Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oprogramowanie 3.0 dla iPhone i iPod touch już dostępne

• Zamknięty Temat jest zamknięty
665 odpowiedzi w tym temacie

#426 Vonn79

Vonn79
  • 49 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 czerwca 2009 - 21:19

to chyba żart, żebym od górnie u operatora wyłaczał transmisję danych, chę sam o tym decydować właczając i wyłaczając funkcje w iPhoni, Tylu developerów zatrudniono i zapewne tez z Polski sie zglosił i na 100we byli checkerzy funkconalosci nowego systemu przed wydaniem na światło dzienne i nikt takich podstawowych spraw nie zauważył, i sa błedy, dla mnei za szybko aplle wydał 3.0 dodał niby 100 funkcji jak bylo napisane na forach ja tam widze moze 20 to góra a wyrzneli na amen takie wazne, e tam szkoda słow

Ty się za to ustrzegłeś błędów o wielki ;)

Bez przesady. Funkcjonalności jest tyle ile Apple podał. Może nie wszystkie są widoczne gołym okien, ale np. ja zauważyłem, że na liście odebranych i nieodebranych telefonów pojawiła informacja o tym, czy dzwoniący dzwonił z komórki, pracy czy telefonu stacjonarnego ;) Niby szczegół, a przydatny.

To co mi się trochę nie podoba, to to, że jak chcę skopiować numer czyjegoś telefonu z kontaktów i wkleić do SMSa to muszę wejść w edycję danego kontaktu i dopiero wtedy Kopiuj / Wklej. Gdyby można było to zrobić normalnie w podglądzie kontaktu, byłoby to mniej kłopotliwe :)

A jeszcze jedno - jedna z aplikacji Touch4Free dała Update do AppStore dla OS 3.0 i teraz można grać dzięki funkcjonalności: Peer to Peer z innym iPhonem :) czyli użytkownikiem ;)

#427 franz112

franz112
  • 24 postów
  • Skąd3mia100

Napisano 17 czerwca 2009 - 21:21

skonczylem czytanie na 24tej stronie i przeskakuje od razu: - Ifon 3G + Mac Book Pro - internet smiga przez kabel i blutacza bez problemu.. sam się ustawił, tzn musiałem usunąć telefon i zainstalować go jeszcze raz jako urządzenie blutooth.. ale działają idelanie - MMSy mi nie dzialają i tu mam prośbę co zrobić w orange?

#428 Jigovsky

Jigovsky
  • 254 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 czerwca 2009 - 21:22

MMSy mi nie dzialają i tu mam prośbę co zrobić w orange?

Uruchomić ponownie telefon jeśli masz mmsy w orange włączone.

#429 ogienkr

ogienkr
  • 34 postów

dziwna rzecz. pisze itunes ze karta nie jest obslugiwana, ale mozna sie do mnie dodzwonic i ja moge dzwonic, ale musze z klawiatury wybrac numer. na ip tez wyswietla siec orange. ale caly czas jest glupi znaczek ze tylko telefony alarmowe. ma ktos tak? przedtem jak zablokowalem telefon przy nowej aktywacji to nie mozna nic bylo robic. teraz telefon dziala na pol gwizdka

#430 nielololek

nielololek
  • 706 postów
  • SkądPolska

Właśnie aktualizuje swojego iphone'a :) Miałem bład z połaczeniem do serwera . (dla tych co go mają, wystarzy pobróbować pare razy)

#431 pigmejek

pigmejek
  • 50 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 21:24

Ty się za to ustrzegłeś błędów o wielki ;)

Bez przesady. Funkcjonalności jest tyle ile Apple podał. Może nie wszystkie są widoczne gołym okien, ale np. ja zauważyłem, że na liście odebranych i nieodebranych telefonów pojawiła informacja o tym, czy dzwoniący dzwonił z komórki, pracy czy telefonu stacjonarnego ;) Niby szczegół, a przydatny.

To co mi się trochę nie podoba, to to, że jak chcę skopiować numer czyjegoś telefonu z kontaktów i wkleić do SMSa to muszę wejść w edycję danego kontaktu i dopiero wtedy Kopiuj / Wklej. Gdyby można było to zrobić normalnie w podglądzie kontaktu, byłoby to mniej kłopotliwe :)

A jeszcze jedno - jedna z aplikacji Touch4Free dała Update do AppStore dla OS 3.0 i teraz można grać dzięki funkcjonalności: Peer to Peer z innym iPhonem :) czyli użytkownikiem ;)

Przeca jak wejdziesz w kontakt to na dole są 3 przyciski i tam jest: Wyślij kontakt ;)

#432 macendrju

macendrju
  • 358 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 21:26

Funkcja modemu dziala poprawnie w sieci Orange.

Mi funkcja modemu dziala w ORANGE bez problemu, ale po USB. Po bluetooth nie działa... nie moge nawet w pare połączyć z laptopem. Czy mozesz powiedziec jakie po kolei kroki poczyniles by udostepnic net przez bluetooth?

#433 franz112

franz112
  • 24 postów
  • Skąd3mia100

Napisano 17 czerwca 2009 - 21:29

rzeczywiscie co do MMSow to tak jak w windowsie.. wyjdz i wejdz jeszcze raz... za dlugo na macu pracuje i juz o tym zapomnialem :) a wiec teraz fajnie wszystko smiga, cieszy mnie w koncu modem i po kablu i blutucie :))

#434 Andreas1000

Andreas1000
  • 295 postów
  • SkądGliwice

Napisano 17 czerwca 2009 - 21:29

U mnie juz po zainsatalowaniu nowego softu zauważyłem że brakuje "Ustawienia - Ogólne - Sieć - Dane przez sieć komórkową", w wersji 2.2.1 wyłączyłem sobie trasfa danych bo z neta korzystam wyłacznie przez wifi ,a teraz 3.0 OS spowodował, że net hula mi na lewo i prawo i czy pogode kliknę czy maile sprawdzam, jak nie kline na aplikacje korzystające z internetu to jest fajnie ale jak niechcacy kliknę dana aplikację to juz mi ciągnie i obciąza konto Orange a złotówki lecą, moze ktoś wie czy jakoś mozna wyłączyć mozliwosc łączenia z netem i wymusić jak dawniej żeby tylko pomykał przez Wi-fi
kolejny piko błąd czesto zminiam slownik pisania to raz ang to pl i teraz gdy klikam ikonke globu np podczas pisania smsa to pojawia się nazwa English USA tak na 1 setna sekundy i zaraz napis space klikam ponownie pojawia sie na dluzej jak dawniej polski i za chwile spacja, klikam ponownie to englisz uwidacznia się normalnie a polski myga, wiec napis space lub spacja mowi mi jakiegogo slownika w danej chwili uzywam, ale uważam ze można by to zglosic applowi bo tak wcześniej nie było i zaraz wydadzą 3.0.1 firmware
i MMSy mi zgłasza błedy a tel odbiorca dostaje komunikat ze mms nadchodzi i rozkrzacza nieajfonowego telefona a na ekranie iP widnieje wykrzyknik i nie wysłano czy ponowić
czy tylko u mnie takie problemy, modlę sie zeby servery ruszyły applowi bo moj iTunes nie moze aktywowac okienka do zarzadzania i Phonem , mozę tam ukaża sie rodzicielskie zapory gdzie wyłacze neta przez gsma. moze ktos cos juz wie i zna rozwiązania, bo pokico bije sie z myslami by wrocic do 2.2.1 - stabilna bestia była

JA wyłączam edge z tej strony Disable EDGE/3G data on iPhone - iphonenodata.com - for free i mam spokój.

#435 pekin7

pekin7
  • 195 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 21:32

Tez macie problemy przy probie wgrania nowego softu a mianowicie wyskakuje mi blad ze serwer niejest dostepny podczas laczenia sie na poczatku wgrywania...?

#436 Vonn79

Vonn79
  • 49 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 czerwca 2009 - 21:32

Przeca jak wejdziesz w kontakt to na dole są 3 przyciski i tam jest: Wyślij kontakt ;)

Jest, ale tylko MMS i mail :) I to wygląda na wizytówkę :) A ja bardzo często wysyłam współpracownikom smsy z numerami klientów + dodatkowe dane i sama wizytówka nic mi nie daje :) Fajnie, że jest bo też się przyda, ale taki drobiazg o jakim ja piszę również by się przydał ;)

#437 InvIsible

InvIsible
  • 20 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 21:33

tak mam to samo moze w koncu sie uda próbuje

#438 krzywymax

krzywymax
  • 92 postów
  • SkądToruń

Napisano 17 czerwca 2009 - 21:33

Tak, mam to samo dopiero wróciłem z pracy i pobrałem soft - ale serwery nie odpowiadają - trzeba czekać :)

#439 pigmejek

pigmejek
  • 50 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 21:34

Jest, ale tylko MMS i mail :) I to wygląda na wizytówkę :) A ja bardzo często wysyłam współpracownikom smsy z numerami klientów + dodatkowe dane i sama wizytówka nic mi nie daje :) Fajnie, że jest bo też się przyda, ale taki drobiazg o jakim ja piszę również by się przydał ;)

A no tak to wizytówka.
Mnie sie tak w ogole wydaje, że pełno tych opcji co wprowadza 3.0 powinno być już bardzo dawno na iphone.
Pozatym taki drobiazg jak % przy baterii a taka 'szkoda' jak jej nie mam :(

Ktoś coś wie kiedy 3.1? :rolleyes:

#440 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 21:36

MMS w play zadziałał - co debilne po każdej zmianie danych potzebny restart telefonu, jakbym windowsa na nim mial :) A co do modemu to nadal go nie ma i nie wiem jak go choćby przez kabel podłączyć...

#441 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 17 czerwca 2009 - 21:37

A ja wciąż nie mogę zainstalować, ponieważ nie może połączyć z serwerem w celu aktywacji. Lipaaa

#442 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 21:39

poddaje sie i ide cos zjesc- modem w plusie nie istnieje - w ustawieniach sieci na wet po wpisaniu apn i reszty i restarcie nie ma. BT co prawda sparowal sie z lapem ale nic ponad to czyli nie ma potem polaczenia.

#443 pigmejek

pigmejek
  • 50 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 21:40

A ja wciąż nie mogę zainstalować, ponieważ nie może połączyć z serwerem w celu aktywacji. Lipaaa

To jak stanie w kolejce. Czekaj aż się serwer przepcha ;) Ja zainstalowałem w odpowiednim momencie :D Wszystko gładko jak po maśle poszło :D

#444 cort

cort
  • 48 postów
  • Skądżory

moj 2g zablokowany :| ehhhh czekam na quickpwn

#445 InvIsible

InvIsible
  • 20 postów

Bo tak Ssssssssssssssssaja ze serwery zapchane LUDZIE palcie POWER'a bo chce softa ;p

#446 michauex

michauex
  • 102 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 17 czerwca 2009 - 21:41

Lipa

Dołączona grafika
:/

#447 pepan

pepan
  • 524 postów
  • SkądPoznań/Skarżysko-Kamienna

Napisano 17 czerwca 2009 - 21:41

ja mam taki blad: "Nie mozna teraz uaktualnic oprogramoania iPhone, poniewaz serwer aktywacji jest tymczasowo niedostepny. Sproboj ponownie pozniej". Czy tez tak macie ?

#448 Pablowej

Pablowej
  • 531 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 czerwca 2009 - 21:42

Davvido ratuuuuujjjjjj!!!!!!!!! Zamknij ten temat bo te debile piszą że albo już maja 3.0 albo się im ściąga, a jeszcze inni pisza, ze serwery są przeciążone. Żenada!!!!!!!!!

#449 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 17 czerwca 2009 - 21:43

Większość kolego, większość :/

#450 MTM

MTM
  • 80 postów
  • SkądGiżycko

Napisano 17 czerwca 2009 - 21:43

ja mam taki blad: