Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

MobileNavigator (NAVIGON) na iPhone 3G/3GS

• Please log in to reply
1023 replies to this topic

#501 roslonp

roslonp
  • 295 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 July 2009 - 12:23

I co mam wklepywac nazwy ulic? Idiotyczne...

Nikt nie każe ci wpisywać nazw ulic mogą to być miasta, ulubione lub POI.

#502 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 30 July 2009 - 12:39

a da rade punkty na mapie???

#503 roslonp

roslonp
  • 295 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 July 2009 - 12:46

Trzeba by było najpierw wejść w przeglądanie mapy i zdefiniować takie punkty.

#504 msh

msh
  • 195 posts
  • SkądOstrów Wlkp/Dublin

Posted 30 July 2009 - 12:55

Teoretycznie mozna. Naciskasz na mape szukasz miejsca i "Ustaw Cel" zapisz go do ulubionych. Wyznaczysz kilka celi i gotowe :)

#505 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 30 July 2009 - 13:04

hm...kiepsko... gdyby polaczyli navigona z gui z sygica...powstala by 1 dobra nawigacja na iphona;/

#506 nielololek

nielololek
  • 706 posts
  • SkądPolska

Posted 30 July 2009 - 13:26

w iphonie 3g gps łączy się przez neta?? czy normalnie z satelitami??

Iphone 3G łączy się normalnie z satelitami, ale używa też internetu, aby szybciej złapać fix'a. Jak nie chcesz żeby używał neta to wyłącz EDGE przez SBSettings lub BossPrefs. Ale to pobiera tylko ok. 10kb

#507 msh

msh
  • 195 posts
  • SkądOstrów Wlkp/Dublin

Posted 30 July 2009 - 13:32

hm...kiepsko...

gdyby polaczyli navigona z gui z sygica...powstala by 1 dobra nawigacja na iphona;/

Nie rozumiem o co Ci chodzi. Jakich punktow oprocz POI szukasz na mapie? Jeszcze mi sie nie zdarzylo zeby z mapy wybierac punkty przez ktore chce jechac. Zalozmy ze w danym miescie jade przez n punktow to nie wybieram ich z mapy tylko np. ulicami, POI itp. Jesli wiem, gdzie sa dane punkty na mapie to nie uzywam navigacji.

Mozesz napisac dokladnie jakas sytuacje z wykorzystanie twojego problemu.

Dodam ze na Navigon 7.4.3 w PNA tez nie ma takiej opcji.

#508 roslonp

roslonp
  • 295 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 July 2009 - 13:44

Mi brakuje tylko wpisywania współrzędnych punktu i prawidłowego wyznaczania do kontaktu z książki jak i poruszania się po niej.

#509 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 30 July 2009 - 13:46

dla mnie to najszybsza metoda modyfikowania trasy wyznaczonej przez sygica jezeli jest na dosc znanym mi terenie...

#510 msh

msh
  • 195 posts
  • SkądOstrów Wlkp/Dublin

Posted 30 July 2009 - 13:48

To fakt. Czasem przydaloby sie wpisywanie wspolrzednych (rzadko). Co do wyznaczania trasy z ksiazki adresowej to jak na razie nie mam problemu. Widocznie maci zle zapisany kontakt. Dodam ze jezdze po Dublinie i nie zdarzylo mi sie zeby zle Navigon wybral droge do moich znajomych.

#511 roslonp

roslonp
  • 295 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 July 2009 - 13:55

Mi brakuje tylko wpisywania współrzędnych punktu i prawidłowego wyznaczania do kontaktu z książki jak i poruszania się po niej.

---- Dodano 30-07-2009 o godzinie 14:59 ----
Co to znaczy źle zapisany kontakt. Możesz podać jak powinien być zapisany bo umnie wyznacza do numeru lokalu zamiast do numeru ulicy.

#512 msh

msh
  • 195 posts
  • SkądOstrów Wlkp/Dublin

Posted 30 July 2009 - 14:10

Od siebie tylko dodam ze 100e za ta aplikacje to duza przesada. Za 100e mozna kupic juz nowego Navigona np. seria "MAX" z mapami calej Europy (+20e na uaktualnienia na 2lata).

#513 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 posts
  • SkądGermany

Posted 30 July 2009 - 14:17

Tutaj tez masz mapy całej Europy, i nie musisz nosić z sobą 2 urządzeń. Wczoraj w nocy sciagnalem tego Navigona - dziś trochę testowalem- jest ok, trasy wyznacza szybko, jest czytelny i przejrzysty a asystent pasa ruchu jest nieoceniony w zach Europie.

#514 plnukeR

plnukeR
  • 191 posts

Posted 30 July 2009 - 14:36

Co racja to racja. Navigon jest namiastką pełnej nawigacji. Jeśli używało się na co dzień nawigacji "zewnętrznej" to niestety ale Navigon na iPhonka wypada tragicznie. Największe minus które wykluczają ten program to:

- wolne działanie (podczas uruchamiania jaki i po odebraniu rozmowy),
- wolne przeliczanie nowej trasy w przypadku zbłądzenia z wytyczonej wcześnie drogi.
- stare mapy (bynajmniej w UK) plus brak możliwości ich updatu.
- polski głos w nawigacji to jakaś żenada (ile razy można w ciągu drogi słuchać słowa "proszę")
- brak możliwości wyłączenia mówienia numerów dróg
- brak jakiegokolwiek uaktualniania kamer itp.

To tylko parę uwag które mi się teraz przypomniały,
Ogólnie Navigon jest dla "Hardkorowców". Być może część użytkowników boi sie po prostu przyznać iż wyrzuciła "pieniądze w błoto". Jedna nadzieja pozostaje w TomTomie być może ich aplikacja da nam w końcu PEŁNĄ nawigacje na iPhona.

Chyba troche nieaktualne bo wlasnie wyszla nowa wersja NAVIGONA

Latest version: 1.1.0
New in this version - Additional languages (UI and voice guidance): Portugese, Czech, Polish, Turkish, Croatian, Romanian, Slovakian, Greek and Russian
- NAVIGON’s route planning function known from the companies PND line that enables users to plan a route with several destinations
- Radarinfo (not for all countries)
- Additional map view options (now displays street names in 3D view, optional points of interest (POI) display)
- Call POI function (call the number of a point of interest or save it to your contacts)
- POI Filter (allows you to manage the POIs shown on the map)
- Optimized volume control when using the NAVIGON navigation and the integrated iPod function of the iPhone at the same time
Languages English, Croatian, Czech, Danish, Dutch, Finnish, French, German, Greek, Italian, Norwegian, Polish, Portuguese, Romanian, Russian, Slovak, Spanish, Swedish, Turkish

#515 msh

msh
  • 195 posts
  • SkądOstrów Wlkp/Dublin

Posted 30 July 2009 - 14:42

Tutaj tez masz mapy całej Europy,
i nie musisz nosić z sobą 2 urządzeń.
Wczoraj w nocy sciagnalem tego Navigona - dziś trochę testowalem-
jest ok, trasy wyznacza szybko, jest czytelny i przejrzysty a asystent pasa ruchu jest nieoceniony w zach Europie.

Tak mam mapy calej europy z malym wyjatkiem w tej cenie mam rowniez urzadzenie a iPhona musze kupic osobno. Pytanie: urzadzenie jest za darmo?

#516 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 posts
  • SkądGermany

Posted 30 July 2009 - 15:04

IPoda tez możesz kupić osobno, aparat fot także, i laptopa jeszcze... O navi już wspomnielismy. I wszystkie te rzeczy bedą lepsze osobno niż w 1 urzadzeniu. Ale taka jest idea tel multimedialnego- wszystko w 1

#517 msh

msh
  • 195 posts
  • SkądOstrów Wlkp/Dublin

Posted 30 July 2009 - 15:39

Zle sie zrozumielismy. Mi chodzi o cene. Jak Navigon na iPhone moze kosztowac tyle same co cale urzadzenie z tymi samymi (lepszym softem) mapami

#518 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 posts
  • SkądGermany

Posted 30 July 2009 - 15:49

Ok ok. Przypuszczam ze kasuje z tego duży % Apple

#519 502423131

502423131
  • 68 posts
  • SkądElbląg

Posted 30 July 2009 - 16:50

Od 31 lipca, od południa, firma NAVIGON wprowadza specjalną wakacyjną ofertę na oprogramowanie nawigacyjne MobileNavigator na platformy Symbian, WindowsMobile oraz iPhone. Do końca sierpnia wersja europejska oprogramowania, z mapami 40 krajów, będzie kosztować równowartość 79,99 EUR.

#520 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 posts
  • SkądGermany

Posted 30 July 2009 - 17:22

No to pięknie bo dzisiaj sciagnalem już za 100 € można to jakoś cofnąć ?

#521 kucyk

kucyk
  • 1918 posts

Posted 30 July 2009 - 18:12

Teoretycznie mozna. Naciskasz na mape szukasz miejsca i "Ustaw Cel" zapisz go do ulubionych.
Wyznaczysz kilka celi i gotowe :)

No i wyznaczylem, wszystko pieknie, load route, podglad wyglada tak jak chce, prowadzi przez ulubione takie jakie ustawilem. Daje start navigation i to by bylo na tyle... Wyznaczona pieknie na podgladzie trasa znika i nawigacja prowadzi mnie gdzie chce. To jest chyba jakis bug. Mozecie sprawdzic czy tez tak macie?

#522 msh

msh
  • 195 posts
  • SkądOstrów Wlkp/Dublin

Posted 30 July 2009 - 18:49

U mnie dzial ok. Mam wersje 1.1.0

#523 kucyk

kucyk
  • 1918 posts

Posted 30 July 2009 - 18:53

ja tez mam 1.1.0, dziwne, ale przetestowales na trasie czy na sucho? Jak daje start to nie nawiguje wedlug ulubionych tylko normalnie...

#524 msh

msh
  • 195 posts
  • SkądOstrów Wlkp/Dublin

Posted 30 July 2009 - 18:54

Zrobilem symulacje. @18:56 Dziala normalnie. Pokazuje mi pierwszy moj pkt jak go osiagne to przechodzi do nastepnego. Wyznaczyla ta sama droge co na symulacji

#525 dada

dada
  • 57 posts

Posted 30 July 2009 - 22:08

Czy w czasie nawigacji można korzystać jednocześnie z telefonu?

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users