Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MobileNavigator (NAVIGON) na iPhone 3G/3GS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1023 odpowiedzi w tym temacie

#201 pgolik

pgolik
  • 125 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 czerwca 2009 - 13:51

Dokładność map to jedno, zawsze będzie tak, że znajdzie się obszar, gdzie jakaś nawigacja będzie lepsza od innej, nie ma map doskonałych. Bardziej irytujące są ograniczenia interfejsu, a zwłaszcza brak możliwości obejrzenia całej trasy (i ew. modyfikacji przez punkty pośrednie) bez aktywnego GPS (np. w domu). Każda nawigacja potrafi wsadzić jakiś kwiatek, lepiej móc spokojnie przejrzeć przed jazdą trasę, żeby się nie naciąć.

#202 rafikk_1983r

rafikk_1983r
  • 204 postów
  • SkądPoland

Napisano 24 czerwca 2009 - 14:58

Dziś pojawiła się wersja z mapami jedynie dla Wysp Brytyjskich. Kosztuje 37.99 GBP (pełna 54.99) a paczka instalacyjna waży ok 215 MB. Ciekawe czy wersje różnią się jedynie zawartością poszczególnych map i czy producent zabezpieczył się przed ich dograniem z pełnej wersji.

Włosi też maja już swoja wersje z mapą Włoch, koszt 49,99€ tj. przeliczając na funty 37,99 także identyczna cena jak za UK. Jak wyjdzie Navigon z mapa polski to można się spodziewać właśnie takiej ceny.

Pozdrawiam.

#203 konrado75

konrado75
  • 83 postów
  • SkądBerlin

Napisano 24 czerwca 2009 - 15:05

Jest juz MobileNavigator dla Niemiec, Austrii, Szwajcari i Lichtensteinu za 49.99€. Pozdro z Berlina

#204 rafikk_1983r

rafikk_1983r
  • 204 postów
  • SkądPoland

Napisano 24 czerwca 2009 - 15:06

Bardziej irytujące są ograniczenia interfejsu, a zwłaszcza brak możliwości obejrzenia całej trasy (i ew. modyfikacji przez punkty pośrednie) bez aktywnego GPS (np. w domu). Każda nawigacja potrafi wsadzić jakiś kwiatek, lepiej móc spokojnie przejrzeć przed jazdą trasę, żeby się nie naciąć.

...rzeczywiscie to może troszke przeszkadzac;/ ja narazie na drugim iphone (ktory jest do sprzedania, chce ktos kupic?:D ) mam jeszcze iDA i jak przyjdzie taka potrzeba to prześledzę trasę za pomocą tego programu, ale dziwi jednak brak takiej możliwość w Navigon, chyba że złe coś patrzymy hmm..., pobawię się jeszcze na spokojnie w wolnej chwili.

Pozdrawiam

#205 murek

murek
  • 61 postów

Napisano 24 czerwca 2009 - 19:12

A da się gdzieś zadzwonić (zainicjować połączenie, wybrać numer) w czasie, gdy nawigacja nawiguje? Piszą tylko, że można łatwo odbierać 'incoming calls", a w drugą stronę?

#206 MBorowiec

MBorowiec
  • 255 postów
  • SkądSiemianowice Śląskie

Napisano 24 czerwca 2009 - 20:14

hmm dzisiaj testowałem i śmiga całkiem ładnie :) Szybko wyznacza nową trasę, bo skrótów to ona nie zna :P Ale generalnie nawet fajna aplikacja, dla basic tracing wystarcza w zupełności imo :) Poczekajmy na konkurencję, puki co całkeim fajna sprawa :)

#207 globussek

globussek
  • 32 postów

Napisano 24 czerwca 2009 - 20:27

czy to normalne ze jadąc droga w terenie niezabudowanym gdzie znajduje sie duzo drzew po bokach trace zasieg gps?

#208 pekin7

pekin7
  • 195 postów

Napisano 24 czerwca 2009 - 21:07

Dzisiaj kumpel pokazal mi ta navi i niewiem dlaczego w wybieraniu lokazlizacji ma tylko panstwa takie jak Luksemburg, Belgie i jakies jeszcze jedno. Troche mnie to zrazilo co do kupna... Niemowil ile mu sie pobralo ale powiedzial tylko tyle ze szybko mu sie pobralo O.o

#209 mlodywilq

mlodywilq
  • 59 postów

Napisano 24 czerwca 2009 - 21:24

Twoj kolega jest zlodziejem i sciagnal okrojona na wersja

#210 chayenne

chayenne
  • 393 postów
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland

Napisano 24 czerwca 2009 - 21:32

czy to normalne ze jadąc droga w terenie niezabudowanym gdzie znajduje sie duzo drzew po bokach trace zasieg gps?

tak,nawet w zwyklej dedykowanej navi.

#211 pekin7

pekin7
  • 195 postów

Napisano 24 czerwca 2009 - 21:55

Twoj kolega jest zlodziejem i sciagnal okrojona na wersja

Hehe a to cwaniak :D Myslal ze zaoszczedzi a tu anwet nieskorzysta z tego :-P

#212 dogiela

dogiela
  • 70 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 24 czerwca 2009 - 21:55

kiedy wyjdzie wersja lite??

#213 Buebaka

Buebaka
  • 586 postów

Napisano 24 czerwca 2009 - 22:26

Z tego co mi się obiło o uszy Navigon jest już dostępny w tańszych wersjach właśnie z pakietami tylko kilku map. Ale w związku z tym że ostatnio głośno o tych nawigacjach to może się mylę i myślę o innej ?:)

#214 arecki_1981

arecki_1981
  • 9 postów
  • SkądBirmingham UK

Napisano 24 czerwca 2009 - 22:32

Zassałem mapki ale nie moge jeszcze instalować bo nie ma dostępnego JB pod IP3GS..:(( a nie wydam 55funa na coś jak można mieć za free (wiem to kradzież ale po co przepłacać) :-)

#215 mac-warsztaty

mac-warsztaty
  • 7 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 czerwca 2009 - 23:44

przepłacać?? jesteś nawet z tą nawigacją piratem wybacz ale to prawda.

#216 Robert de Clair

Robert de Clair
  • 365 postów
  • SkądGorzów Wlkp

Napisano 25 czerwca 2009 - 06:24

tak,nawet w zwyklej dedykowanej navi.

Te drzewa chyba z drzewa z betonu a od góry niebo azbestowe musiało by być.

Na MANCIE NIGDY nie zdażyło mi się utracenie sygnału w terenie czy to zabudowanym czy też nie.
W terenie zabudowanym ciężej złapać fix, ale jak już wychwyci to trzyma jak diabeł św Piotra za nogę ;)

Chyba jeszcze raz pożyczę tą aplikację i sprawdzę jak faktycznie to wygląda. Mam MANCIAKA na stałe w opelku i dwa gniazda zapalniczki :D
Porównam sobie przebojowość odbioru GPS na iP

#217 musk

musk
  • 7 postów

Napisano 25 czerwca 2009 - 06:29

Witam. Jak włączyć tego asystenta pasów? tak jak na screenach? oraz jak wyznaczyć trasę przez kilka punktów? Prośba o pomoc

#218 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 czerwca 2009 - 07:45

asystent pasów działa tylko w niektórych lokalizacjach.

#219 chayenne

chayenne
  • 393 postów
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland

Napisano 25 czerwca 2009 - 08:06

Te drzewa chyba z drzewa z betonu a od góry niebo azbestowe musiało by być.

Na MANCIE NIGDY nie zdażyło mi się utracenie sygnału w terenie czy to zabudowanym czy też nie.
W terenie zabudowanym ciężej złapać fix, ale jak już wychwyci to trzyma jak diabeł św Piotra za nogę ;)

Chyba jeszcze raz pożyczę tą aplikację i sprawdzę jak faktycznie to wygląda. Mam MANCIAKA na stałe w opelku i dwa gniazda zapalniczki :D
Porównam sobie przebojowość odbioru GPS na iP

sproboj sobie pojechac droga mazurska na przyklad, gdzue przy skrajni drogi masz drzewo przy drzewie az korony drzew nachodza nad droge ze tworzy ci sie tulen. kazda nawigacja w takich miejscach traci zasieg.

#220 bart886

bart886
  • 111 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 25 czerwca 2009 - 12:07

asystent pasów działa tylko w niektórych lokalizacjach.

W niektórych to jakich?? W Polsce jest taka możliwość czy tylko na zachodzie?

#221 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 czerwca 2009 - 12:24

obraz pasów pokazuje się na niektórych ulicach (na których to ja nie wiem, nie mam spisu tych ulic) podobnie pewnie jest ze zjazdami z autostrady/drogowskazami itp itd Polska jak zwykle w tyle ... ehhh

#222 lentus

lentus
  • 18 postów

Napisano 25 czerwca 2009 - 13:48

obraz pasów pokazuje się na niektórych ulicach (na których to ja nie wiem, nie mam spisu tych ulic)

podobnie pewnie jest ze zjazdami z autostrady/drogowskazami itp itd

Polska jak zwykle w tyle ... ehhh

w warszawie prawie kazdy skrzyzowanie jest.

#223 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 25 czerwca 2009 - 13:54

w warszawie prawie kazdy skrzyzowanie jest.

Wypas! :P

#224 berko

berko
  • 1 285 postów

Napisano 25 czerwca 2009 - 14:03

Ja uzywam od niecalego roku Automapy 4.x teraz 5.x na Manta 060. Jesli chodzi o czulosc ekrany dotykowego manty 060 oraz dzialajacego w tle windows mobile 5 w stosunku do iphone to kapota, bez rysika ciezko cos zrobic. Ale jesli chodzi o oprogramowanie to ten navigon na iphone jest slabiutki. Drogi na automapie wygladaja znacznie ciekawiej, sa pokazane zalesienia, rzeczki, kolorystyka ogolnie jest najlepsza ze wszystkich mi znanych nawigacji takij jak Tom tom, navigon, mapamap, igo. Brak budynkow 3D to akurat mi w ogole nie przeszkadza bo uwazam, ze to kompletnie zbedny bajer, skupili by sie na polepszeniu animacji a nie dodawaniu marketingowej paci. Navigon na iphone bardzo wolno lapie sygnal GPS, animacja mapy jest jeszcze gorsza niz w automapie! i tutaj tego nie rozumiem, bo iphone powinien byc zdaje sie szybsy od jakiegos tam palmtopa na windows mobile a tutaj mamy ciagle ~1fps. Nie ma mozliwosci wgrywania dodatkowych POI z suszarkami, radarami itd. Co jest fajne w navigonie to przejrzyste pokazywanie zjazdow z autostrad, ale to jest dobre dla niemcow a nie polakow. Poza tym nie ma polskich komunikatow glosowych. Ja generalnie sie bardzo zawiodlem, juz znacznie bardziej podoba mi sie zwykle maps w iphonie, szkoda tylko ze tam nie ma turn by turn. Mam nadzieje, ze wyjdzie automapa na iphone.

#225 lentus

lentus
  • 18 postów

Napisano 25 czerwca 2009 - 15:48

juz znacznie bardziej podoba mi sie zwykle maps w iphonie

:rolleyes:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych