Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[3.0 3G JB] Palringo i Push Notification ?

• Please log in to reply
128 replies to this topic

#51 japkko

japkko
  • 157 posts
  • SkądPiastów, PL

Posted 17 August 2009 - 11:12

zobacz czy wlaczyles Push na on w ustawieniach protokolu. :P tzn. jak wlaczysz Palringo to wciskasz na Gadu-Gadu w pierwszej zakladce (Home) i zaznaczasz Push. :P

#52 skarekrow89

skarekrow89
  • 239 posts

Posted 17 August 2009 - 11:26

No tak, mam tam w GG na on właczone push, palringo tez sie pojawilo w ustawieniach iphone'a i tam tez mam go właczone. w ustawieniach "Poczta, kontakty, inne" tez mam mieć tam wlaczone Pobieraj nowe dane?

#53 req

req
  • 163 posts
  • SkądOln

Posted 17 August 2009 - 11:41

Więc nie pozostaje nic innego jak korzystać z IM+. Nie wiem, nie umiecie sobie ustawić transportu gg na jabberze? Push działa na IM już od daaaaaawna, bardzo ładnie, trzyma sesję, nie wiem czemu jaracie się na tego Palringo, skoro nic sensownego nie oferuje.

#54 japkko

japkko
  • 157 posts
  • SkądPiastów, PL

Posted 17 August 2009 - 12:59

dokladnie. :) ja uzywalem kiedys palringo, potem im+ i sprawdzilem co moze zaoferowac mi palringo po czym zrezygnowalem z tego na rzecz im+. ale push dzialal mi w palringo. :P

#55 MDW

MDW
  • 653 posts
  • SkądPolska

Posted 17 August 2009 - 13:20

ale push dzialal mi w palringo. :P

Działał w wersji darmowej (Lite) czy płatnej?

#56 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 17 August 2009 - 13:34

No tak, mam tam w GG na on właczone push, palringo tez sie pojawilo w ustawieniach iphone'a i tam tez mam go właczone.
w ustawieniach "Poczta, kontakty, inne" tez mam mieć tam wlaczone Pobieraj nowe dane?

A nie masz przypadkiem jailbreaka i hactywowanego telefonu?

Więc nie pozostaje nic innego jak korzystać z IM+. Nie wiem, nie umiecie sobie ustawić transportu gg na jabberze? Push działa na IM już od daaaaaawna, bardzo ładnie, trzyma sesję, nie wiem czemu jaracie się na tego Palringo, skoro nic sensownego nie oferuje.

Też tego nie rozumiem. Ciągle natykam się na wpisy użytkowników, którzy twierdzą że gg przez transport jabbera to straszny kłopot jest. Ja skonfigurowałem to 6 m-cy temu, zajęło mi to 4 minuty. Od tamtego czasu zapomniałem, że mam jakiś transport po drodze. No może przypominam sobie o tym ilekroć łącze się z innego klienta jabbera na to samo konto i korzystam z pięknej właściwości tego protokołu o nazwie "multiple simultaneous logins with priorities" To plus możliwość ustawienia sobie statusu w zależności od tego na którym kliencie aktualnie jestem i nic więcej do szczęścia nie trzeba.
A przy okazji mam dostęp do kilku(nastu pewnie) aplikacji na ip. Można przebierać i wybierać.
Odpuśćcie sobie to gówniane palringo.

#57 skarekrow89

skarekrow89
  • 239 posts

Posted 17 August 2009 - 13:38

mam, wtedy push nie działa?

#58 req

req
  • 163 posts
  • SkądOln

Posted 17 August 2009 - 13:44

Też tego nie rozumiem. Ciągle natykam się na wpisy użytkowników, którzy twierdzą że gg przez transport jabbera to straszny kłopot jest. Ja skonfigurowałem to 6 m-cy temu, zajęło mi to 4 minuty. Od tamtego czasu zapomniałem, że mam jakiś transport po drodze. No może przypominam sobie o tym ilekroć łącze się z innego klienta jabbera na to samo konto i korzystam z pięknej właściwości tego protokołu o nazwie "multiple simultaneous logins with priorities" To plus możliwość ustawienia sobie statusu w zależności od tego na którym kliencie aktualnie jestem i nic więcej do szczęścia nie trzeba.
A przy okazji mam dostęp do kilku(nastu pewnie) aplikacji na ip. Można przebierać i wybierać.
Odpuśćcie sobie to gówniane palringo.

Ale żeby aż 4 minuty?! Matko! Chyba musiałeś mieć jakieś lagi ;) Toć dłużej trwa pokonfigurowanie tego cudownego Palringo, który wszyscy uwielbiają a jest to jak dla mnie zwykła qpa, jak na darmową aplikację przystało. Niestety, brak umiejętności MYŚLENIA (Zajrzenie w google, ogarnięcie tematu) powoduje to, że ludzie wolą wstukać tylko swój numer i 4ro znakowe hasło a później ponarzekać na MyApple jak to push nie działa na aplikacji, którą się sciągnęło z ciemnej d*py na telefonie z JB ;)

#59 japkko

japkko
  • 157 posts
  • SkądPiastów, PL

Posted 17 August 2009 - 13:47

Działał w wersji darmowej (Lite) czy płatnej?

platnej.

dziala. :P

#60 MDW

MDW
  • 653 posts
  • SkądPolska

Posted 17 August 2009 - 13:48

platnej.

Czyli kupiłeś i teraz nie używasz. :) Sprzedaj mi za pół ceny. ;) :)

#61 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 17 August 2009 - 13:56

Zasadniczo nie działa push notifications (push dla poczty działa) chyba, że masz phona bez simlocka.
Jest fix (polegający na "pożyczonym" kluczu autoryzacyjnym) ale to wtedy działa jak chce. Można na przykład dostać PN od kolegi Johna z Ohio i inne takie kwiatki.
Jeżeli chce się korzystać z PN należy aktywować telefon kartą operatora (tego od simlocka), a w przypadku ip2G aktywną kartą operatora (tego od simlocka).

#62 tomi676

tomi676
  • 229 posts
  • SkądKraków

Posted 17 August 2009 - 14:01

czyli co jak mam to zrobic bo mam tylko PN w postaci maila a zadne plakietki komunikaty nic nie wyskakuje;/ mam ip2g wiec jak mam to zrobic simlocka mam pewnie na at&t a uzywam obecnie koma w erze oczywiscie jb obowiazkowy ;p czekam na jakies konkretniejsze wyjasnienie pzdr

#63 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 17 August 2009 - 14:21

Powiem tak... masz problem. ip2G jest bardziej wymagający jeśli chodzi o aktywację. Nie wystarczy byle jaka karta sim AT&T. Musi być zarejestrowana u tego operatora i aktywna. Ogólnie kanał. Dla ip2G pozostaje jedynie wspomniany fix, z całym "dobrodziejstwem inwentarza". Poszukaj więcej info na forum. Problemy z PN na 2g są głośno komentowane za granicą.

#64 japkko

japkko
  • 157 posts
  • SkądPiastów, PL

Posted 17 August 2009 - 15:00

na moim 3G 3.0.1 po jailbrake, z simlockiem na orange, PN na normalnym Palringo dziala bez problemu. :P

screen:
http://img10.imagesh.../img0004lmw.png

#65 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 17 August 2009 - 15:47

Bo aktywowałeś telefon kartą orange i nie masz hacktywacji przy okazji tego jailbreaka bądź używasz fixa i działa Ci dobrze, na razie przynajmniej

#66 piotrek_l

piotrek_l
  • 183 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 August 2009 - 08:17

czy ktos z was ma telefon w play-u i dzialaja mu powiadomenia bez problemu? u mnie czasami kilkanascie minut trzeba odczekac, aby sie pojawilo :/

#67 wikal1910

wikal1910
  • 501 posts
  • SkądRadom

Posted 18 August 2009 - 10:02

Jest tak że w wersji LITE Palringo też można w profilu zaznaczyć Push i rzeczywiście jak wyjdzie się z aplikacji to cały czas trzyma połączenie jako dostępny ale jak ktoś napisze wiadomość to ona się nie wyświetla jako Push tylko jak wejdziemy ponownie w aplikacje. Powinni to poprawić i wtedy będzie już prawdziwe powiadamianie myślę że naprawdę mogą coś mieć nie tak z serwerem.

#68 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 18 August 2009 - 10:04

Jest tak że w wersji LITE Palringo też można w profilu zaznaczyć Push i rzeczywiście jak wyjdzie się z aplikacji to cały czas trzyma połączenie jako dostępny ale jak ktoś napisze wiadomość to ona się nie wyświetla jako Push tylko jak wejdziemy ponownie w aplikacje. Powinni to poprawić i wtedy będzie już prawdziwe powiadamianie myślę że naprawdę mogą coś mieć nie tak z serwerem.

Przysyłają ci powiadomienie na maila, z którego masz konto w Palringo.
Tak jak w poprzedniej wersji, tylko zmnieniono nazwę na PN, żeby bajer był;-)

#69 wikal1910

wikal1910
  • 501 posts
  • SkądRadom

Posted 18 August 2009 - 10:20

Przysyłają ci powiadomienie na maila, z którego masz konto w Palringo.
Tak jak w poprzedniej wersji, tylko zmnieniono nazwę na PN, żeby bajer był;-)

sprawdziłem nic nie przyszło na maila, a wszystko wpisane :) a dostępny po wyjściu z aplikacji cały czas jestem więc nie wiem :)

#70 kozziou

kozziou
  • 1 posts

Posted 18 August 2009 - 12:29

Wyłącz Spam Filter.

Mam taki sam problem jak kolega i wylaczenie filtra nic nie daje - nie moge otrzymywac wiadomosci gg od kontaktow z poza listy.

#71 esemoka

esemoka
  • 17 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 August 2009 - 13:08

Fajnie, że mi powiadomienie na mejla wysyłają, tylko że do mejla nie mam push. Wiec, co mi daje takie push notification?

#72 revanmj

revanmj
  • 687 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 18 August 2009 - 14:50

Fajnie, że mi powiadomienie na mejla wysyłają, tylko że do mejla nie mam push. Wiec, co mi daje takie push notification?

2-3 strony wcześniej jest napisane, że to błąd, a nie celowe działanie. Także nazwa prawidłowa, tylko nie działa jak trzeba.

#73 w_tatucha

w_tatucha
  • 16 posts

Posted 18 August 2009 - 14:57

W moim przypadku PN dziala rewelacyjnie (Palringo - ver. platna).

#74 sandwolf

sandwolf
  • 103 posts

Posted 18 August 2009 - 15:44

Testowałem palringo w wersji płatnej. Faktycznie w ustawieniach pojawia się zakładka z PN i jest tam parlingo. Teraz, jak to działa: palringo wysyła powiadomienie na maila ze zostal wysłany komunikat na gg, jeśli macie ustawionego pusha w mailach to na ekraniku pojawi się wiadomość od palringo z treścią maila. Imituje to działanie PN. sprytne rozwiązanie :D

#75 pigmejek

pigmejek
  • 50 posts

Posted 18 August 2009 - 23:02

Bezsensu. Będe miał zawaloną skrzyknę :/ Myślałem, że Palringo będzie obsługiwać normalne PN. Te całe wysyłanie maila i push właściwie o mailu to żenada. Zawiodłem się.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users