Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

MobileNavigator (NAVIGON) na iPhone 3G/3GS

• Please log in to reply
1023 replies to this topic

#826 olo6353

olo6353
  • 23 posts

Posted 08 March 2010 - 10:04

Mam pytanie. Możliwe że już było, ale ogrom tekstu uniemożliwia znalezienie ew. odpowiedzi.

Czy można w Navigonie zapisać/zachować wcześniej wyznaczoną trasę? oraz
W jaki sposób ustawić pkt "przelotowe" (kilka), ale tak że wpisuje adres docelowy, a potem pkt przelotowe? Próbowałem to zrobić, ale za każdym razem znika mi adres końcowy.

Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Tyle osób przetestowało i jeździ z navigonem, ale nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie?

#827 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 08 March 2010 - 14:20

Najwidoczniej malo kto uzywa tych opcji :P ja nigdy z tego nie korzystalem, wpisuje adres i jade ^^ jak mi sie chce sikac to sie zatrzymije :P

#828 AVALON

AVALON
  • 465 posts
  • SkądUK

Posted 08 March 2010 - 18:58

Najpierw ustal trasę główną, potem możesz wstawić cel pośredni dotykając mapę. Na dole pokaże ci się przycisk Ustal cel - pokaże ci się pinezka którą możesz przesuwać po mapie, a jeśli klikniesz na niebieską strzałkę pokaże ci się adres miejsca które wskazałeś pinezką. Jak "pykniesz" palcem w adres aplikacja zapyta się ciebie czy chcesz wstawić cel pośredni.

#829 olo6353

olo6353
  • 23 posts

Posted 09 March 2010 - 15:24

Tylko że wtedy pokazuje trase tylko do punktu pośredniego a nie do celu głównego poprzez cel pośredni.

#830 matjuson

matjuson
  • 2 posts

Posted 11 March 2010 - 15:27

Pytanie może trochę z innej beczki ;)
Jak wyglądają komentarze głosowe przy jednoczesnym słuchaniu muzy z Iphone'a? :)
Da się jeździć czy lipa?

---- Dodano 11-03-2010 o godzinie 15:28 ----
Jak wyglądają informacje głosowe przy jednoczesnym słuchaniu muzy z Iphone'a? :)
Da się jeździć czy lipa?

---- Dodano 11-03-2010 o godzinie 15:52 ----
Sorka za powtórzenie postu ale średnio mi hula net w pracy i nie ogarnąłem, że się już wyświetlił ;)
I wybaczcicie jeśli pytanie gdzieś się już pojawiło nie mam kiedy przejrzeć wszystkich postów ;)
Dzieki za wyrozumiałość i liczę na odpowiedź :)

Pzdr.
M.

#831 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 11 March 2010 - 16:50

Hmm chcesz słuchać muzy z iphona jadąc? Nie masz radia w samochodzie? xD

#832 olo6353

olo6353
  • 23 posts

Posted 12 March 2010 - 09:46

Tylko że wtedy pokazuje trase tylko do punktu pośredniego a nie do celu głównego poprzez cel pośredni.

Powtarzam pytanko, żeby nie umknęło :)

#833 Gregory

Gregory

• 2733 posts
  • Skądᴧ̊

Posted 12 March 2010 - 10:23

Używam tego Navigona dosyć sporadycznie, ale o ile dobrze pamiętam, to pokazywał trasę do punktu
pośredniego, a po minięciu tego punktu zaczynał pokazywać trasę do kolejnego punktu — i tak dalej,
aż do celu.

Jak wyglądają komentarze głosowe przy jednoczesnym słuchaniu muzy z Iphone'a?

Muzyka zostaje wyciszona, miła pani mówi „proszę teraz skręcić w lewo”, po czym muzyka wraca.

#834 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 posts

Posted 12 March 2010 - 11:17

Używam tego Navigona dosyć sporadycznie, ale o ile dobrze pamiętam, to pokazywał trasę do punktu
pośredniego, a po minięciu tego punktu zaczynał pokazywać trasę do kolejnego punktu — i tak dalej,
aż do celu.

Muzyka zostaje wyciszona, miła pani mówi „proszę teraz skręcić w lewo”, po czym muzyka wraca.

U mnie co prawda w PNA (ale też Navigon) po minięciu punktu pokazuje trasę i nawiguje dalej. Więc pewnie na iP też tak będzie (tutaj- nie sprawdzałem, ale mógłbym zaryzykować i się założyć ;) )

#835 olo6353

olo6353
  • 23 posts

Posted 12 March 2010 - 13:53

Dzieki wielkie. Wypróbuje. Rozumiem że jesli jest kilka punktów pośrednich to nawiguje najpierw do pierwszego, potem do drugiego itd.

#836 swiety74

swiety74
  • 773 posts
  • SkądKatowice

Posted 12 March 2010 - 15:10

No co ty!!! Nawiguje od 3 do 6 a potem wraca do 1. Przecież chyba nawigacja od tego jest aby tak nawigować prawda??? Nie wiem czemu ludzie zadają coraz to bardziej debilne pytania na tym forum.

#837 matjuson

matjuson
  • 2 posts

Posted 12 March 2010 - 15:24

Powtarzam pytanko, żeby nie umknęło :)

Mam ale nabywam niebawem Alpinkę co się synchronizuje z Iphonem więc jestem ciekaw jak to będzie hulać wszystko razem ;) trzeba będzie stestować nie ma innego wyjścia ;)

---- Dodano 12-03-2010 o godzinie 15:24 ----

U mnie co prawda w PNA (ale też Navigon) po minięciu punktu pokazuje trasę i nawiguje dalej. Więc pewnie na iP też tak będzie (tutaj- nie sprawdzałem, ale mógłbym zaryzykować i się założyć ;) )

aż do celu.

Dzięki bardzo. Dac ol aj nid ;)

#838 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 posts

Posted 12 March 2010 - 21:35

No co ty!!! Nawiguje od 3 do 6 a potem wraca do 1. Przecież chyba nawigacja od tego jest aby tak nawigować prawda??? Nie wiem czemu ludzie zadają coraz to bardziej debilne pytania na tym forum.

Poczytaj dokładnie o co chodzi autorowi posta to się dowiesz. Fajnie by było gdybyś się wypowiadał gdy masz coś do powiedzenia. Miły ton by też nie zaszkodził.

#839 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 14 March 2010 - 01:34

ostatnio probowalem sie dostac na pewna ulice w nowej hucie... spieszylo mi sie..bo to rozmowa z klientem a wystalem sie w korkau na moscie wandy i bylem juz spozniony przejdzmy do rzeczy: navigon ladnie kazal mi skrecic w ulice docelowa nawet sie usmiechnalem gdy ta ulica okazala sie byc brama wjazdowa jakiegos parkingu dla autobusow/ciezarowek moj cel byl 4km dalej...coz do sygica nie wroce ale o żope rozbic taka nawigacje...

#840 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 posts

Posted 14 March 2010 - 10:32

ostatnio probowalem sie dostac na pewna ulice w nowej hucie...
spieszylo mi sie..bo to rozmowa z klientem a wystalem sie w korkau na moscie wandy i bylem juz spozniony
przejdzmy do rzeczy:
navigon ladnie kazal mi skrecic w ulice docelowa
nawet sie usmiechnalem gdy ta ulica okazala sie byc brama wjazdowa jakiegos parkingu dla autobusow/ciezarowek
moj cel byl 4km dalej...coz

do sygica nie wroce
ale o żope rozbic taka nawigacje...

Masz uchwyt TT do niego? Jeśli nie, to przyczyną może być niedokładność wskazań i tyle. Chętnie bym posłuchał opinii innych posiadaczy uchwytu TT (sam go mam i jeszcze mnie w konia combo w postaci Navigon+TT Car kit nie zrobiły).

#841 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 posts
  • SkądGermany

Posted 15 March 2010 - 11:50

ja uzytkuje Navigon i TomTom CarKit- jestem bardzo zadowolony.- tyle ze cena za niego moglaby byc o polowe mniejsza

#842 olo6353

olo6353
  • 23 posts

Posted 15 March 2010 - 14:34

Moja wątpliwość polega na tym że po wprowadzeniu drugiego punktu może olać pierwszy i prowadzić od razu do drugiego. Byłoby to oczywiście mega do dupy, ale zapytać nie szkodzi, choć jak widać można trafić na idiotę, który od razu od debili wyzywa. Pozdrawiam.

#843 AdiGITAL

AdiGITAL
  • 400 posts

Posted 15 March 2010 - 16:17

Ktoś może wie czy zaprezentowana w wersji 1.5 PanoramaView będzie tylko dla US? Coś nie mogę się doszukać.

#844 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 posts

Posted 15 March 2010 - 19:53

Kiedy wchodzi 1.5 tak przy okazji ?

#845 AdiGITAL

AdiGITAL
  • 400 posts

Posted 15 March 2010 - 21:54

Na wiosnę.

#846 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 posts

Posted 16 March 2010 - 07:14

Na wiosnę.

No tyle to i ja wiem ;) Myślałem że się pojawiła jakaś konkretna data...

#847 takini

takini
  • 28 posts
  • SkądSosnowiec / Glasgow

Posted 25 March 2010 - 19:21

A czy ktos wie co stalo sie z mapami do iphone ? Chcialem sobie dokupic nawigacje do swojego , a tutaj prosze... nie ma nigdzie :( Moze ktos podesle linka z dostepem do jakiejs nawigacji ? Dzieki i pozdrawiam.

#848 Raziell

Raziell
  • 54 posts

Posted 25 March 2010 - 21:48

Itunes

#849 djatom

djatom
  • 108 posts

Posted 29 March 2010 - 13:50

wie ktoś kiedy ta aktualizacja wyjdzie???

#850 horyzont

horyzont
  • 1345 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 March 2010 - 14:03

a co źle Ci działa Navigon ? :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users