Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3.0 3G JB] Palringo i Push Notification ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
128 odpowiedzi w tym temacie

#26 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 sierpnia 2009 - 12:19

A ogólnie jak tam z wersją premium? Warta zakupu? Czy lepiej zostać przy Lite?

#27 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 sierpnia 2009 - 12:22

zapytaj też sam siebie jak często korzystasz z tego programu ja osobiście bardzo rzadko więc nie mam zamiaru kupować premium

#28 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 16 sierpnia 2009 - 12:41

Ja kupiłem, wolę zapłacić raz, a nie jak w przypadku GG Mobilnego. Będę testował ;)

#29 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 sierpnia 2009 - 12:50

zapytaj też sam siebie jak często korzystasz z tego programu
ja osobiście bardzo rzadko
więc nie mam zamiaru kupować premium

Dlatego pytam bo:

Ja kupiłem, wolę zapłacić raz, a nie jak w przypadku GG Mobilnego. Będę testował ;)

A koszystam od czasu do czasu. PN by się przydało, bo takie na maila to nic nie wart jest.
A nie che mi się bawić w transporty gg przez jabbera czy inne bo przekonałem się, że to nie spęłnia swojej roli tak jak powinno.

#30 MDW

MDW
  • 653 postów
  • SkądPolska

Napisano 16 sierpnia 2009 - 12:58

Zaktualizowałem dzisiak Palringo i oprócz niedziałającego Push Notifications zauważyłem dziwną rzecz. Odpalam program na iPhone3G 3.0.1 (w pełni legalny, kupiony w Polsce, z SIM-lockiem Orange, bez kombinacji typu JailBreak). Palringo łączy się z GG, bardzo szybko ściąga (nareszcie pełną za każdym razem) listę kontaktów i wszystko gra bardzo ładnie. Tylko że potem widać, że cały czas widać, że coś ściąha albo wysyła. "Kółeczko" kręci się cały czas jak szalone niezależnie od tego czy mam Edge, 3G czy WiFi. Poczekałem 20 minut i ciągle się kręciło. O co tu chodzi? Co się dzieje? Przecież na Edge/3G to mi będzie wcinało kilobajty jak cholera. W poprzedniej wersji tego nie było na 100%.

#31 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 16 sierpnia 2009 - 13:06

Tez to zauwazylem, sprawdzales na edge czy pobiera pakiety w wiekszej ilosci czy to tylko przypuszczenia?

#32 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 sierpnia 2009 - 13:09

MDW -_-" dowiedz się najpierw jak to ma działać w wersji Lite, a potem mów, że nie działa? no chyba że masz płatną wersję?

#33 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 16 sierpnia 2009 - 13:43

Na forum Palringo pojawiła się wypowiedź pracownika firmy na temat Push w wersji Lite. Według niego Push ma być w wersji płatnej i darmowej. Wina leży po stronie ich serwera, więc powinni to poprawić bez konieczności instalowania poprawek (czyli bez oczekiwania, aż Apple łaskawie zaakceptuje kolejną aktualizację).

Link do posta

#34 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 16 sierpnia 2009 - 15:09

Nie chcę zabrzmieć jak stary stetryczały zgorzkniały fatalista ale z tym Palringo to zawsze miałem jakieś problemy... i zawsze było tyle przekonująco brzmiących wytłumaczeń... i zawsze w teorii było tak pięknie... i za darmo i "wogle". W praktyce jak nie urok to sraczka. Kupować to za 5 dolców jak za podobny pieniądz jest IM+... hmmm... I don't think so.
Więc mój głos w temacie: nie dajcie się naciągnąć!!

#35 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 sierpnia 2009 - 15:17

tylko że wersja Pro działa podobno w porządku ;)

#36 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 16 sierpnia 2009 - 15:39

tylko że wersja Pro działa podobno w porządku ;)

Działa. Dołączona grafika

#37 Patrykw

Patrykw
  • 580 postów

Napisano 16 sierpnia 2009 - 15:57

Ja mam problem w wyłączeniem "Spam Filter". Wyłączam, przelogowywuję się i nic to nie daje - nadal nie odbieram wiadomości od ludzi których nie mam na liście kontaktów.

#38 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 16 sierpnia 2009 - 16:09

Ja od razu wyłączyłem i nie ma problemu.

#39 MDW

MDW
  • 653 postów
  • SkądPolska

Napisano 16 sierpnia 2009 - 21:21

MDW
-_-"
dowiedz się najpierw jak to ma działać w wersji Lite, a potem mów, że nie działa?

no chyba że masz płatną wersję?

Mam darmową wersję i prawdę mówiąc to nie wiem jak to ma działać. Poza tym Palringo zupełnie nie pojawiło się w Settings iPhone.

#40 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 sierpnia 2009 - 21:26

tak w sumie to ja sam się pogubiłem mówią jedno robią drugie i bądź tu mądry ;) teoretycznie to oni coś sknocili i w lite wcale nie ma push tylko pod nazwą 'push notifications' jest tak naprawdę 'email notifications' pytanie czy to przypadek, czy to może jednak celowe ;)

#41 MDW

MDW
  • 653 postów
  • SkądPolska

Napisano 16 sierpnia 2009 - 21:39

Tez to zauwazylem, sprawdzales na edge czy pobiera pakiety w wiekszej ilosci czy to tylko przypuszczenia?

Zrobiłem taki test.

1. Wyłączyłem WiFi.

2. Spisałem ilość wysłanych i odebranych megabajtów.

3. Włączyłem darmową wersję nowego Palringo, zalogowało się na GG, ściągnęło listę kontaktów i jak zwykle zaczęło mieszać siecią.

4. Odczekałem 15 minut (cały czas "kółko" się kręciło więc niby coś się ściągało/wysyłało).

5. Wyłączyłem Palringo.

6. Spisałem ilość wysłanych i odebranych megabajtów i od tych wartości odjąłem stan zapisany przed testem.

Wynik:

Wysłane: 0,0 MB
Otrzymane: 0,0 MB

Czyli wynika z tego, że przez 15 minut albo nic nie zostało wysłane/ściągnięte albo ilość danych była mniejsza niż 0,1 MB. Jutro w pracy zrobię dłuższy test. Powiedzmy dwugodzinny.

---- Dodano 16-08-2009 o godzinie 22:41 ----

Działa. Dołączona grafika

Sprawdzałeś na wersji darmowej czy płatnej? W Ustawienia/Powiadomienia pojawiło się Palringo po update do nowej wersji?

#42 Furiat

Furiat
  • 235 postów

Napisano 16 sierpnia 2009 - 21:47

Głupole :P Wersja 2.1 i tak w porównaniu z 2.0 jest super. Wrócono do poziomu z przed 2.0 co bardzo ważne . A gość , jeden z autorów Palringo napisał, że mają na myśli push'e od appla w darmowej wersji tylko im coś sevwer nie działa i to naprawią . E'MAIL not. są swoją drogą :)

#43 MDW

MDW
  • 653 postów
  • SkądPolska

Napisano 16 sierpnia 2009 - 21:54

Głupole :P Wersja 2.1 i tak w porównaniu z 2.0 jest super. Wrócono do poziomu z przed 2.0 co bardzo ważne . A gość , jeden z autorów Palringo napisał, że mają na myśli push'e od appla w darmowej wersji tylko im coś sevwer nie działa i to naprawią . E'MAIL not. są swoją drogą :)

Rozumiem i się cieszę. Jednak to się mają serwery do sytuacji w której po zrobieniu update Palringo w "Ustawienia/Powiadomienia" Palringo się nie pojawiło. To też jest sprawa serwerów? :)

#44 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 16 sierpnia 2009 - 22:23

Ja używam pełnej wersji. Palringo pojawiło się w Push Notification (dzisiaj kupiłem).

#45 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 sierpnia 2009 - 22:27

zrozumiałbym winę serwerów, gdyby po prostu push nie działał nie rozumiem skoro nie pojawia się nawet w ustawieniach push'a

#46 AdamekB

AdamekB
  • 164 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 17 sierpnia 2009 - 00:51

Push w wersji premium działa świetnie, ale mam jedno pytanie: czy można zrobić tak aby palringo przyjmowało wiadomości od osób spoza listy?, bo u mnie jeśli nie mam kogoś dodanego to nie przychodzi wiadomość.

#47 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 17 sierpnia 2009 - 01:05

Wyłącz Spam Filter.

#48 locsi

locsi
  • 374 postów

Napisano 17 sierpnia 2009 - 07:49

Wersja Lite - nie dziwi mnie oburzenie uzytkownikow, czekali tyle tygodnii na wersje 2.1 i okazuje sie ze nadal !! nie ma push notifications. Na oficjalnym forum twrocy tlumacza sie na pol strony - a nawet nie sprawdzili co jest nie tak (pisza ze to chyba wina serwerow) - tylko ze wersja Premium dziala - jak zauwazylo kilka osob - byc moze jest to celowy zabieg aby "zmusic" uzytkownikow do zakupu wersji Premium. Wersja Premium - push notifications dziala, ale przy GG jest to beznadziejne - nawet jak masz kontakt na liscie to w notyfikacji pokazuje numer gg zamiast nazwy kontaktu.

#49 MDW

MDW
  • 653 postów
  • SkądPolska

Napisano 17 sierpnia 2009 - 08:02

Zrobiłem kolejny test żeby sprawdzić czy stale kręcący się wskaźnik aktywności sieci w Palringo rzeczywiście wskazuje, że są wysyłane/ściągane jakieś dane czy po prostu kręci się tak dla jaj (bez sensu). Wyłączyłem WiFi, spisałem ilość megabajtów wysłanych i odebranych, włączyłem Palringo na godzinę i znów sprawdziłem ilośc megabajtów wysłanych i odbranych. Po godzinie wartości były dokładnie tak same. Wynika z tego, że przez godzinę Palringo nie ściągnęło/wysłało więcej niż 0,1 MB.

#50 skarekrow89

skarekrow89
  • 239 postów

Napisano 17 sierpnia 2009 - 10:46

Ja nie wiem czy dobrze rozumiem bo nigdy z tego pusha nie korzystałem, to znaczy że nawet jak mam palringo wyłaczone, wiec nie ma mnie na gg, to bede dostawal powiadomienia przy ikonce ze mam nowe wiadomosci? mam wersje Premium i nie działa mi to w takim razie, mam na koncie właczone push i w ustawieniach iphone'a też, dostaje jedynie te wiadomości na maila.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych