Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oznaczenie Maców - rozpoznanie układu klawiatury

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 blipek

blipek
  • 367 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 czerwca 2009 - 21:49

Mam nietypowe pytanie... Czy po numerze MacBooka (kodzie produktu) można poznać jaką ma klawiaturę? Czy jeden kod produktu znaczy jeden układ "wyposażenia" w tym klawiatury? Np. czy oznaczenie MB881PL/A oznacza tylko i wyłącznie tzw. BIAŁASA z "polską"(/angielską) klawiaturą? Jeśli tak to MBP z jaką klawiaturą oznacza symbol MA895H/A ?;)

#2 Hercules

Hercules
  • 257 postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 22:15

APPLE MacBook Pro, 15-inch, 2.2GHz Intel Core 2 Duo (MA895H/A) - jest jeszcze dostepny w skandynawii.... szwecja, norwegia... poprawcie mnie ale uklad w tym przypadku moze byc skandynawski lub bardziej swiatowy.... ".... * Built-in full-size keyboard with 78 (US) or 79 (ISO) keys, including 12 function keys, 4 arrow keys (inverted “T” arrangement) and embedded numeric keypad ..."

#3 BiM Service

BiM Service

user_jgora

• 972 postów
  • SkądJelenia Góra

Napisano 16 czerwca 2009 - 22:19

Mam nietypowe pytanie... Czy po numerze MacBooka (kodzie produktu) można poznać jaką ma klawiaturę? Czy jeden kod produktu znaczy jeden układ "wyposażenia" w tym klawiatury?
Np. czy oznaczenie MB881PL/A oznacza tylko i wyłącznie tzw. BIAŁASA z "polską"(/angielską) klawiaturą? Jeśli tak to MBP z jaką klawiaturą oznacza symbol MA895H/A ?;)

PL/A i ZH/A roznia sie tylko jezykiem na naklejkach opisowych na pudelku, klawiatura ISO, wszystko takie same...

#4 hudy123

hudy123
  • 85 postów

Napisano 02 kwietnia 2011 - 10:06

a jak są oznaczone niemiecki klawiatury? 79 (ISO) czyli jak? Wszystkie modele z D/A na końcu mają niemiecki układ klawiszy?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych