Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Blokowanie ekranu podczas oglądania filmów...

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 yellowicz

yellowicz
  • 22 posts

Posted 20 June 2009 - 00:56

... jest taka możliwość? Często dzieciakowi daję w trasie, żeby miał zajęcie, a nie chcę, aby mi wydzwaniał po znajomych zamiast reksia oglądać.

#2 Robert de Clair

Robert de Clair
  • 365 posts
  • SkądGorzów Wlkp

Posted 20 June 2009 - 07:56

Powiem Ci jak ja zrobiłem by moje 2letnie dziecko nie wchodziło tam gdzie nie trzeba i co gorsza by nie usunelo mi aplikacji jakichś:

1 JB
2 Bossprefs i w docku bossprefs telefon, sms, i inne czesto uzywane aplikacje - dostęp do nich jest przez po pierwsze przesuniecie palcem na gornej belce a po drugie trzeba wybrac dock :) wiec to juz za duzo bylo dla mojej spryciuli.
3 Categories i wszystkie ikonki ktore chciałbym uchronić przed usunięciem wrzucam do różnych folderów
4 Na wierzchu FileAid z ktorego odpalane są filmy i którym może sobie operować do woli.

dodatkowe rzeczy ktore mogą pomóc Ci w obsludze tak zmienionego telefonu - IntelliDial, Intelliscreen.

Dołączona grafika

Ten zrzut był robiony co prawda na potrzeby innego wątka, ale tak to wygladało (nie wygląda bo mam 3.0)
i niestety jak daje Alicji iP to muszę ją mieć na oku :)

[chwalenie mode]
Córka ma swoje gry i zabawy które bardzo lubi.

Qbeez, Preschool adventure, Peekaboo Barn, ABC.
część z nich przerabiałem na polskiego lektora.

Teraz Alka ma 2 i pół roku zna cały alfabet :) i potrafi czytać (narazie bez zrozumienia bo słownik dziecko ma ograniczony) / literować i pisać za pomocą komputera / iPhona.
Jej ulubiona bajka to Baranek Shaun którego kilka odcinków zawsze mam w iP
Potrafi powiedzieć który odcinek ją interesuje i o czym jest :)
[/chwalenie mode]

A metoda 100% na zablokowanie ekranu? - włóż swojemu milusinskiemu Ip w siliconowy/lub z jakiegos innego sztucznego tworzywa ochraniacz ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users