[2G 2.2.1] error 21 i error 1600
Rozpoczęty przez
qtylovsky
, 11 cze 2009 13:10
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 czerwca 2009 - 13:10
witam, szukalem na farum ale nie ma odpowiedzi na moje pytanie. a mianowicie blad 21
zaczne od poczatku. Mialem 2.2 na 2G. zachcialo mi sie 3.0. wiec zupgreadeowalem do 2.2.1 przez pwnagetool. zadnych problemow, pozniej zaktualizowalem do 3.0 wszystko cacy, dziala zadnych bledow, ale niestety nie wgraly sie preferencje systemowe(?)... wiec postanowilem wrocic do 2.2.1 i tu zaczely sie problemy. wprowadzam w tryb DFU i przy wybieraniu wlasnego ispw wyskakuje blad 1600, wiec wprowadzam w recovery mode( zawsze pomagalo) i tu wyskakuje mi blad 21. wiec sprobowalem wgrac inne wlasne ispw ale we wszystkich to samo, wiec wgralem oryginalne nie konfigurowane i odziwo zadnych bledow przy recovery mode... ale po wgraniu wyskakuje komuniak ze trzeba aktywowac telefon i na iphonie nie da sie nic zrobic...
co teraz? jak poradzc sobie z tym problemem 21? probowalem juz na innym macu i ciagle to samo..

Napisano 11 czerwca 2009 - 13:43
wgraj 2.2.1
zrob jailbreak quickpwn
potem wgraj swoje 2.2.1 z pwn
Napisano 11 czerwca 2009 - 13:53
ale po wgraniu 2.2.1 pokazuje sie kabel, ikona itunes, normalnie lapie zasieg, ale moge wykonac tylko tefon alarmowy, a quickpwn nie widzi iphone...
Napisano 11 czerwca 2009 - 15:08
moze masz jakas stara wersje qpwn. mi na te bledy zawsze pomagalo tak jak napisalem
Napisano 11 czerwca 2009 - 21:30
juz wiem dlaczego quickpwn nie dzialal... mam iTunes 8.2.. :/
Napisano 11 czerwca 2009 - 21:43
W quickpwn w kroku gdzie nalezy wprowadzic telefon w dfu prawdopodobnie masz caly czas szara czcionke tzn. brak postepow, sprobuj w tej chwili odlaczyc kabel od iP z USB. Quickpwn powinien w tej chwili wyswietlic komunikat o podlaczeniu telefonu w zlym trybie, w tej chwili podlaczasz spowrotem kabel do USB i dalej juz powinno poleciec standardowo.
P.S. Sorry za brak polskich znakow ale pisze z iPhona i nie chce mi sie ich stawiac.
Napisano 11 czerwca 2009 - 23:39
no wlasnie quickpwn w ogole nie widzi iPhone... ale spoko, juz sobie poradzilem bo na szczescie mam jeszcze kilka innych kopow w domu...
tylko ze teraz nie moge przywrocic ustawien z archiwizacji bo znika mi preferencje systemowe i nie weim czemu... szkoda bo wszystkie smsy poszly sie... no... kicha... i nie moge teraz zupdaetowac do 3.0.. ehh

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych