No więc wszyscy są podobnego zdania ;-)E, to nie było nic odkrywczego, już miliard osób w tym wątku napisało tak samo, tylko innymi słowami. Się czyta, nim się pisze, ot co.
ps.
I moje o Hitlerze było zabawniejsze

Jak zachęcić córkę do korzystania z OSX
Napisano 18 czerwca 2009 - 22:11
Napisano 18 czerwca 2009 - 22:11
Napisano 18 czerwca 2009 - 22:17
E, to nie było nic odkrywczego, już miliard osób w tym wątku napisało tak samo, tylko innymi słowami
Chyba bardzo innymi słowami, bo ja głosów rozsądku znalazłem w tym wątku bardzo mało.
Napisano 18 czerwca 2009 - 23:01
Napisano 19 czerwca 2009 - 14:03
Dla mnie to w ogóle generalnie temat jest dziwny. Proszę tu kolegi założyciela o nie obrażanie się, czy strzelanie focha, ale wyrażę swoje zdanie.
Generalnie dziwi mnie takie podejście do dzieci. Ty chcesz, żeby ona używała OSX. A po co? Będzie chciała, to będzie używała. Dobrze czuje się w Windowsie? To super! Niektóre panny nie potrafią nawet w wordzie nic napisać! Córka robi stronki? Super! Orientuje się w Photoshopie i PowerPoincie? Świetnie! Niech rozwija te umiejętności i robi to, co ją interesuje.
Poza tym, jak zaczęłam czytać ten wątek, to myślałam, że ta córka ma jakieś do 15 lat, a tu dorosła dziewczyna, która wie, co dla niej dobre!
Mam kolegę w pracy, który też ma takie podejście do swojej córki - on jej telefon nowy szuka, on jej samochód nowy szuka. Babo! Masz 20 parę lat! A rusz d*** i sama wykaż inicjatywę! Tatuś się składa, po komisach lata, a ta potem gada, że jak on jej telefon kupi, to cegła nie telefon.
Dlatego nie rozumiem podejścia kolegi założyciela. Za wszelką cenę jak przekonać córkę do używania OSX. A żeby nie nosiła stringów, bo niezdrowe, to też ją przekonujesz? Pomińmy że jej w nich wygodnie, ale ty chcesz, żeby było jak ty chcesz. Nie, wybaczcie, ale po prostu mnie taki tata by lekko irytował. Dziewczyna jest dorosła, ma swoje zdanie (chyba że jej zdanie jest Twoim zdaniem) i naprawdę, skoro lubi Windowsa i go czai, to po cholerę na siłę coś jej wciskać? Owszem, można pokazać, jako coś nowego, innego. Wybór należy do niej. Nie uszczęśliwiaj jej na siłę.
Nie wiem, czy przeczytałaś moje posty w tym temacie, ale mam podobne podejście jak ty.
Sam tytuł brzmi: "jak zachęcić".
Raczej podpowiedzi niektórych fanbojów były żenujące.
Sam częściej korzystam z Windowsa i jakoś mnie nie ciągnie do OSX.
Ale interesowało mnie zdanie młodszego pokolenia.
Córcia chciała mieć Leo, więc ma. Do niczego nie była zmuszana.
Zainteresował ją, bo tak ładnie wyglądał w czasie instalacji.
Ale jakoś po kilku włączeniach jak by ją znudził.
Dlatego założyłem ten temat.
Czy to coś złego, że chciałbym, żeby umiała więcej?
Napisano 19 czerwca 2009 - 15:42
Napisano 19 czerwca 2009 - 16:01

Napisano 19 czerwca 2009 - 17:21
ochłoń kobieto, koleś nie nabija się z Ciebie
LOOOL

Chyba jednak:)
Lia przeczytaj sobie to co napisalas i caly watek.
Ladny watek byl i inteligentnie dowcipny to musialo jakies glupie babsko popsuc:(
Napisano 19 czerwca 2009 - 17:53
Napisano 19 czerwca 2009 - 18:49
Napisano 19 czerwca 2009 - 22:04
LOOOL
![]()
Chyba jednak:)
WTF?
Napisano 19 czerwca 2009 - 22:12

Napisano 20 czerwca 2009 - 15:09
Czytałam wątek od początku, żebyśmy się zrozumieli. Chciałam jeszcze zapytać, czy zanim kupiłeś córce Leo, bo "chciała mieć", to ona go widziała na żywo, klikała w nim itp. np. w Media Markcie? Czy po prostu zobaczyła gdzieś w necie kolorowe fotki dock'a i fajnych ikon? Ja również używam Maka od niedawna (od grudnia). Też mi się podobał na początku, potem pobawiłam się nim w Media i jakoś mi na chwilę przeszło (bo nie jest tak jak w Windowsie). Jednak w ostateczności go kupiłam - co poradzić jak zawsze gdzieś miałam do niego słabość. Owszem, przestawienie się z przyzwyczajeń windowsowych zajęło parę dłuższych chwil i nadal je mam, ale uważam Mac za świetny komp i na razie nie zamierzam wracać do Windy.Nie wiem, czy przeczytałaś moje posty w tym temacie, ale mam podobne podejście jak ty.
Sam tytuł brzmi: "jak zachęcić".
Raczej podpowiedzi niektórych fanbojów były żenujące.
Sam częściej korzystam z Windowsa i jakoś mnie nie ciągnie do OSX.
Ale interesowało mnie zdanie młodszego pokolenia.
Córcia chciała mieć Leo, więc ma. Do niczego nie była zmuszana.
Zainteresował ją, bo tak ładnie wyglądał w czasie instalacji.
Ale jakoś po kilku włączeniach jak by ją znudził.
Dlatego założyłem ten temat.
Czy to coś złego, że chciałbym, żeby umiała więcej?
Przede wszystkim nie życzę sobie takich określeń pod moim adresem. Jak już powiedziałam, każdy może swoje zdanie wyrazić. Wątek przeczytałam od początku. Także kobieto proszę o nie obrażanie mnie, bo powodów nie masz, a jak masz pms, to napij się meliski.LOOOL
![]()
Lia przeczytaj sobie to co napisalas i caly watek.
Ladny watek byl i inteligentnie dowcipny to musialo jakies glupie babsko popsuc:(
Napisano 21 czerwca 2009 - 18:40
Napisano 21 czerwca 2009 - 21:18
ja powiem tak, że to od człowieka zależy na jakim systemie pracuje,
mac os nie jest dla lasu tylko dla osób wymagających bo w krajach gdzie ludzie zarabiają*3-4 razy więcej od przeciętnego polaka to nie będą*kupować*jakiegoś*zgraciałego i ciągle wieszającego się*Xp czy marną*vistę*tylko porządnego maca mającego dużo funkcji i ułatwiającego życie
Gadasz głupoty! W tych krajach nadal sprzedaż pecetów wielokrotnie przewyższa sprzedaż maków, tam też umieją liczyć! Poza tym jak komuś xp "ciągle sie wiesza", to jest lamer i sam sobie winien.
Napisano 21 czerwca 2009 - 21:18
Napisano 21 czerwca 2009 - 21:28
Napisano 21 czerwca 2009 - 23:34
Czytałam wątek od początku, żebyśmy się zrozumieli. Chciałam jeszcze zapytać, czy zanim kupiłeś córce Leo, bo "chciała mieć", to ona go widziała na żywo, klikała w nim itp. np. w Media Markcie? Czy po prostu zobaczyła gdzieś w necie kolorowe fotki dock'a i fajnych ikon? Ja również używam Maka od niedawna (od grudnia). Też mi się podobał na początku, potem pobawiłam się nim w Media i jakoś mi na chwilę przeszło (bo nie jest tak jak w Windowsie). Jednak w ostateczności go kupiłam - co poradzić jak zawsze gdzieś miałam do niego słabość. Owszem, przestawienie się z przyzwyczajeń windowsowych zajęło parę dłuższych chwil i nadal je mam, ale uważam Mac za świetny komp i na razie nie zamierzam wracać do Windy.
Jednak nie czytałaś lub przeoczyłaś co pisałem, bo inaczej zauważyła byś, że ona pomaga mi w instalacjach i wielokrotnie podrzucam jej komputery do instalacji windows, czy OSX.
Pisałem też, że gdy córcia chciała mu się przyjrzeć bliżej, zainstalowałem jej na osobistym komputerze.
Teraz jest na wakacjach.
Napisano 22 czerwca 2009 - 11:06

Napisano 22 czerwca 2009 - 12:01

Napisano 22 czerwca 2009 - 14:19

Napisano 22 czerwca 2009 - 14:49
Dobrze, niech będzie że przeoczyłamJednak nie czytałaś lub przeoczyłaś co pisałem, bo inaczej zauważyła byś, że ona pomaga mi w instalacjach i wielokrotnie podrzucam jej komputery do instalacji windows, czy OSX.
Pisałem też, że gdy córcia chciała mu się przyjrzeć bliżej, zainstalowałem jej na osobistym komputerze.
Teraz jest na wakacjach.

Udanych wakacji życzę Twojej Córce.
A no zgadza się. Pozdrawiam kolegę.P.S. ...a pania Lia to gdzies widzialem: forum Nokia 6300, Windows 7 itd itp

Napisano 22 czerwca 2009 - 15:30
Napisano 22 czerwca 2009 - 15:32
Napisano 22 czerwca 2009 - 15:32
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych