ?

Hahahah... Jakie oryginalne? To najbardziej chamskie podróby jakie widziałem:)

#10 Shakal

Shakal
  • 753 postów
  • SkądWrocław/Kraków

Napisano 06 lipca 2009 - 14:11

jak dla mnie słuchawki od Apple są do bani.
Polecam Sennheiser MM 50 iP, jeżeli nie robi ci różnicy - douszne<>dokanałowe to naprawdę warto.

Także polecam te słuchawki żadnych problemów, czysty naturalny dźwięk i dobre basy.

#11 robertpatryk

robertpatryk
  • 372 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 lipca 2009 - 15:56

Jednak zależy mi na applowskich.. Oglądam te oferty na Allegro i nasunęło mi się pytanie - jak odróżnić podróbki od oryginalnych? Wydaje mi się, że oryginalne będą miały lekkie zgrubienie wokół białej gumy przy jacku (czego nie dotrzegłem na wielu "oryginalnych" na Allegro). Coś jeszcze można wymienić?

#12 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 08 lipca 2009 - 16:11

Jednak zależy mi na applowskich.. Oglądam te oferty na Allegro i nasunęło mi się pytanie - jak odróżnić podróbki od oryginalnych? Wydaje mi się, że oryginalne będą miały lekkie zgrubienie wokół białej gumy przy jacku (czego nie dotrzegłem na wielu "oryginalnych" na Allegro). Coś jeszcze można wymienić?

Pudełko, kapsuła z przyciskiem i mikrofonem, rozejście 1>2 i tak jak mówisz wtyk.

#13 robertpatryk

robertpatryk
  • 372 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 lipca 2009 - 18:57

Ok, nabyłem dzisiaj nowe ale: kolor jest typowo szary - u mnie w oryginalnych to ciepły odcień szarego (może pod wpływem czasu?) wnętrze słuchawki za siatką jest widoczne jak na pudełku - u mnie nie guma na kablu jest bardziej śliska, chociaż jest. Czy to są oryginalne czy w ciągu 9 miesięcy Apple lekko je zmieniło?

#14 MSQ.

MSQ.
  • 187 postów

Napisano 17 lipca 2009 - 22:02

I tak, jeżeli chodzi o jakość dźwięku, to różnicy między oryginalnymi od Apple, a podróbami nie uświadczysz. Oryginalne są po prostu tak słabo pod tym względem wykonane, że naprawdę nie warto przepłacać.

#15 brzosa

brzosa
  • 4 postów

Napisano 21 grudnia 2009 - 16:45

Mam pytanie co do sluchawek(mm50 ip).. Czy dziala na nich voice control oraz pause/next/back?Jesli nie to do czego mozna wykorzystac pilocik w tych sennheiserach mm50 ip??

#16 EmoAndRoll

EmoAndRoll
  • 14 postów

Napisano 28 lutego 2010 - 19:05

Jeszcze się dołączę do tematu: Zgubiłam słuchawki do iphone, przeglądam allegro, ale tam są same "oryginalne" podróby. Byłam również w iSpot, w którym dowiedziałam się, że najtańsze słuchawki kosztują 109zł i ceny rosną w górę. Na jakim serwisie można kupić oryginalne słuchawki apple(za przystępną cenę)?

#17 bacorreo

bacorreo
  • 57 postów

Napisano 12 marca 2010 - 15:56

ja rowniez sie podlacze, czy da sie kupic sluchawki do 3gs, w ktorych bede mogl: - odbierac polaczenia (w oryginalnych moge zdaje sie tylko operowac glosem?) - przeskakiwac do kolejnego/poprzedniego utworu - operowac glosnoscia da sie?

#18 suicide

suicide
  • 150 postów
  • SkądKomorów

Napisano 15 marca 2010 - 10:32

ja rowniez sie podlacze, czy da sie kupic sluchawki do 3gs, w ktorych bede mogl:

- odbierac polaczenia (w oryginalnych moge zdaje sie tylko operowac glosem?)
- przeskakiwac do kolejnego/poprzedniego utworu
- operowac glosnoscia

da sie?

wątpię aby były jakieś na rynku, pomijając applowskie... z tego co pamiętam to nuforce ne-7m mają tylko możliwość odbierania połączenia, sm mp21 gdzie poprzez kilkukrotne naciśnięcie można - zapauzować, zmienić utwór i odebrać połączenie, w creative ep-610i też tylko odbierzemy połączenie, sennheiser mm50 to samo... to chyba jedne z lepszych słuchawek do iphone-a ale nie będą miały tej samej funkcjonalności, tylko dźwięk ładniejszy...

poza tym i tak jak kupicie podróby słuchawek od apple to różnicy nie będzie w dźwięku, jedynie w konstrukcji i materiałach mogą być różnice...

#19 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 15 marca 2010 - 15:06

@suicide: nuforce ne-7m pozwalają na odbieranie połączeń, pauzowanie i zmianę utworu.

#20 suicide

suicide
  • 150 postów
  • SkądKomorów

Napisano 15 marca 2010 - 22:22

hymmm... widocznie coś przeoczyłem... w sumie konstrukcja podobna do sm pm21 więc bardzo możliwe :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych