Mam problemy z: jak w temacie...
Nie wiem gdzie robię błąd - bo sprawka chyba jt trywialna...
Moja metoda jest taka. W iT w zakładce advanced otwieram "open stream" i wklejam tam uprzednio skopiowany link podcastu.
i tu się schody zaczynają...
jeśli link symbolizowany/ikonizowany jest nalepką iTunes - rzecz idzie gładko (jak np. z podcastem Masa Krytyczna); jeśli jednak jt to tylko goły RSS - to wklejenie go do iT nie przynosi efektu(tak jaw Korespondencie)...
gdzie leży pies pogrzebany?

ŚCIAGANIE podcastów spoza iT
Started by
Harry Brown
, 02 Oct 2006 23:59
3 replies to this topic
Posted 02 October 2006 - 23:59
Posted 03 October 2006 - 00:35
Nie "Open Stream" tylko "Subscribe to Podcast" i będzie ok
Posted 03 October 2006 - 09:04
Albo uzywaj Juice, nie bedziesz potrzebowal IT. Malo tego, nawet iPoda nie bedziesz musial miec, bo Juice sciaga podcasty na kazdy odtwarzacz mp3

Posted 03 October 2006 - 21:34
Sorry, (& thanx 4 [dobre chęci]) Code, ale nic to nie daje - w wypadku, np. podcast Korespondent - "Subscribe to Podcast" efekt taki sam jak z wklejaniem do "Open Stream": pupa blada. Z kolei - w wypadku Masy Krytycznej - z powodzeniem re-subskrybowałem podcast (Martin zmienił serwer i RSS) wklejając URL (klikam prawą-myszą w ikonę iT-podobną w danym podkaście wybieram "copy link") właśnie w "open stream"... Poszło gładko i iTunes wyświetlił ponownie Masę - wszystkie stare jak i nowe, których brakowało, odcinki...Nie "Open Stream" tylko "Subscribe to Podcast" i będzie ok
Nie wiem, może ja coś robię nie tak, a może to autorzy podcastów czasem mało się troszczą o te przeróżne upierdliwe chochliki, które im potem mieszają... No jest tak, że ostatnio paru podcastom coś nawala odświeżanie w iT (że wspomnę jeszcze Tchnienie Grozy) i basta (zmiany do wersji 7.0.* mogą mieć coś wspólnego?)...
(Offtopicznie: MacDada aktualizuj instrukcję obsługi ściągania podkastów, pliz!!!)
uzywaj Juice, nie bedziesz potrzebowal IT. Malo tego, nawet iPoda nie bedziesz musial miec, bo Juice sciaga podcasty na kazdy odtwarzacz mp3
Po pierwsze primo: nie dość że mam iPoda (i nie będę potrzebował odtwarzacza mp3), to - nie żebym był szczególnym szowinistą-xenofobem - to nic nie mam do iT (no trochę mam z nim problemów - ale nie chcę się go całkiem wyzbywać

Po drugie primo do ściągnąłem kiedyś iJuice'a i też miałem jakieś problemy... Ale, cóż, może będę próbował jeszcze raz...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users