Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki dokanałowe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 TesSiR

TesSiR
  • 88 postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 12:17

Witam, używam słuchawek Sennheiser CX300 i tak myślę nad przesiadką na coś lepszego. Oczywiście używane będą do iPhone'a, ale nie zależy mi jakoś bardzo na mikrofonie. Ważne by dobrze grały i miały większy bass od CX300. Najczęściej słucham R&B i Reggae, często też czegoś całkiem innego :) Zastanawiam się nad: Sennheiser CX400 II (lub CX500, ale z tego co widze to 500 już prawie nie ma a 400 II mają nawet lepszą specyfikację od 500), AKG K 340 i JBL Reference 220 (Tutaj już trochę cena wysoka). Co sądzicie o tych słuchafonach? Może coś innego? Aha i dobrze by było jak na kablu znalazła by się regulacja głośności. Dzięki za wszystkie Wasze opinie!

#2 wroneczki4

wroneczki4
  • 223 postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 15:41

rozumiem, że CX400 II to są CX400 Silver:
Sennheiser CX 400 CX400 ~ SŁUCHAWKI ~~Warszawa~~ (663084409) - Aukcje internetowe Allegro
no trochę szkoda byłoby mi kasy na słuchawki za 300zł aby je do iphona dopiąć, ogólnie nie mam zdania, bo ja chyba kupie sobie CX400, ale Black, bo Silver mnie trochę ceną odpychają.

#3 krl.krl

krl.krl
  • 522 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 czerwca 2009 - 15:57

Tylko iPhone 3Gs obsługuje regulację głośności na kablu. No i iPody Touch.

#4 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 16 czerwca 2009 - 16:07

Tylko iPhone 3Gs obsługuje regulację głośności na kablu. No i iPody Touch.

Tylko iPhone 3G S, iPod Touch 2G, Classic 120GB i Nano 4G:)

#5 TesSiR

TesSiR
  • 88 postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 16:38

rozumiem, że CX400 II to są CX400 Silver:
Sennheiser CX 400 CX400 ~ S�UCHAWKI ~~Warszawa~~ (663084409) - Aukcje internetowe Allegro
no trochę szkoda byłoby mi kasy na słuchawki za 300zł aby je do iphona dopiąć, ogólnie nie mam zdania, bo ja chyba kupie sobie CX400, ale Black, bo Silver mnie trochę ceną odpychają.

Nie nie chodzi o silver, tylko po prostu o nową wersję tych słuchawek, o takie jak te: dokanałowe: Sennheiser CX 400 II Precision Titanium | MP3Store.pl - Wyróznij się.

UU no to klapa... Może jest jakaś szansa na to, że z softem 3.0 obsłuży sterowanie w pilocie... No czyli już nie musi być tego sterowania. Zastanawia mnie to, że każda z tych słuchawek ma całkiem inne pasmo przenoszenia, a niby są w tej samej klasie. JBL 20-20, AKG 11,5-23, a Senki 17-22. JBL patrząc na dane techniczne jest najgorszy, a opinie o nich są bardzo dobre. Znowu AKG mają dziwnie szeroki... Co o tym myślicie?

#6 wroneczki4

wroneczki4
  • 223 postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 18:08

a nie szkoda Ci trochę 210zł na słuchawki do iPhone? :P No, ale jak kto lubi, mi tam szkoda jest trochę kasy na słuchawki( teraz mi nawet dźwięk przez słuchawki nie działa). Ogólnie moim zdaniem ta firma jest przereklamowana. Cena co do jakości i wydajności jest trochę nie równa. Płacisz dużo za sam śmieszny niemiecki napis na S... Ta firma w porównaniu do ciuchów jest jak: "PLNY Tekstylia" ceny mają wysokie w stosunku do ubrań :P Ja Ci raczej za wiele nie pomogę w wyborze słuchawek, bo nie gustuje w takich cenach co do sprzętu jakim są słuchawki. Najlepiej wpisz w google i Ci wyskoczy pełno opinii o nich ;)

#7 TesSiR

TesSiR
  • 88 postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 18:41

Co ty mówisz... Jak chce kupić to znaczy, że mi zależy na przyjemności ze słuchania muzyki. Są tacy ludzie co czują różnice, są też tacy dla których słuchawki z kaczora donalda będą grały jak profesjonalne DENONy za 700zł ;] A poza tym Sennheiser to właśnie firma która daje coś lepszego za niższą cenę i zajmuje sie tylko tym, nie to co Sony Philips i te fazy...

#8 a2000

a2000
  • 1 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 10:31

Oczywiscie ze wybor sluchawek ma olbrzymie znaczenie (szczegolnie dla milosnikow dobrej jakosci dzwieku). Wracajac do tematu... Jest duzy wybor dobrych sluchawek. Polecam ci jenak AKG K 340. Sa swietne podobnie jak inne produkty tej austriackiej firmy. Jeden warunek: musisz je precyzyjnie umiescic w kanale usznym. Jedyny minus: cena. Tak wiec smigaj do sklepu i nawet nie mysl o innych opcjach. Pozdrawiam serdecznie, Tomek

#9 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 czerwca 2009 - 10:42

AKG K 340 lub Sennheiser CX400 II moim zdaniem te dwa modele z wymienionych wchodzą w grę. Osobiście korzystam z tych drugich i nie narzekam. Grają bardzo dobrze i narazie nie mam zamiaru wymieniać ich na żadne inne. Ze słuchawkami to jest tak - najlepiej je potestować na 'własnym' uchu. Przejdź się do sklepu i zapytaj czy możesz ich posłuchać na swoim iPhone, potem zobaczysz które Ci najlepiej leżą w kanale i których dźwięk jest dla Ciebie lepszy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych