Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Teledyski wideo o dobrej jakości

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 djtodziro

djtodziro
  • 12 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 czerwca 2009 - 20:12

Witam
Zaproponowałem ten temat dlatego, że jest to część mojej pracy.Może ktoś też skorzysta.
Od niedawna gram z teledysków których gromadzenie doprowadza mnie do szału. Na polskim rynku jest może kilka firm które zajmują się dystrybucją w/w plików na płytach dvd. Jest to kompilacja ok. 15 utworów. Jakie to firmy?...nie wiem, wiem tylko że z ich usług korzystają min, Reserved w swoich salonach na LCD. Jeżeli chodzi o rynek europejski to firm jest już więcej ale ceny są poza zasięgiem Polskich realiów. I tak UK proponuje zakup takiego pakietu w cenie ok 145 funtów (ok. 750zł)za pakiet 16 utworów video o wysokiej jakości obrazu oraz dźwięku. Na amerykańskiej stronie [url=http://djvideosource.com/]DJVideoSource.com - New Music Videos with Fast Download Speeds for DJs and Music Related Professionals.[/url] jest trochę lepiej tj, ok. 50$ + przesyłka. Ewentualnie pliki można pobierać ze strony . To i tak blisko 200zł za nieokreśloną ilość teledysków o wątpliwej jakości(inf.z forum Serato).
Jeżeli chodzi o płyty cd dla DJ jest lepiej jestem członkiem DJ Promotion z Warszawy płacę miesięczny abonament ok. 160zł i dostaję pakiet płyt. Płacę ZAIKS i gram legalnie.
Jeżeli chodzi o teledyski odt. ich w różnego rodzaju (klubach na eventach itd) jest możliwe pod warunkiem iż teledysk taki nie posiada logo stacji telewizyjnej. Posiadać natomiast musi w początkowej i końcowej fazie trwania informację o artyście i tytule wykonywanego utworu. Ew.też nazwę wytwórni fon. lub napis PROMO ONLY informujący że zapoznaliśmu się z warunkami oraz regulaminem odt. tego utworu.Zazwyczaj sprowadza się on do iformacji o kopiowaniu i sprzedaży bez zezwolenia. W USA DVJ jest wręcz zachęcany przez wytwórnie do grania z nowych utworów video za które nic nie płaci. W końcu jest to element promocji danego wykonawcy który zachęcić ma do kupna płyty CD lub kupna legalnego utworu MP3 lub MP4.

I teraz moje pytania;
- czy ktoś z was zna Polską firmę która zajmuje się rozpowszechnianiem teledysków lub też ew. nagrań video.
- gdzie mogę znaleźć strasze utwory, nagrania archiwalne itp o dobrej jakości i dźwięku.

Na koniec dodam że mój sprzęt DVJ-a to 2xcdj1000mk3 Pioneer , 1xdjm800 Pioneer, program Serato Scratch Live Video SL, który jak na razie obs.tylko formaty mpge i mp4.

Pozdrawiam
Przemek

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych