Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone jako modem Bluetooth nie włącza się

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Chakoya

Chakoya
  • 26 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 czerwca 2009 - 20:35

mam następujący problem... świeżo zainstalowałem software 3.0 w którym jest opcja użycia iP jako modemu... No i ok... działa... ALE TYLKO PRZEZ KABEL USB...:confused: czy ktos wie jak zadziałać/skonfigurwać żeby można było korzystać z funkcji bluetooth? może jakiś sterownik? sam nie wiem... :( *Mój notebook ma bluetooth, sprawny.(czyli nie tu leży problem) *Pracjue na Wnidows Vista. PLZ HELP! z góry dzięki! :-D

#2 cubus

cubus
  • 1 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 12:19

mam ten sam problem. bluetooth w iP nie widzie kompletnie nic. PC ani nokia takze nie widzą iphona. wie ktos moze jak zmusic telefon do wspolpracy z urzadzeniami bluetooth?

#3 zubel

zubel
  • 1 194 postów
  • SkądWodzisław Śląski / Opole / Katowice

Napisano 18 czerwca 2009 - 13:06

bluetooth - u mnie wyglada to tak: - inne telefony i komputer widza iP - iP nie widzi nic - proba polaczenia z innego telefonu zakonczona niepowodzeniem. - proba polaczenia z komputerem ... udana - niestety po 30 sec rozlacza

#4 Chakoya

Chakoya
  • 26 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwca 2009 - 14:14

zubel masz tak samo jak ja... T.T czekamy na kozaka ktory to ogranie. xD

#5 Jeremy

Jeremy
  • 378 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwca 2009 - 19:21

U mnie podobnie - łączy się z komputerem via BT, ale za chwilę rozłącza. Po kablu śmiga.

#6 Pixelsausage

Pixelsausage
  • 8 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 19:45

Dzwoniłem do Orange, nie potrafili mi pomóc. Powiedzieli, że owszem jest możliwość wykorzystania iP jako modemu, ale trzeba się do niego dostać od strony komputera. Dzwoniłem również do Apple, ale automat rozłącza się po krótkim komunikacie: w sprawach technicznych skontaktuj się z operatorem. Koło się zamyka.

#7 Jeremy

Jeremy
  • 378 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwca 2009 - 20:17

Zaczęło mi działać via bluetooth po tym, jak dokonałem aktualizacji softu dla modułów Bluetooth firmy Broadcom (bo taki mam w MBA).

#8 Chakoya

Chakoya
  • 26 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 czerwca 2009 - 17:00

no trudno... zostajemy na kablu... xD

#9 davegrass

davegrass
  • 95 postów

Napisano 19 czerwca 2009 - 17:16

mi też nie działa po blue ale wcześniej miałem wersje 3.0 GM zainstalowaną i działało mi normalnie po bluetooth a teraz mi nie działa;/ czy to znaczy że GM jest bardziej dopracowany od oficjalego softa? Na to wygląda;) chyba wróce do GM lada dzień.

#10 appler

appler
  • 65 postów

Napisano 02 października 2009 - 21:30

Znalazłem odpowiedź na stronie wsparcia apple.com.pl:

ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW Z POŁĄCZENIEM BLUETOOTH

Jeśli do połączenia telefonu z komputerem używasz Bluetooth:

1. Upewnij się, że Bluetooth jest włączony zarówno na komputerze, jak i w telefonie.
2. Spróbuj wyłączyć i włączyć telefon, a następnie dodać go w programie iSync.

Jeśli problem wciąż występuje, spróbuj tego rozwiązania:

1. Usuń bieżące łączenie w pary dla telefonu: Z menu Apple wybierz Preferencje systemowe, kliknij Bluetooth, kliknij zakładkę Urządzenia, wybierz swój telefon i kliknij opcję Usuń.
2. Kliknij przycisk „Skonfiguruj nowe urządzenie”, aby otworzyć Asystenta ustawień Bluetooth.
3. W Asystencie ustawień Bluetooth kliknij przycisk wyboru „Telefon komórkowy” na ekranie Zaznacz rodzaj urządzenia, a następnie kliknij przycisk Dalej (nie wybieraj opcji „Inne” lub „Dowolne urządzenie”).
4. Upewnij się, że telefon jest ustawiony jako wykrywalny przez Bluetooth (więcej informacji można znaleźć w dokumentacji telefonu). Jeśli telefon pojawia się w oknie Asystent ustawień Bluetooth, kliknij przycisk Dalej.
5. Po wyświetleniu monitu wybierz opcję „Skonfiguruj iSync do przesyłania kontaktów i wydarzeń”.

link:

iSync: Rozwiązywanie problemów z podłączaniem telefonu

U mnie hula aż miło...!!! Właśnie teraz piszę w Safari na MBP używając internetu udostępnionego przez Bluetooth przez iPh 3GS!!! :)

Powodzenia!
appler

#11 czepan95

czepan95
  • 11 postów

Napisano 03 października 2009 - 10:32

a jak mieć neta na iphonie za darmo przez podłączenie go do kompa USB

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych