Oznaczenie Maców - rozpoznanie układu klawiatury
Rozpoczęty przez
blipek
, 16 cze 2009 21:49
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 czerwca 2009 - 21:49
Mam nietypowe pytanie... Czy po numerze MacBooka (kodzie produktu) można poznać jaką ma klawiaturę? Czy jeden kod produktu znaczy jeden układ "wyposażenia" w tym klawiatury?
Np. czy oznaczenie MB881PL/A oznacza tylko i wyłącznie tzw. BIAŁASA z "polską"(/angielską) klawiaturą? Jeśli tak to MBP z jaką klawiaturą oznacza symbol MA895H/A ?

Napisano 16 czerwca 2009 - 22:15
APPLE MacBook Pro, 15-inch, 2.2GHz Intel Core 2 Duo (MA895H/A) -
jest jeszcze dostepny w skandynawii.... szwecja, norwegia...
poprawcie mnie ale uklad w tym przypadku moze byc skandynawski lub bardziej swiatowy....
"....
* Built-in full-size keyboard with 78 (US) or 79 (ISO) keys, including 12 function keys, 4 arrow keys (inverted “T” arrangement) and embedded numeric keypad ..."
Napisano 16 czerwca 2009 - 22:19
Mam nietypowe pytanie... Czy po numerze MacBooka (kodzie produktu) można poznać jaką ma klawiaturę? Czy jeden kod produktu znaczy jeden układ "wyposażenia" w tym klawiatury?
Np. czy oznaczenie MB881PL/A oznacza tylko i wyłącznie tzw. BIAŁASA z "polską"(/angielską) klawiaturą? Jeśli tak to MBP z jaką klawiaturą oznacza symbol MA895H/A ?
PL/A i ZH/A roznia sie tylko jezykiem na naklejkach opisowych na pudelku, klawiatura ISO, wszystko takie same...
Napisano 02 kwietnia 2011 - 10:06
a jak są oznaczone niemiecki klawiatury?
79 (ISO) czyli jak?
Wszystkie modele z D/A na końcu mają niemiecki układ klawiszy?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych