Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

DOOM Resurrection od Id Software

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 czerwca 2009 - 11:31

Niedługo możemy się spodziewać kolejnej pozycji od Id ;)

[yt=m8KoU_z9MOM]Doom Resurrection iPhone Trailer[/yt]

więcej informacji:
Id Software Announces 'Doom Resurrection' for iPhone | Touch Arcade

#2 kleskus

kleskus
  • 821 postów

Napisano 11 czerwca 2009 - 13:24

W grze postać będzie "sama chodzić" a my tylko strzelamy - nie wiem czy to się sprawdzi... Wolałbym pełną swobodę.

#3 apple.user

apple.user
  • 101 postów
  • Skądbehind you, you just can't see...

Napisano 11 czerwca 2009 - 22:43

Wg mnie kaszana z tym "samo" chodzeniem. Gra zamieni się w nudną "klikankę" na spust i tyle...

#4 le1t00

le1t00
  • 540 postów
  • SkądPiła

Napisano 12 czerwca 2009 - 10:16

Strasznie be-rzyd-ka ta "gra"

#5 robalcfg

robalcfg
  • 495 postów

Napisano 12 czerwca 2009 - 10:30

I to niby tym Carmack chce udowodnić wyższość iPhone'a nad innymi platformami przenośnymi?:] Bo przecież to on twierdził, że iPhone ma większe możliwości graficzne niż NDS i PSP razem wzięte xD

#6 Andrzej Puczyk

Andrzej Puczyk

• 2 857 postów
  • SkądLublin, Poland

Napisano 12 czerwca 2009 - 10:32

Jak widać zaczyna od przetarcia szlaków, tylko robi to w dosyć dziwny i za cholerę niezrozumiały sposób. Już wolę dooma 3D w pierwotnej, pierwszej wersji... BTW PSP to jednak fenomenalna konsola, a iPhone'owi brakuje jeszcze bardzo wiele, żeby choć w małym stopniu jej dorównać i nawet wrzucenie mocniejszego hardware'u do najnowszej odsłony tego telefonu na niewiele się zda.

#7 marklar

marklar
  • 101 postów
  • SkądLondyn

Napisano 12 czerwca 2009 - 14:49

W grze postać będzie "sama chodzić" a my tylko strzelamy - nie wiem czy to się sprawdzi... Wolałbym pełną swobodę.

po jaka cholere takie ograniczenie?? przeciez w wolfie bardzo dobrze sie steruje

#8 skarekrow89

skarekrow89
  • 239 postów

Napisano 12 czerwca 2009 - 15:22

ale w wolfie sterujesz jedynie w poziomie... tutaj przydaloby sie pelne 360 stopni a to juz nie jest takie wygodne

#9 le1t00

le1t00
  • 540 postów
  • SkądPiła

Napisano 12 czerwca 2009 - 15:28

co nie zmienia fakty ze gra znudzi się po kilku minutach tak jak mi Terminator ocalenie na kompa... 3 kroki do przodu potem filmik coś się dzieje a ja tylko klikam i kilkam i zero frajdy... tutaj będzie całkowita liniowośc a takie gry są do niczego. Tutaj taki mały apel...troszkę kreatywności deweloperzy

#10 skarekrow89

skarekrow89
  • 239 postów

Napisano 12 czerwca 2009 - 17:40

takei stare Virtua Cop na PC czy The House of the Dead to klasyka która wcale zła nie byla :D zobaczymy jak wyjdzie i wtedy ocenimy

#11 artnat

artnat
  • 15 postów

Napisano 12 czerwca 2009 - 22:45

ale w wolfie sterujesz jedynie w poziomie... tutaj przydaloby sie pelne 360 stopni a to juz nie jest takie wygodne

Sterowanie w oryginalnym Doomie nie różniło się prawie wcale od tego w Wolfie.

Wolałbym porządny port starej wersji podobny do Wolfa z AppStore. To co jest na Cydii ma tragiczne sterowanie.
Natomiast to co widzę tutaj, jest nawiązaniem do Dooma 3. Niestety nie widzę tutaj klimatu ani tego z D3, ani z oryginalnej gry. Tak sobie sieczka z celowniczkiem z tytułem i drobnymi nawiązaniami do znanej marki.

#12 robalcfg

robalcfg
  • 495 postów

Napisano 13 czerwca 2009 - 12:56

Jak widać zaczyna od przetarcia szlaków, tylko robi to w dosyć dziwny i za cholerę niezrozumiały sposób. Już wolę dooma 3D w pierwotnej, pierwszej wersji...

BTW PSP to jednak fenomenalna konsola, a iPhone'owi brakuje jeszcze bardzo wiele, żeby choć w małym stopniu jej dorównać i nawet wrzucenie mocniejszego hardware'u do najnowszej odsłony tego telefonu na niewiele się zda.

Dokładnie, też bym wolał Dooma 1 i 2, niż to, no ale zobaczymy. Nawet gdyby gierka okazała się dobra, to i tak prosiłbym o port klasycznego Doom'a:D
A co do BTW. Wczoraj sobie pożyczyłem od brata moje byłe PSP. Pograłem trochę w Resistance, przypomniałem sobie Terminator'a na iPhone'a i muszę powiedzieć, że jednak nie ma to jak prawdziwa przenośna konsolka. Dawno jej nie używałem i ostatnio żyłem w przeświadczeniu, że iPhone jej dorównał. Oj, bardzo się myliłem. Swoją drogą, grałem też ostatnio w GTA Chinatown Wars na NDS'a... Kurcze, jakby port tego powstał na iPhone'a to mielibyśmy murowany hit.
Co nie zmienia faktu, że jak na telefon, iPhone i iPod Touch to naprawdę fajna platforma do gier. Poza tym grę mogę kupić w każdej chwili i dużo za nią nie płacę. Ja na krótką żywotność gier, nie narzekam, bo i tak mam mało czasu na granie, a dzięki iPhone'owi mogę pograć w każdej wolnej chwili, bo zawsze mam go przy sobie, a mój x360, choć bardzo lubię na nim grać, niestety obchodzi kurzem, bo czasu mało, mało... Ale mi offtop wyszedł długi.
To gdzie ten prawdziwy Doom i co to za dowcip, z tym filmikiem na początku tematu? :D

#13 kruszkraker

kruszkraker
  • 88 postów

Napisano 14 czerwca 2009 - 11:58

myślę ze możemy spokojnie zapomnieć o tym tytule i czekać na "kill test" od ngmoco YouTube - Kill Test Exclusive Video | iSpazio.net

#14 robalcfg

robalcfg
  • 495 postów

Napisano 14 czerwca 2009 - 14:09

myślę ze możemy spokojnie zapomnieć o tym tytule i czekać na "kill test" od ngmoco YouTube - Kill Test Exclusive Video | iSpazio.net

Zgadzam się, szykuję się hit na multiplayer. Funkcja push notification, do zapraszania znajomych do gry, przypomina mi Xbox Live. Generalnie, jeżeli wszystko będzie chodziło płynnie jak na filmikach, to prawdopodobnie będzie to wielki hit i nikt już na Doom'a nie spojrzy:)

#15 oozils

oozils
  • 120 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 czerwca 2009 - 22:05

Doom Resurrection Review for iPhone | Touch Arcade

#16 lobotommy

lobotommy
  • 554 postów
  • SkądGliwice

Napisano 29 czerwca 2009 - 22:58

No właśnie - gra się pojawiła. Stare wpisy pełne narzekań, ale teraz czas na konkrety. Recenzent na Toucharcade zachwycony - na filmach gameplay wygląda świetnie, celowanie za pomocą akcelerometru całkiem fajne, poruszanie zeskryptowane - ale o dziwo wygląda, że sprawuje się ten patent świetnie. Jakie są wasze wrażenia po zakupie?

#17 robalcfg

robalcfg
  • 495 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 00:11

Ja nie kupię, dopóki inne recenzje nie potwierdzą zachwytów recenzenta z toucharcade.

#18 jackobi

jackobi
  • 72 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 09:55

Po 15 minutowej próbie muszę stwierdzić, że gra jest całkiem niezła. Grafika na wysokim poziomie, akcelerometr spisuje się świetnie, nie ma problemu z celowaniem. Zastanawiam się tylko jak szybko znudzi się celowanie, bo na tym opiera się cała gra, nie mamy wpływu na to gdzie pójdziemy, jak coś leży na ziemi zbieramy to tapnięciem, co jakiś czas uchylamy się przed pociskami strzelających potworków, a tak to w kółko celuj, strzelaj, celuj, strzelaj. Myślę, że wciągnie mnie na tyle, że przejdę parę razy, ale jeszcze nie jestem przekonany czy warta jest tych pieniędzy :) No nic, ja wracam do gry :D

#19 lobotommy

lobotommy
  • 554 postów
  • SkądGliwice

Napisano 30 czerwca 2009 - 10:10

Pocketgamer.co.uk jak zwykle - bardziej krytycznie niż toucharcade ale i tak wysoko - 7/10.

#20 Murad

Murad
  • 99 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 11:37

dobre dobre! świetna grafika! ;d duuużo lepiej niż na screenach!

#21 lobotommy

lobotommy
  • 554 postów
  • SkądGliwice

Napisano 30 czerwca 2009 - 13:09

IGN : 8.0 - Impressive Hmm, coraz mniejsze opory przed wydaniem 8 Euro ;)

#22 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 czerwca 2009 - 13:20

ja się na razie wstrzymuję z kupnem i czekam na więcej recenzji... ale pewnie i tak w końcu kupię bo mam sentyment do Id Software ;)

#23 Andrzej Puczyk

Andrzej Puczyk

• 2 857 postów
  • SkądLublin, Poland

Napisano 30 czerwca 2009 - 13:23

Coś mi się wydaje, że te recenzje są sponsorowane. Sam z chęcią kupiłbym tegoż Dooma, ale z doświadczenia wiem, że takie "celowniczki" są raczej na pół godziny gry. Wolałbym jednak tego Dooma sprzed kilkunastu lat, pewnie zagrywałbym się weń jak w Wolfensteina, który imo jest najlepszym FPS'em w App Store.

#24 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 czerwca 2009 - 13:35

doom oraz quake'i już niebawem :)

Gizmodo - A Whole Lotta Quake Will Be Blowing Up Your iPhone - Iphone quake

#25 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 30 czerwca 2009 - 13:45

Powiem wam, że gierka taka sobie, chociaż grafika fajna to grywalność z minuty na minute spada, gdyby było normalne chodzenie, gra była by hitem, a tak, cienizna... pozdrawiam, ed00c

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych