Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

MobileNavigator (NAVIGON) na iPhone 3G/3GS

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
1023 odpowiedzi w tym temacie

#526 req

req
  • 163 post贸w
  • Sk膮dOln

Napisano 31 lipca 2009 - 09:16

W ko艅cu naby艂em t膮 nawigacj臋 po d艂u偶szych rozmy艣laniach i nie 偶a艂uj臋. Nie spodziewa艂em si臋, 偶e iPhone b臋dzie mia艂 niewiarygodnie mocny odbiornik GPS, a s膮dz膮c po wypowiedziach innych chyba spodziewano si臋, 偶e iPhone jest sam w sobie ogromnym odbiornikiem, kt贸ry w 0.1s powinien za艂apa膰 fixa i prowadzi膰 idealnie co do centymetra. Fix'a 艂apa艂o kilka minut, nie przeszkadza艂o mi to, sama nawigacja uruchamia si臋 b. szybko na 3g i dzia艂a niewiarygodnie p艂ynnie. Jest to chyba kwestia tego, 偶e uruchamiam "Game Mode" w aplikacji SwapMode. Wy艂膮cza ona wszystkie bajery, kt贸re poinstalowali艣my i pozostawia przy "偶yciu" wszystkie najwa偶niejsze procesy. Ostrzeganie przed fotoradarami dzia艂a bardzo dobrze, nie spodziewa艂em si臋 takiej dok艂adno艣ci. Nie mia艂em okazji testowa膰 tej nawigacji na d艂u偶szej trasie, lecz s膮dz臋, 偶e gdy b臋d臋 je藕dzi艂 wi臋cej ni偶 kilka godzin, b臋d臋 musia艂 zaopatrzy膰 si臋 w 艂adowark臋 samochodow膮. Panna ma fajny g艂osik, jej "prosz臋" dzia艂a jak balsam na me uszy, a grafika w Navi jak Visine na moje ocz臋ta. Wiem, 偶e polacy to nar贸d s艂yn膮cy z ci膮g艂ego narzekania, ale zupe艂nie nie rozumiem sk膮d narzekanie na Navigon'a. Kupcie sobie normaln膮 stacjonarn膮 nawigacj臋 samochodow膮, przecie偶 nie b臋dziecie jej nosi膰 przy sobie na spacerze po pobliskim parku. Je艣li chodzi o nawigacj臋 do telefon贸w, Navigon sprawdza si臋 doskonale i ja, jako jej u偶ytkownik jestem w pe艂ni zadowolony.

#527 mnikus

mnikus
  • 87 post贸w

Napisano 31 lipca 2009 - 10:40

mozna USUNAC wszystkie mapy poza polska? Aby nie tracic "miejsca"?

#528 kamilski

kamilski
  • 12 post贸w
  • Sk膮dBemowo, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 31 lipca 2009 - 12:06

Mo偶na, trzeba rozpakowa膰 ipa i tam s膮 foldery z mapami. Jak ju偶 to zrobisz od nowa musisz za艂adowac app do itunes.

#529 plnukeR

plnukeR
  • 191 post贸w

Napisano 31 lipca 2009 - 15:09

Mo偶na,

trzeba rozpakowa膰 ipa i tam s膮 foldery z mapami. Jak ju偶 to zrobisz od nowa musisz za艂adowac app do itunes.

...Albo poszukac przez WINSCP albo T-PoT w juz zainstalowanej aplikacji plik贸w z mapami i je wywalic lub skopiowac sobie w razie czego gdyby byly potrzebne

#530 nemesisss

nemesisss
  • 377 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 31 lipca 2009 - 15:39

A czy odchudzony navigon dzia艂a lub uruchamia si臋 szybciej ?

#531 mirmaxel

mirmaxel
  • 66 post贸w
  • Sk膮dMazury

Napisano 31 lipca 2009 - 18:22

Wydaje si臋 ,偶e tak.Na pewno wersja 1.1 szybciej 艂apie fixa.U mni trwa to teraz 10-15 sek

#532 mnikus

mnikus
  • 87 post贸w

Napisano 31 lipca 2009 - 22:00

mysle nad zakupem tego appsa lecz sciagac tak duzo moim laczem to bedize masakra:) nikt nie ma 1.1.0 IPA z Tylko Polska Mapka ? :/ nie bic:p

