Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Cydia nie w艂膮cza si臋

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
23 odpowiedzi w tym temacie

#1 colinQ

colinQ
  • 182 post贸w
  • Sk膮dL臋bork

Napisano 15 czerwca 2009 - 18:37

Witajcie, Nawi膮zuj膮c do poprzedniego problemu chcia艂em 艣ci膮gn膮膰 iFile i po wybraniu ikonki Cydia - niespodzianka. Iphone powraca do SpringBoardu. O co chodzi? Co jest z Cydi膮? Z ostatnich czynno艣ci jakie z ni膮 wykonaywa艂em to: aktualizacja (ale wtedy jeszcze dzia艂a艂o) i wgranie BossPrefs'a. Zrobi艂em Jailbreak'a (na艂o偶y艂em go na to co mam, nie instalowa艂em softa na nowo, bo szkoda mi program贸w) ale to nic nie da艂o. Cydia dalej odmawia pos艂usze艅stwa. HELP!

#2 werakoko

werakoko
  • 540 post贸w

Napisano 15 czerwca 2009 - 20:36

Wgraj ICY przez program installerapp (opcja push dpkg support). 艢ci膮gniesz go ze strony ripdev. Jest to program, kt贸ry obs艂uguje repozytoria Cydii.Dzi臋ki niemu 艣ci膮gniesz iFile. Ale dlaczego Cydia nie dzia艂a, to nie mam poj臋cia.

#3 colinQ

colinQ
  • 182 post贸w
  • Sk膮dL臋bork

Napisano 15 czerwca 2009 - 22:18

Ale mi chodzi o napraw臋 Cydii, bo tam mam wszystkie programy pobrane :(

#4 cubasz

cubasz
  • 1聽636 post贸w
  • Sk膮dSzczotkolm - Wawa

Napisano 15 czerwca 2009 - 22:27

Ci臋偶ko b臋dzie naprawi膰... mo偶e spr贸buj AptBackup (instalinij przez icy), potem sychroniozacje w iTunes i zaoraj iP a nastepnie poprzez AptBackup powinienes odzyskac to co miales zainstalowane.

#5 TheHX

TheHX
  • 1聽550 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 16 czerwca 2009 - 08:17

U mnie z kolei przy zainstalowanym Installerze i Cydii pr贸ba instalacji iCY ko艅czy si臋 wywaleniem do SB

#6 sebus101_888

sebus101_888
  • 19 post贸w

Napisano 16 czerwca 2009 - 10:31

mialem to samo!!! mi pomoglo to: 1. Podlacz iphone do winSCP 2. Znajdz folder w Applications\Cydia.app\Sources 3. Wytnij wszystkie pliki i wklej je sobie do jakiegos w folderu na kompie 4. Zresetuj iphone'a i wlacz cydie powinna sie uruchomic bez zrodel 5. Pod艂acz ponownie przez winSCP i wklej zrodla ponownie do folderu "Sources" 6. Gdyby znow sie zepsula wklejaj zrodla pojedynczo bo bardzo mozliwe ze ktores repo jest uszkodzone Mi to pomoglo. Pozdrawiam

#7 colinQ

colinQ
  • 182 post贸w
  • Sk膮dL臋bork

Napisano 17 czerwca 2009 - 18:30

Ok, ale czy te 藕r贸d艂a maj膮 by膰*w formacie .png? Bo tylko takie mam w Sources?

#8 adrianopel

adrianopel
  • 1聽451 post贸w

Napisano 17 czerwca 2009 - 18:55

Mia艂em taki sam problem. Na jednym z forum znalaz艂em tak膮 instrukcj臋. Zastosowa艂em si臋 do niej i wszystko 艣miga. 1. In SSH, go to: var/lib/dgpk 2. Double-click on status-old and copy ALL script in there. 3. Create new file called: status 4. Paste all script into the file status 5. save and then now ON YOUR IPHONE go into terminal type su and password is alpine 6. run these commands: apt-get remove cydia (Type in what it says to) apt-get update LASTLY!!! apt-get install Cydia U mnie problem wyst臋powa艂 w postaci jakiego艣 zabugowanego 藕r贸d艂a i pr贸ba jego od艣wie偶enia wywala艂a ca艂y program. Niby gdzie艣 tam te 藕r贸d艂a mo偶na usun膮膰 ale u mnie to problemu nie rozwiaza艂o bo informacje o nim ca艂y czas widnia艂y w pliku status. Musia艂em usun膮膰 r臋cznie linijki dotycz膮ce tego 藕r贸d艂a. Tak czy siak powy偶sza procedura pozwala przywr贸ci膰 program do stanu u偶ywalno艣ci.

#9 japek

japek
  • 779 post贸w

Napisano 17 czerwca 2009 - 19:06

Ja tak mia艂em po utworzeniu katalogu AutoInstall, p贸藕niej Cydia przesta艂a reagowa膰. Po prostu usun膮艂em go i po problemie.

#10 colinQ

colinQ
  • 182 post贸w
  • Sk膮dL臋bork

Napisano 17 czerwca 2009 - 20:25

Spr贸bowa艂bym najpierw z tym Sources, ale w tym katalogu mia艂em tylko *png same. Japek, a gdzie ten AutoInstall by艂? Gdzie go szuka膰?

#11 japek

japek
  • 779 post贸w

Napisano 17 czerwca 2009 - 23:11

/var/root/media/Cydia/AutoInstall. Usuwasz 2 ostatnie czyli Cydia a w nim Autoinstall. Nie twierdze ze to pomoze ale u mnie bylo to przyczyna.

#12 colinQ

colinQ
  • 182 post贸w
  • Sk膮dL臋bork

Napisano 18 czerwca 2009 - 08:08

Nie mam takiego.

#13 sebus101_888

sebus101_888
  • 19 post贸w

Napisano 18 czerwca 2009 - 08:35

Przepraszam koledzy pomylily mi sie foldery rzeczywiscie w "Sources" sa same png. Poprawny folder to: private/var/lib/dpkg/info. powodzenia

---- Dodano 18-06-2009 o godzinie 08:36 ----
i /private/var/lib/apt/lists

#14 mxcxax

mxcxax
  • 51 post贸w

Napisano 25 czerwca 2009 - 13:34

Nie pomaga

#15 Optymizm

Optymizm
  • 7 post贸w

Napisano 07 lipca 2009 - 09:32

mam identyczny problem, od wczoraj po klikni臋ciu na Cydi臋 po kilku sekundach wyrzut do SB. pr贸bowa艂em metody sebus101_888 tzn. wywali艂em pliki z: private/var/lib/dpkg/info oraz /private/var/lib/apt/lists ale i bez nich nie odpala si臋 Cydia. jeszcze jedno mi przychodzi do g艂owy a mianowicie wczoraj w Cydii by艂 dost臋pny jej updejt, czy mo偶e to mie膰 z tym zwi膮zek? je艣li tak to czy jest szansa powr贸ci膰 do poprzedniej wersji?

#16 wujek212

wujek212
  • 34 post贸w
  • Sk膮dToru艅/Birmingham

Napisano 07 lipca 2009 - 11:46

http://www.myapple.p...e-1g-2g-3g.html

#17 FlashGordon

FlashGordon
  • 196 post贸w
  • Sk膮dPoznan, Wielkopoland, Poland

Napisano 08 lipca 2009 - 22:27

Naprawione poprzez usuni臋cie zawarto艣ci /private/var/lib/dpkg/updates/

#18 borsuk1

borsuk1
  • 1聽450 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 12 lipca 2009 - 20:52

@adrianopel, o co dok艂adnie chodzi w 4. punkcie?

#19 werakoko

werakoko
  • 540 post贸w

Napisano 12 lipca 2009 - 23:25

Zmien nazwe folderu /etc/bin/sources.list.d(czy jakos tak :P) na inn膮, w艂膮czcie cydi臋, jak sie za艂aduje, to wy艂膮czcie i przywr贸膰cie nazw臋 tamtego folderu. Musi sie uda膰. Jak nie, to przenie艣cie pliki z tego folderu na pc, usu艅cie je z iPhone zostawiaj膮c folder, odpalcie cydi臋, jak sie za艂aduje to wy艂膮czcie i wgrajcie pliki spowrotem nadaj膮c im uprawnienia 755. Chaotycznie napisane, gdy偶 z telefonu.

#20 majkool

majkool
  • 4聽385 post贸w
  • Sk膮dPolice

Napisano 13 lipca 2009 - 01:27

werakoko

Trafniej etc/apt/sources.list.d

Nie sprawdza艂em tego u siebie, wi臋c nie daje pewno艣ci czy ten spos贸b dzia艂a...
U mnie wystarczy usun膮膰 konfiguracj臋 Cydi i tyle ")

#21 werakoko

werakoko
  • 540 post贸w

Napisano 13 lipca 2009 - 08:04

Ojej :D spa艂em chyba xD oczywiscie apt.

#22 borsuk1

borsuk1
  • 1聽450 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 13 lipca 2009 - 20:09

@majkool, a gdzie jest ta konfiguracja? ;D

#23 palmer74

palmer74
  • 68 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 15 wrze艣nia 2009 - 08:59

Przepraszam koledzy pomylily mi sie foldery rzeczywiscie w "Sources" sa same png. Poprawny folder to: private/var/lib/dpkg/info. powodzenia

---- Dodano 18-06-2009 o godzinie 08:36 ----

i /private/var/lib/apt/lists

od艣wie偶am temat zeby nowego posta nie sia膰 :)

co prawda u mnie Cydia dzia艂a ale wywala mi b艂膮d w po艂膮czeniach z repo iclarifield i takim drugim od intellscreen-a , w cydii w li艣cie 藕r贸de艂 ich nie ma, z katalogu private/etc/apt/sources.list.d te偶 nie ma :(
wywalam je z katalogu private/var/lib/dpkg/info oraz private/var/lib/apt/list ale niestety jak zrobi臋 respring to nadal wywala 偶e nie mo偶e si臋 z tymi 藕r贸d艂ami po艂膮czy膰. Gdzie to dra艅stwo mo偶e jeszcze siedzie膰 ???

Dodam ze moja Cydia jest po przej艣ciach tzn wywala艂o j膮 do SB po pr贸bie instalacji intellscreen-a jak j膮 przeinstalowa艂em to znikn臋艂y wszystkie 藕r贸d艂a i wszystkie zainstalowane sk艂adniki, teraz ju偶 jest wszystko ok tylko tych niechcianych 藕r贸de艂 nie mog臋 si臋 pozby膰 :(

jakie艣 pomys艂y ???

---- Dodano 15-09-2009 o godzinie 20:10 ----
dzi臋ki za ca艂膮 g贸r臋 pomys艂贸w ;P

---- Dodano 16-09-2009 o godzinie 08:20 ----
ju偶 sam zrobi艂em, ale nie powiem jak ? ;p

#24 goral09

goral09
  • 1 post贸w

Napisano 14 czerwca 2010 - 14:49

witam, zosta艂em szczesliwym posiadaczem ipod touch 3g, soft 3.1.3 zrobilem jailbreaka przy uzyciu spirita. teraz jestem ciekaw do ktorego folderu wrzucac aplikacje, gdzie moge je znalezc, i czy cydia zawsze jest platna ? bo jesli tak to po co mi ta cydia skoro i tak musze bulic za aplikacje pozdrawiam

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych