Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Transfer kontaktów do zestawu samochodowego handsfree

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 mikolajek

mikolajek
  • 22 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 czerwca 2009 - 08:29

Cześć, dokonałem ważnej decyzji tj. zamieniłem karty SIM w moim służbowym i prywatnym telefonie, co oznacza, że ajfon dostąpił zaszczytu bycia telefonem podstawowym :D Mam jednak problem - mam w samochodzie zestaw handsfree Nokia (model CK-15W), z którym ajfon paruje się bez najmniejszego problemu, ale... Nie udaje mi się przetransferować kontaktów do zestawu :( Za każdym razem wyświetla mi się błąd pobierania... Czy to jakieś ograniczenie ajfona? Wiem, że BT w naszym telefoniku woła o pomstę do nieba, ale czytałem na forum, że ludziom udaje się przetransferować kontakty do nawigacji, więc i do prostego handsfree chyba poiwnno się udać. Czy ktoś z forumowiczów może służyć mi pomocą? Zastanawiałem się nad instalacją ibluetooth, może to by pomogło? W końcu kontakty to jakieś tam dane...

#2 jurget

jurget
  • 72 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 09:54

Sprawdź, czy ta słuchawka ma jakiś soft, żeby się zsynchronizować z komputerem, jeśli jest takowa możliwość to możesz przenieść kontakty pośrednio z iTunes na komputer i z komputera na słuchawke.

#3 mikolajek

mikolajek
  • 22 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 czerwca 2009 - 10:07

Niestety - myk jest taki, że każdorazowo po podłączeniu nowego telefonu słuchawka ładuje nowe kontakty :( Inaczej zgrałbym je sobie z dowolnego innego telefony i korzystał, a tak klapa... Muszę znaleźć sposób na transfer z ajfona, albo nauczyć się na pamięć numerów, żeby widzieć, kto dzwoni ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych