Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[MobileMe] Find My IPhone :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rastabandita

Rastabandita
  • 105 postów
  • SkądGliwice

Napisano 19 czerwca 2009 - 16:17

Witam ! Mam pytanie dotyczące tej funkcji ( Find My IPhone ) , nie mam konta w MobileMe jednak jestem zainteresowany jego kupnem . Na stronie apple możemy znaleźć info na temat tego że

* Find My iPhone requires iPhone OS 3.0. Find My iPhone and Remote Wipe not available in all countries.

Stąd moje pytanie czy działa ta usługa na terenie naszego kraju ?

I kolejna sprawa to - W Firmie mamy 3 IPhony - chciałbym mieć możliwość namierzenia każdego z nich - czy jest to możliwe za pomocą jednego konta MobileMe, czy przypisuje on sobie tylko 1 urządzenie ?

Pozdrawiam

-----
ok , widzę że w Polsce działa to tak więc pozostała mi kwestia pytania nr. 2 :))

#2 metalic69

metalic69
  • 522 postów

Napisano 19 czerwca 2009 - 16:19

Chęć Inwigilacji? W sumie w budynku nie wiem jak po GPS-ie ma znaleść pozycję...

#3 Rastabandita

Rastabandita
  • 105 postów
  • SkądGliwice

Napisano 19 czerwca 2009 - 16:29

Nie bardzo rozumiem, co ma twoja odpowiedź do mojego pytania , pytam czy za pomocą jednego KONTA MobileMe moge uruchomić usługe Find My IPhone dla poszczególnego z IPhonów ?

#4 luk101

luk101
  • 276 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 czerwca 2009 - 16:40

Też jestem ciekaw jak to dokładnie działa... z jaką dokładnością .... ile urządzeń może być podpięte pod jedno mobileme ... czy trzab wykupić family pack dla więcej niż jednego iphona... Ale zdaje się że był też jkaiś inny program do loklizacji przyjaciół z książki adresowej, który też lokalizował za zasadzie nadajników gsm... ?

#5 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 czerwca 2009 - 16:43

;) Matlosz.pl - Mac, iPod, Akcesoria od tego zacznę.
Działa najprawdopodobniej z wieloma urządzeniami - wystarczy zaznaczyć opcję w kilku urządzeniach

---- Dodano 19-06-2009 o godzinie 17:43 ----
tu jest lokalizacja gps

#6 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 czerwca 2009 - 16:45

przed chwilką założyłem sobie trialowe 60-dniowe konto mobileme.
W każdej chwili można z tego konta zrezygnować, bo po przekroczeniu terminu trialu mobileme automatycznie pobierze 79 EURO.
Aby założyć konto trial konieczna jest karta kredytowa. Co do pełnej wersji to się nie wypowiem

Po odpowiednim skonfigurowaniu program odnalazł mi iphone ;)

Jednak chyba sobie podaruję - po pierwsze co roku trzeba wydać ok 300 zł, po drugie strasznie to bateriożerne - trzeba mieć włączony cały czas PUSH na Mobileme oraz usługę lokalizacji.

---- Dodano 19-06-2009 o godzinie 17:51 ----

;) Matlosz.pl - Mac, iPod, Akcesoria od tego zacznę.
Działa najprawdopodobniej z wieloma urządzeniami - wystarczy zaznaczyć opcję w kilku urządzeniach

---- Dodano 19-06-2009 o godzinie 17:43 ----
tu jest lokalizacja gps

no właśnie nie jestem co do tego przekonany. usługa lokalizowania wymaga założenia konta mobileme na iphonie. Teoretycznie można by założyć to samo konto na różnych iphone, ale nie wiem jak program lokalizujący dałby sobie radę ze wskazaniem wszystkich telefonów naraz.

#7 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 19 czerwca 2009 - 16:54

Jednak chyba sobie podaruję - po pierwsze co roku trzeba wydać ok 300 zł, po drugie strasznie to bateriożerne - trzeba mieć włączony cały czas PUSH na Mobileme oraz usługę lokalizacji.

Od tego jest iPhone 3GS :lol:

Jestem ciekawy dlaczego do założenia konta MobileMe potrzebna jest karta kredytowa...:confused:

#8 wannamb

wannamb
  • 249 postów
  • SkądKalisz

Napisano 19 czerwca 2009 - 17:00

Niezły bajer tyle ze jesli ktos wyłączy mozliwosc połaczenia sie z internetem lub zrobi restore to usługa find my iphone jest bez sensu tak mi sie wydaje.

#9 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 czerwca 2009 - 17:04

Od tego jest iPhone 3GS :lol:

Jestem ciekawy dlaczego do założenia konta MobileMe potrzebna jest karta kredytowa...:confused:

karta kredytowa jest potrzebna, żeby mobileme ściągało automatycznie opłaty za korzystanie pozatrialowe.

---- Dodano 19-06-2009 o godzinie 18:06 ----

Niezły bajer tyle ze jesli ktos wyłączy mozliwosc połaczenia sie z internetem lub zrobi restore to usługa find my iphone jest bez sensu tak mi sie wydaje.

usługa działa tylko wtedy jak masz skonfigurowane mobileme na iphonie, włączony push i usługi lokalizacji. wystarczy, że jednej z tych rzeczy nie ma i d*** :)
poza tym jak iphone nie jest na "świeżym powietrzu" to lokalizacja jest - sami wiecie jaka - aproksymowana. aby mnie zlokalizowało musiałem ipka na balkon wynieść, bo sygnał nie chciał*się przez mury przebić.

#10 Gregory

Gregory

• 2 734 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 19 czerwca 2009 - 17:07

Zobaczysz za 60 dni... ;)

#11 Rastabandita

Rastabandita
  • 105 postów
  • SkądGliwice

Napisano 19 czerwca 2009 - 20:10

w porządku, w takim razie też zaopatrze się w traila i zacznę testować

#12 nemesisss

nemesisss
  • 377 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 czerwca 2009 - 20:53

A zwracaliście uwagę na pozostałe funkcje mobileme? Za 80 dołków 20GB dysku w sieci bez limitu transferu, synchronizacja z OS X oraz TimeCapsule, mobilny kalendarz, kontakty, galeria aktualizowana z iPhoto. Nie jest to aż takie drogie.

#13 michael.belfast

michael.belfast
  • 203 postów
  • SkądNY /Belfast/ W-wa

Napisano 20 czerwca 2009 - 00:10

Mam konto mobileme i bardzo je polecam ale jezeli ktos chce je kupic tylko dla uslugi find my iphone to odradzam a to z bardzo prostego powodu. Nie jest to zadne zabezpieczenie dla telefonu poniewaz wystarczy wykasowac z iPhone-a konto mobileme i usluga przestaje dzialac co jest zupelnie bezsensu. Na poczatku myslalem ze iPhone po numerze seryjnym jest przypisywany do mojego iTunes i tylko przez mobileme moge zobaczyc jego lokalizacje a niestety tak nie jest poniewaz lokalizowany jest ten telefon na ktorym aktualnie jestes zalogowany do swojego konta mobileme. Wiec jak zlodziej wezmie twoj telefon to wystarczy ze wykasuje tylko jedna skrzynke (mobileme) z posrod wielu jakie masz i juz nigdy swojego telefonu nie odnajdziesz a reszta twoich maile zostanie wraz z cala zawartosci telefonu dokladnie przejzana.

#14 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 20 czerwca 2009 - 03:45

Niedługo wyjdzie Google Latitude darmowe. A najlepszy program lokalizacyjny iLocalis jest dostępny w Cydi lub Icy. Obydwa są dużo lepsze od Find My Iphone.

#15 nowy57

nowy57
  • 449 postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 08:27

.

push w mobile me nie dziala na zasadzie CIĄGŁEGO POŁĄCZENIA Z INTERNETEM..
push polega na tym ze w momencie otrzymania maila wypychany jest on na nasz telefon I TYLKO W TYM MOMENCIE IP łączy sie z netem by pobrac emaila
malo tego jesli mamy wlaczone wifi to najpierw skorzysta z wifi a dopiero pozniej poszuka alternatywnych rodzajow polaczen EDGE/3G

co do kwoty za subskrypcje to mozna znalezc za dobre pieniadze na allegro
konto mobileME mobile me (667353604) - Aukcje internetowe Allegro

POLECAM

#16 nazgul06

nazgul06
  • 44 postów
  • SkądZabrze

Napisano 20 czerwca 2009 - 09:07

A ja nie polecam, bo sprzedawanie subkont z FamilyPacka jest nielegalne. Z resztą przy każdym przedłużeniu musisz podawać dane do subkonta właścicielowi.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych