Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

PROBLEM BLUETOOTH NA 3.0

• Please log in to reply
23 replies to this topic

#1 azarek

azarek
  • 8 posts

Posted 11 June 2009 - 04:32

mam firmware 3.0 i nie działa mi bluetooth Nie znajduje urządzen.......

#2 tores.

tores.
  • 1149 posts
  • SkądMontrouge

Posted 11 June 2009 - 05:57

Mam to samo trzeba czekać do 17 niestety

#3 wsciekly

wsciekly
  • 335 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 11 June 2009 - 07:23

Bo zainstalowałeś wersje dla developerów a oficjalna i pełna wersja będzie 17 co tu jest do zrozumienia jak sie instaluje dalej wersje dla developerów to wiadomo ze ejst ona dalej dla testowania !

#4 cubasz

cubasz
  • 1636 posts
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Posted 11 June 2009 - 07:24

Nie trzeba czekac. Mozna uzywac iBluetooth.

#5 wsciekly

wsciekly
  • 335 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 11 June 2009 - 07:45

Do przesyłania danych miedzy tel. innej marki i iPhone ?

#6 michaeel

michaeel
  • 286 posts
  • SkądŚląsk

Posted 11 June 2009 - 07:50

bluetooth w 3.0 działa tylko jako modem BT dla np. Macbooka, ja tak znalazlem iphone po BT.

#7 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 June 2009 - 07:50

wsciekly: Tak, także z komputerem.

#8 wsciekly

wsciekly
  • 335 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 11 June 2009 - 08:10

Kurde to u mnie nie wykrywa nic, nawet kompa ! Cały czas szuka i nic więcej....

#9 cubasz

cubasz
  • 1636 posts
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Posted 11 June 2009 - 08:47

Do przesyłania danych miedzy tel. innej marki i iPhone ?

tak. a nawet do komunikacji z nawigacja garmina.

#10 wsciekly

wsciekly
  • 335 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 11 June 2009 - 13:35

To nie wiem dlaczego mi się nie łączy z tel. czy z kompem ! Mam nadzieje ze 17 czerwca będzie śmigać wszystko tak jak powinno !

#11 cubasz

cubasz
  • 1636 posts
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Posted 11 June 2009 - 14:11

nie łączy bo nie masz iBluetooth z Cydii tylko próbną wersje 3.0 bez Jailbreak.

#12 spikee05

spikee05
  • 20 posts

Posted 19 June 2009 - 14:33

ja posiadam oficjalne uaktualnie w iphonie bez jailbreaka i tez bluetooth nie znajduje zadnych urzadzen, inne urzadzenia go widza ale bez innych rezultatow....

#13 Andreas1000

Andreas1000
  • 295 posts
  • SkądGliwice

Posted 19 June 2009 - 14:45

I tak będzie raczej. Pozostaje jb. Musicie się z tym pogodzić.

#14 spikee05

spikee05
  • 20 posts

Posted 19 June 2009 - 15:58

z tego co mi wiadomo to apple oficjalnie podaje ze w 3.0 istnieje mozliwosc laczenia sie z komp i innymi urzadzeniami poprzez bluetooth :(

#15 sidhe

sidhe
  • 8 posts

Posted 19 June 2009 - 16:19

U mnie to samo po updacie do 3.0 (bez jb update przez itunes) bluetooth dziala dziwnie. Czasami nie chce sie nawet wlaczyc. Jak juz sie wlaczy to nie moze nic znalezc. Jak znajdzie to jest blad polaczenia ...

#16 algida

algida
  • 41 posts

Posted 21 June 2009 - 23:18

u mnie po akyuralizacji 3;0 wogole nie wykrywa innych urzadze, a inne tel wykrywaja moj iphone ktos wie jak pomoc moze trzeba cos wpisac jakies dane albo cos??

#17 algida

algida
  • 41 posts

Posted 23 June 2009 - 19:31

czy ktos ma ochote pomóc???

#18 syndrom18

syndrom18
  • 633 posts

Posted 23 June 2009 - 20:09

NIE ma takiej opcji! , połaczysz sie z innymi urządzeniami, ze słuchawkami, z iPhonem , z iTouchem, ale nie z innym telefonem.

#19 klosz007

klosz007
  • 29 posts
  • SkądŁódź

Posted 23 June 2009 - 22:47

Mój iPhone 3G 3.0 nie wykrywa nic poza radiem w samochodzie ani zestawem słuchawkowym. Żaden komputer (laptop itp.) też nie chce go wykryć. Zmartwienie w sumie niewielkie bo radio w samochodzie działa (jak za czasów 2.2) i modem po kablu też mi działa na 3.0. Ale czasem modem po BT też może się przydać a nijak nie mogę sparować iPh z komputerem. Jedyne urządzenie jakie znalazło mojego iPhone to komórka kolegi (N95) ale nie umiała się z nim połączyć. W sumie BT w 3.0 to chyba nadal trochę na niby. Spróbuję jeszcze czy A2DP działa (mam to w radiu samochodowym).

#20 algida

algida
  • 41 posts

Posted 23 June 2009 - 22:51

no niewieze, ze Aplle tak sie z nas nabija i nie pozwoli na normlane funkcjonowanie Bluetooth.. bo teraz sie wszysycysmieja, ze taki super extra telefon, a takiej glupiej i normalnej juz teraz funckji nie posiada..

#21 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 23 June 2009 - 23:06

Nie będzie przesyłania plików w iPhone bez JB. Tu chodzi o to, abyśmy nie przesyłali nielegalnych treści :lol: Nie no, ale zdjęcia, tekst czy kontakty by można...

#22 klosz007

klosz007
  • 29 posts
  • SkądŁódź

Posted 24 June 2009 - 19:52

Mój iPhone 3G 3.0 nie wykrywa nic poza radiem w samochodzie ani zestawem słuchawkowym. Żaden komputer (laptop itp.) też nie chce go wykryć.

Zmartwienie w sumie niewielkie bo radio w samochodzie działa (jak za czasów 2.2) i modem po kablu też mi działa na 3.0. Ale czasem modem po BT też może się przydać a nijak nie mogę sparować iPh z komputerem.

Jedyne urządzenie jakie znalazło mojego iPhone to komórka kolegi (N95) ale nie umiała się z nim połączyć. W sumie BT w 3.0 to chyba nadal trochę na niby. Spróbuję jeszcze czy A2DP działa (mam to w radiu samochodowym).

Sprawdziłem - streaming audio do radia w samochodzie po A2DP (moje ma taką możliwość - udaje słuchawki BT) zadziałał bez problemu od pierwszej próby. Tyle, że co kilka sekund dźwięk jest przerywany przez krótkie "czknięcie" (jeśli źródłem sygnału po BT dla radia jest mój palmtop to problem nie występuje).

Tak jak napisałem sam iPhone wykrywa bez problemu zestawy słuchawkowe (i normalne Nokii jaki i radio Pioneer udające zestaw sluchawkowy) ale to akurat było już wcześniej (przed 3.0)

Natomiast co do wykrycia iPhone z komputera, sparowania go i skorzystania z modemu to na 4 komputery na których próbowałem zadziałało na jednym. Objawy:

- komputer nie wykrywa iPhone (ew. wykrywa raz na ileś prób wyszukiwania)
- jak już wykryje to nie chce sparować - po podaniu PIN na komputerze po pewnej zwłoce wyskakuje komunikat, że nie udało się sparować. Po iluś próbach wreszcie wyskoczyło w końcu na iPhone pytanie o PIN i udało się sparować
- jak już się urządzenia sparowały to nie udaje się odpalić PAN (jakieś tam błędy)

Tak jak napisałem przez wszystkie kroki do końca (choć nie bez problemów) udało mi się przejść tylko na jednym komputerze z czterech próbowanych tj. laptopie żony.

Dodam jeszcze, że modem po USB zadziałał od pierwszej próby. Apple czeka jeszcze sporo pracy nad obsługą BT :(

#23 CALLmeTROJAN

CALLmeTROJAN
  • 6 posts

Posted 29 June 2009 - 14:10

witam... próbowałem znaleźć odp na mój problem jednak poległem... także prosiłbym o pomoc... mój problem z BT wygląda następująco... mam sparowany zestaw samochodowy noki z moim IP 2G jednak za każdym razem jak wracam do auta (powiedzmy ze sklepu) musze na nowo parowac phona z zestawem by wszystko działało jak 3eba... jak to u was wygląda?? pozdro

#24 CALLmeTROJAN

CALLmeTROJAN
  • 6 posts

Posted 01 July 2009 - 13:54

sory za post pod postem ale nie widzę opcji edycji... próbowałem mojego ip sprawdzić z tomtom'em tomtom nie widzi mojego IP jednak IP zaś widzi tomka i są sparowane jednak to nic nie daje...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users