#533 DudusCSE

DudusCSE
  • 2聽899 post贸w
  • Sk膮dz Polski

Napisano 31 lipca 2009 - 23:54

B臋dziemy bi膰..... Mog臋 ci dac tylko informacje, bo zagl膮da艂em w pliki 偶e sama navi ma okolo 139MB a polska mapa jakies 60MB.. Nie pro艣 mnie nawet na PW i tak nie wy艣le... tylko piszze, ile co zajmuje.... pzdr

#534 Marass_

Marass_
  • 94 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk

Napisano 01 sierpnia 2009 - 07:50

Mam takie pytanie z racji ze wyje偶dzam teraz na weekend na 偶agle poszukuje nawigacji kt贸ra mia艂a by mapy morza ba艂tyckiego. Czy istnieje taka nawigacja? pozdrawiam

#535 rafikk_1983r

rafikk_1983r
  • 204 post贸w
  • Sk膮dPoland

Napisano 01 sierpnia 2009 - 10:41

Mam takie pytanie z racji ze wyje偶dzam teraz na weekend na 偶agle poszukuje nawigacji kt贸ra mia艂a by mapy morza ba艂tyckiego. Czy istnieje taka nawigacja?

pozdrawiam

...niestety na ipku poki co nie znajdziesz takiej navi, jesli posiadasz, masz dostep do pda to polecam ci "C-EMap" (wiecej info u wujka google;) )

Do艂膮czona grafika

Pozdrawiam

#536 roslonp

roslonp
  • 295 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 01 sierpnia 2009 - 11:54

iTunes Store

#537 req

req
  • 163 post贸w
  • Sk膮dOln

Napisano 02 sierpnia 2009 - 06:41

A ja wam opowiem rzecz zacn膮 i ciekaw膮. Je藕dzi艂em wczoraj rowerem co艣 ponad 6 godzin, w nieznane mi okolice, ciasne polne drogi i takie sprawy mniej wi臋cej. Ot贸偶 by艂em pod du偶ym wra偶eniem dzia艂ania navigona. Nie ustawia艂em sobie trasy, no bo po co ;-) Sprawdza艂em raczej moje po艂o偶enie, kilkana艣cie razy. W tym czasie 艂apa艂o mi fix'a momentalnie, nawet kiedy sie膰 ledwo trzyma艂a - na zmian臋 jedna kreska / brak sieci. By艂em na prawd臋 zadowolony, Navigon przynajmniej w mojej okolicy ma dok艂adne pokrycie ma艂ych dr贸g le艣nych i polnych, dzi臋ki czemu nie by艂o opcji, 偶eby si臋 zgubi膰. W sumie Navigacja dzia艂a艂a mo偶e 40 min, ca艂y czas w艂膮czona by艂a muzyka na s艂uchawkach, ze 100% baterii zrobi艂o si臋 82%, czyli z tym te偶 wszystko w porz膮dku.

#538 Garo

Garo
  • 12 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 02 sierpnia 2009 - 09:37

Oto jak nowa wersja Navigona (1.1) pokazuje zjazdy z Polskich autostrad.
iPhone prowadzi艂 mnie do Warszawy bez najmniejszych problem贸w - drugi zrzut pokazuje fotoradar.
Nawigacja godna polecenia.

[url=http://www.vpx.pl/foto,obraz_469.html]Do艂膮czona grafika[/url]

[url=http://www.vpx.pl/foto,obraz_4772.html]Do艂膮czona grafika[/url]

#539 besterr

besterr
  • 3 post贸w

Napisano 02 sierpnia 2009 - 10:10

nie moge wgrac nawi do ipohona 3g jakis program jest potrzebny

#540 cooper69

cooper69
  • 1聽036 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk

Napisano 02 sierpnia 2009 - 11:22

TAK itunes i kilkadziesi膮t euro na karcie kredytowej

#541 plnukeR

plnukeR
  • 191 post贸w

Napisano 02 sierpnia 2009 - 12:41

Oto jak nowa wersja Navigona (1.1) pokazuje zjazdy z Polskich autostrad.
iPhone prowadzi艂 mnie do Warszawy bez najmniejszych problem贸w - drugi zrzut pokazuje fotoradar.
Nawigacja godna polecenia.

Do艂膮czona grafika

Do艂膮czona grafika

Fajnie wygl膮da ten fotopstryk:D

---- Dodano 02-08-2009 o godzinie 13:42 ----

nie moge wgrac nawi do ipohona 3g jakis program jest potrzebny

iTunes ;]

#542 ghty

ghty
  • 136 post贸w
  • Sk膮dBournemouth

Napisano 02 sierpnia 2009 - 13:04

Do besterr: 呕eby wgra膰 nawigacj臋 do iPhona jest albo potrzebny iTunes w najnowszej wersji zainstalowany na Twoim komputerze, albo mo偶esz pobra膰 np Navigona bezpo艣rednio na telefon przez App Store (je艣li masz dobre po艂膮czenie WiFi). To taka moja grzeczna odpowiedz na Twoje stwierdzenie (bo zdanie pytaj膮ce posiada znak zapytania na ko艅cu). A Ty napisz mi teraz ile masz lat? I czy wiesz co to s膮 zasady interpunkcji, oraz czy kiedykolwiek widzia艂e艣 opcj臋 "Szukaj" na forum, albo czy wiesz co to s膮 google ;P

#543 dada

dada
  • 57 post贸w

Napisano 02 sierpnia 2009 - 21:19

Witam, czy w trakcie nawigacji da si臋 jednocze艣nie dzwoni膰?

#544 Miecho

Miecho
  • 22 post贸w

Napisano 02 sierpnia 2009 - 22:06

Witam, sk膮d mog臋 pogra膰 pojedy艅cze mapy bym nie musia艂 艣ci膮ga膰 tych GB danych?

#545 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 post贸w
  • Sk膮dGermany

Napisano 02 sierpnia 2009 - 23:59

Miecho- mapy sa juz sciagniete- nie potrzebujesz polaczenia z netem. Ja testowalem dzisiaj i hmmm.... kilka razy zgubil mi gps, mylil pozycje itd Reinstaluje oprogramowanie iPhona i bede testowal dalej- kurde- we wtorek musze jechac do Paryza wiec oczekuje ze Navigon mnie nie zawiedzie...

#546 Miecho

Miecho
  • 22 post贸w

Napisano 03 sierpnia 2009 - 08:58

Nie o to mi chodzi, nie chc臋 wszystkich map 艣ci膮ga膰 tylko pojedy艅cze takie jak Rumunia, Polska i Czechy i pare innych. Nie potrzeba mi ca艂ej europy

#547 req

req
  • 163 post贸w
  • Sk膮dOln

Napisano 03 sierpnia 2009 - 09:15

O losie... a mo偶e przeczyta艂by艣 tak ca艂y w膮tek i troch臋 poorientowa艂 si臋 w zasadach dzia艂ania AppStore? W tym sklepie s膮 sprzedawane CA艁E aplikacje i to od dewelopera zale偶y co i jak umie艣ci w swojej paczce, kt贸ra jest instalowana na Twoim telefonie. NIE MA mo偶liwo艣ci 艣ci膮gania pojedynczych map, a te nieca艂e 2gb to chyba nie tak du偶o przy pr臋dko艣ci obecnych 艂膮cz. Pojedyncze mapy mo偶esz usuwa膰 dopiero PO ZAKUPIE i PO INSTALACJI oprogramowania na swoim telefonie. Mam coraz wi臋ksze wra偶enie, 偶e u ludzi zanika umiej臋tno艣膰 czytania ze ZROZUMIENIEM i analizowania sytuacji na podstawie prostych fakt贸w, wystarczy艂o przecie偶 przejrze膰 cz臋艣膰 w膮tku by domy艣le膰 sie, o co chodzi.

#548 Slider

Slider
  • 76 post贸w

Napisano 03 sierpnia 2009 - 13:20

U mnie pobralo z iTunes w kilkanascie minut i nie bylo problemow... Jak na razie Navigon sprawuje sie calkiem niezle... Tylko troche sie telefon nagrzewa podczas uzywania nawigacji- Czy to normalne zjawisko?
A moze to wina ladowarki samochodowej (mam taka Motor Power - In-Car Category - the home of iPod, computer and electronic accessories ) ? Co o tym myslicie?

#549 shivan

shivan
  • 1聽141 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 03 sierpnia 2009 - 13:27

Tylko troche sie telefon nagrzewa podczas uzywania nawigacji- Czy to normalne zjawisko?

no jak trzymasz iphona w uchwycie pod szyba to chyba normalne prawda?;]

#550 req

req
  • 163 post贸w
  • Sk膮dOln

Napisano 03 sierpnia 2009 - 14:03

iPhone potrafi nagrzewa膰 si臋 przy najprostszych czynno艣ciach, tj granie, d艂uga rozmowa przez telefon (powy偶ej godziny). Navigon + 艂adowanie + szyba = ciepe艂ko ;) Proste

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0

0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych