Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple Mighty Mouse, Wired czy Wireless?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
49 odpowiedzi w tym temacie

#26 vendisse

vendisse
  • 1 190 postów

Napisano 13 czerwca 2009 - 17:26

Ja polece jak zawsze ROCKETFISHA - apple mouse, oczywiscie wireless. Mozna dostac na ebayu za 100zl. V470 - LOOL, przeciez to jest wyzsze niz dluzsze:D Do pracy sie nie nadaje. O innych Logitecha juz nawet nie wspomne, oni nie sa THINK DIFFERENT na pewno. Oni sa DONT THINK AT ALL.

#27 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 czerwca 2009 - 20:11

a czy MX Revo bez dongla nie pójdzie?

MX Revolution jest na jakieś swoje fale 2,4GHz (i nie jest to Wi-Fi!).

@vendisse - myszy Apple są wyjątkowo nieergonomiczne, takie jest przynajmniej moje zdanie ;) Ja polecam jakiegoś Logitecha, niestety w ofercie mają baaardzo mało myszy na BT ale za to oferują coś takiego jak np. Nano Receiver ;)

#28 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 czerwca 2009 - 09:07

Nie pojdzie.

---- Dodano 12-06-2009 o godzinie 22:28 ----

w sumie mi to nie przeszkadza - dongla w imaka z tyłu i jechane :)

#29 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 czerwca 2009 - 09:44

Ja polece jak zawsze ROCKETFISHA - apple mouse, oczywiscie wireless.
Mozna dostac na ebayu za 100zl.

V470 - LOOL, przeciez to jest wyzsze niz dluzsze:D Do pracy sie nie nadaje.
O innych Logitecha juz nawet nie wspomne, oni nie sa THINK DIFFERENT na pewno. Oni sa DONT THINK AT ALL.

Vendisse, zawsze strasznie emocjonalnie i radykalnie podchodzisz do tematów poruszanych na forum ;)

polecam trochę dystansu.

Odnośnie tematu, MM to bardzo nieprecyzyjna i awaryjna mysz, ja osobiście używam MX400 Logitecha i jestem bardzo zadowolony.

#30 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 14 czerwca 2009 - 11:41

nie wiem dlaczego prawie wszyscy mówią, że MM jest beznadziejna... Moim zdaniem jest bardzo dobra ;) Niestety nie wiem dlaczego baterie, które były w komplecie dłużej wytrzymały niż akumulatorki 2700 ?!

#31 TTymek

TTymek
  • 556 postów
  • SkądWrocław/Kępno

Napisano 14 czerwca 2009 - 13:11

"Think Different" ;)

#32 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 14 czerwca 2009 - 14:09

Ok, MM odpada, G5 mam do PC, ale u kumpla spodobała mi się myszka Razera, Deathadder, niby gaming, ale fajnie matowe zakończenie, porządnie wykonana, jest za 160 zł, wystarczy drivery ściągnąć pod Maca i już :).

mysz jest genialna, kupilem sobie taką do piecyka żeby na niej grać i się zakochałem, kupiłem sobie jeszcze dwie, do powermaka i do biura :) ale zadnych sterownikow do maka nie sciagalem

nie wiem dlaczego prawie wszyscy mówią, że MM jest beznadziejna... Moim zdaniem jest bardzo dobra ;) Niestety nie wiem dlaczego baterie, które były w komplecie dłużej wytrzymały niż akumulatorki 2700 ?!

jest MAŁA i niewyprofilowana, mnie osobiście dłoń + nadgarstek boli zawsze po pół godziny używania applowej myszy

#33 vendisse

vendisse
  • 1 190 postów

Napisano 14 czerwca 2009 - 14:27

>@vendisse - myszy Apple są wyjątkowo nieergonomiczne, takie jest przynajmniej moje zdanie Ale ja nie pisze o myszy Appla, IMHO rowniez do pracy sie toto nie nadaje. Mowie o firmie Rocketfish ktora produkuje APPLE MOUSE - uzywam pre miechow i za zadne skarby nie zamienie na nic innego. Co wiecej - moi znajomi sa nia zachwyceni. Jedna nawet chciala odkupic jak ja wziela na chwile do reki:) Niestety w PL ten towar nie jest dostepny, w ogole na allegro jest bardzo maly wybor wiec polecam rozejrzec sie za ocean, paczka idzie do das tylko tydzien. No i jest duzo taniej nawet przy dzisiejsym kursie dolara.

#34 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 14 czerwca 2009 - 14:40

Bez urazy, ale ten Rocketfish wyglada jak wersja MM dla ubogich ;)

#35 zbieraj

zbieraj
  • 1 016 postów

Napisano 14 czerwca 2009 - 14:43

Ja tam używam Logitech VX Nano :)

#36 TTymek

TTymek
  • 556 postów
  • SkądWrocław/Kępno

Napisano 14 czerwca 2009 - 15:15

>@vendisse - myszy Apple są wyjątkowo nieergonomiczne, takie jest przynajmniej moje zdanie

Ale ja nie pisze o myszy Appla, IMHO rowniez do pracy sie toto nie nadaje.
Mowie o firmie Rocketfish ktora produkuje APPLE MOUSE - uzywam pre miechow i za zadne skarby nie zamienie na nic innego.

Co wiecej - moi znajomi sa nia zachwyceni. Jedna nawet chciala odkupic jak ja wziela na chwile do reki:)

Niestety w PL ten towar nie jest dostepny, w ogole na allegro jest bardzo maly wybor wiec polecam rozejrzec sie za ocean, paczka idzie do das tylko tydzien. No i jest duzo taniej nawet przy dzisiejsym kursie dolara.

taa, a ten rocketfish ergonomiczny jak cholera...

#37 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 czerwca 2009 - 18:55

w sumie mi to nie przeszkadza - dongla w imaka z tyłu i jechane :)

Przy iMacu to nie problem - sam używałem zarówno przy iMacu z tyłu jak i przy klawiaturze ale muszę przyznać, że przy MBP naprawdę ten dongiel mnie wkurza ;)

P.S. Może Logitech VX Nano?
P.S.2. Moje marzenie to nowa MX Revolution na BT ;)

#38 jaco88

jaco88
  • 781 postów

Napisano 14 czerwca 2009 - 20:01

dlatego że w zestawie są dołączone baterie litowe które wytrzymują kilka razy dłużej niż najpojemniejsze w tym momencie akumulatory 2700 :) cena jednej takiej baterii litowej to około 6 - 8 zł.

#39 vendisse

vendisse
  • 1 190 postów

Napisano 14 czerwca 2009 - 21:31

>Bez urazy, ale ten Rocketfish wyglada jak wersja MM dla ubogich Bo to jest wersja MM dla ubogich:D Z tym ze ta mysz jest IMHO ergonomiczniejsza, po prostu az chce sie ja macac:D

#40 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 czerwca 2009 - 22:50

widocznie to nie były akumulatorki 2700 :) wiesz, teraz to co jest na baterii napisane niekoniecznie musi się pokrywać z rzeczywistością.

Polecam eneloop - naprawdę długo trzymają swoją pojemność. zresztą wystarczy wejść na google i poszukać forum baterie albo coś w ten deseń i wszystko będzie jasne. goście mierzą różne modele baterii specjalnymi ładowarkami i podają wyniki.

#41 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 czerwca 2009 - 19:45

Nowy produkt ze stajni Logitecha na BT :)
=> Komentarze - Logitech Bluetooth Mouse M555b - FrazPC.pl - Twój Vortal Technologiczny

#42 jaco88

jaco88
  • 781 postów

Napisano 19 czerwca 2009 - 23:02

ciekawe tylko jak leży w ręku bo tak z wyglądu przypomina trochę MM a ta jest strasznie nieergonomiczna chociaż sam jej używam :D

#43 NuLL

NuLL
  • 186 postów
  • SkądSopot

Napisano 07 października 2009 - 16:37

Czy ktos moze uzywa M555b ? Jestem zainteresowany powaznie jej kupnem i szukam opinii real-life :) jaco88 - zajefajny podpis :P

#44 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 07 października 2009 - 17:28

NuLL sądząc po avatarze wiem jaki film lubisz :) Ja go uwielbiam ^^ edit: Sorry za offtop ale nie mogłem się powstrzymać :P

#45 TTymek

TTymek
  • 556 postów
  • SkądWrocław/Kępno

Napisano 07 października 2009 - 18:50

takie rzeczy pisze sie na PW ;-)

#46 Psychopulse

Psychopulse
  • 788 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 08 października 2009 - 10:08

Chlopaki, trzymajcie sie tematu bo znowu mamy zdublowany - juz jest jeden watek o myszkach, tutaj facet pyta czy lepiej MM na kabelku czy BT, tyle, nie jaka inna myszke ;)

Osobiscie wole wersje z kabelkiem, BT jest dla mnie za ciezka.

#47 jaco88

jaco88
  • 781 postów

Napisano 08 października 2009 - 17:03

ja akurat lubię ciężkie mysze ale zauważyłem ostatnio że podczas przesyłania danych po BT z MB na telefon MMW nie da się pracować bo skacze kursor...

#48 hubi1994

hubi1994
  • 161 postów
  • Skąddrezdenko

Napisano 08 października 2009 - 19:47

nie wiem co chcecie od myszy apple ja ciagle uzywam tej samej ktora dostalem z komputerem (takiej przezroczystej bez zadnej kolki rocznik 2006) i dziala bezproblemowo:).

#49 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 października 2009 - 20:30

hubi1994 - może właśnie chodzi o to, że ta rolka (której nie masz) się brudzi? ;)

#50 hubi1994

hubi1994
  • 161 postów
  • Skąddrezdenko

Napisano 08 października 2009 - 20:40

roberto: pewnie tak ale zadna inna mysz mi tyle nie wytrzymala (no noze poza jednym starym, kulkowym HP :) )

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych