Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przewrotnie :) - czy warto z 2.2.1 na 3.0 ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
45 odpowiedzi w tym temacie

#26 Canibal

Canibal
  • 155 postów

Napisano 24 czerwca 2009 - 08:51

Tak czytałem ten temacik i chyba tez zostane przy 2.2.1 ;) poza tym czytałem ze po przejsciu na 3,0 wiele osob mialo problemy z bateria itp ?A to krócej działa a to cos z wifi sie dzieje ;)Cóż mnie by tylko interesowało jedno jaki program trza miec aby miec w smsach pozioma klawre :) oraz jaki program do usuwania poszczegolnych wiadomosci ? Wiem ze pewnie gdzies to jest na forum :) niestety mam czas czytac forum w weekend a wtedy dochodzi kobieta itp ;)

#27 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 24 czerwca 2009 - 09:50

Czytam i dowiaduję się coraz więcej o bugach w nowym sofcie. O o tym, że nie powala na kolana..Sporo osób rzuciło się "na pałę", teraz lawinowo wzrośnie ilość postów w dziale "pomoc" :) Ale cóż, taka jest rola forów..iTunes na pececie śmiga ( po akceptacji nowych zasad ), w telefonie nadal pełna wariacja.
Ja mam tylko nadzieję, że mój ipek nie zrobi mi psikusa niespodziewanego i nie padnie teraz :)

ps - a dla tych, co jednak zostają przy 2.2.1, a marzy im się m.in. nowość z 3. 0 w postaci kompasu - jest fajna aplikacja w AppStore - Compass PointMeThere GPS. Co prawda $ 2,99, co daje jakieś z 10 zł.

Apple już zdążyło mnie przyzwyczaić do "nie powalania na kolana" - więc jeden zachwyt mniej - nie robi dla mnie różnicy. Mam pewne obawy, że aplikacje coraz częściej będą optymalizowane pod soft 3.0 i niestety - chcąc nie chcąc zostaniemy zmuszeni do przesiadki. Oczywiście, mogą znaleźć się takie osoby jak Ty, gotowe przetrwać ze starszym softem przez długi czas - czego dałeś dowód w przeszłości.

Dla mnie osobiście - korzyści płynące z nowego softu 3.0 to funkcje edycyjne i pozioma klawiatura... no może czasami funkcja "otwórz link w nowym oknie". Rozumiem, że takowe rewelacje wielu z Was miało już po Jailbreak'u - jednak, nie każdy go ma.

Kompas... każdy szanujący się GPS go posiada - w iGO przywykłęm do niego i traktuję to jako codzienność.

#28 Korek

Korek
  • 32 postów

Napisano 24 czerwca 2009 - 11:14

Wrzuciłem 3.0 na iPhona 2G - bluetooth z maciem nie laczy tzn widza sie mozna wpisac kod autoryzacji ale połączyć już nie, ze słuchawką jabry jx 10 co pewnien czas wyskakuje ze akcesorium nie zgodne ble ble i czy wlaczyc tryb samolotowy - irytujace - nagrywanie rozmów nie działa - mms nie przyjmuje zdjec w tresci wiadomosci itd itd Osobiście myślę ze porażka

#29 Zibcio

Zibcio
  • 245 postów
  • SkądK r a k ó w

Napisano 24 czerwca 2009 - 21:33

Wrzuciłem 3.0 na iPhona 2G
- bluetooth z maciem nie laczy tzn widza sie mozna wpisac kod autoryzacji ale połączyć już nie, ze słuchawką jabry jx 10 co pewnien czas wyskakuje ze akcesorium nie zgodne ble ble i czy wlaczyc tryb samolotowy - irytujace
- nagrywanie rozmów nie działa
- mms nie przyjmuje zdjec w tresci wiadomosci
itd itd
Osobiście myślę ze porażka

Dokładnie......... osobiście twierdze ze OS3 bardzo przypomina mi VISTE chcieli wydac coś szybko nowego a wyszedł tzw Gniot. Nie jestem zwolennikiem burzenia czegoś co dobrze działa a wedlug mnie os 2.x.x był super.

#30 palmer74

palmer74
  • 68 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 czerwca 2009 - 21:51

a ja nie wiem w czym problem ? wstawiłem 3.0 zrobiłem JB i wszystko śmiga, co prawda była to dla mnie deska ratunku bo miałem 2.1.1 z wywalającym się co chwila Safari i postanowiłem już iść od razu na 3.0 i nie żałuję :D wiem że tak naprawdę to nic nowego bo są programy typu iLog Swirly itp, ale po co tyle programów jak można to mieć z poziomu 1 aplikacji i sprawnie działające ? Na mojej mydelniczce MMS-y chodzą wifi działa bez problemów, bateria trzyma normalnie, safari - po prostu lata :) a soft potrzebny mi jest już w wersji na 3.0.. Więc ja osobiście polecam :D

#31 Zibcio

Zibcio
  • 245 postów
  • SkądK r a k ó w

Napisano 24 czerwca 2009 - 22:33

no pewnie jak używasz iphona tylko do safari to jasne że nic ci nie potrzeba . Ja kupiłem iphona z myślą zrobienia z niego wiecej niz zwykłego fona bo takiego to kupie za 2 stówki

#32 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 czerwca 2009 - 08:17

Tak poważnie - przeglądając forum wiem, że OS 3.0 jest jeszcze niedopracowany. Za dużo problemów nagle się pojawiło. Funkcje ? Chyba jedyną nową funkcją jest Spotlight i możliwość instalacji tylu aplikacji, ile jest miejsca na dysku ( ale byłbym idiotą instalując 8, 16 czy 32 GB softu ) Ja przede wszystkim potrzebuję sprawnego i czynnego narzędzia, a nie zabawki, z którą będę walczył. Co wymusi na mnie przejście na 3.0 ? Zapewne w niedalekiej już przyszłości wydanie aplikacji i uaktualnień działających na FW minimum 3.0 W tej chwili ani myślę o przeprowadzce. Nie jestem samobójcą :) Nie mam czasu na pisaninę z prośbami o pomoc...

#33 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 25 czerwca 2009 - 10:24

Tak poważnie - przeglądając forum wiem, że OS 3.0 jest jeszcze niedopracowany. Za dużo problemów nagle się pojawiło. Funkcje ? Chyba jedyną nową funkcją jest Spotlight i możliwość instalacji tylu aplikacji, ile jest miejsca na dysku ( ale byłbym idiotą instalując 8, 16 czy 32 GB softu )

Przez długi czas pojawiały się wersje BETA oprogramowania 3.0 - ciągle było coś nie tak - jednak, beta to beta - nikt na to specjalnie nie narzekał. Soft 3.0 - czy chcemy czy nie - będzie przymusową przyszłością w rolą Apple jest poprawić wszystkie błędy i wtedy dać użytkownikom w pełni sprawny system... a może za dużo oczekuję?

Ja przede wszystkim potrzebuję sprawnego i czynnego narzędzia, a nie zabawki, z którą będę walczył.
Co wymusi na mnie przejście na 3.0 ? Zapewne w niedalekiej już przyszłości wydanie aplikacji i uaktualnień działających na FW minimum 3.0

Na szczęście żadna z moich aplikacji nie jest taka, od której zależy moje życie przy przyszłość finansowa. Na szczęście też iPhone nie jest telefonem bez którego nie mógłbym się obejść. Nawet numer telefonu który mam z iPhone nie jest moim głównym numerem. Nie mam czym się martwić - a jednak grzebanie się w iPhone (w tym robienie Jailbreak'a) nie daje mi obietnic takich, dla których miałbym się na to skusić.

#34 Gość_adi343_*

Gość_adi343_*

Napisano 25 czerwca 2009 - 11:32

Nie polecam ! Szczerze ! Strasznie bateria ciągnie ! Mogę nawet dać przykład ... podczas pracowanie na iP przy ładowaniu procent ładowania baterii spada ... Czyli wychodzi na to, że ładowanie baterii nic nie daje ... W takim wypadku musiałem łądować przy wyłączonym iP ... Jeżeli nie masz nic przeciwko pisaniu pionowych SMS-ów to szczerze polecam 2.2.1 ... Stabilny i nie grzeje tak baterii...

#35 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 25 czerwca 2009 - 12:05

Ja wgrałem 3.0 i powiem tak: na początku bardzo mnie ten soft zdenerwował(Icy i te sprawy ;P), jednak gdy udało mi się wszystko zainstalować i naprawić, soft chodzi bardzo ładnie, powiem nawet, że u mnie bateria trzyma dłużej niż na 2.2.1, o Wi-Fi słyszałem, że jest słabszy zasięg, ale co tam, zaryzykowałem instalacje 3.0 i się cieszę, bo w moim iP Wi-Fi działa teraz wyśmienicie, w końcu łapie mi zasięg z routera w całym pokoju, a nie jak to miało miejsce na 2.2.1 w wybranych miejscach. Do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze tylko MobileFinder'a i Backgrounder'a, bo tak wszystko inne co potrzebuje działa. Kto nie zainstaluje 3.0 będzie potem miał problemy z nowymi grami, programami, bo FWChanger raczej w tym wypadku nie pomoże ;]. pozdrawiam, ed00c

#36 dliwski

dliwski

• 15 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2009 - 12:39

Zamiast MobileFinder możesz wgrać iFile - po pierwsze działa, a po drugie jest o niebo lepszy i bardziej funkcjonalny.

#37 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 25 czerwca 2009 - 12:58

No spróbuje, chociaż mam nie miłe wspomnienia z jego użytkowania(restore), a wie ktośmoże dokładniej kiedy Backgrounder wyjdzie, nie chodzi mi o to, że wkrótce ;], aaa i jeszcze jedno, są może już jakieś custom'owe klawiaturki? pozdrawiam, ed00c

#38 palmer74

palmer74
  • 68 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2009 - 22:04

no pewnie jak używasz iphona tylko do safari to jasne że nic ci nie potrzeba . Ja kupiłem iphona z myślą zrobienia z niego wiecej niz zwykłego fona bo takiego to kupie za 2 stówki

za 2 stówki to kupisz cegłę...nie pisałem wcale że jedynie safari mi potrzebne, i tylko do tego używam jakbyś uważniej czytał posty to zauważyłbyś że na myśli miałem to że ogólnie stwierdziłem że nic faktycznie nowego nie weszło, ale trochę to wszystko sprawniej chodzi i parę aplikacji się scaliło w te "dodawane firmowo" a tak na marginesie to na cydi jest dużo programów chodzących już pod 3.0 i pewnie z czasem będzie ich coraz więcej :P

#39 maxim43

maxim43
  • 2 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 06:31

Nie cierpię zmian. Nie lubię zmieniać czegoś co ładnie chodzi i mnie zadowala dlatego nie zmieniam. Prawdopodobnie wielu jest takich jak ja i z czystego lenistwa lub też dlatego że dopieścili swoją maszynkę i nie chcą teraz stracić tego przy czym stracili sporo czasu pozostanie jakiś czas jeszcze bez zmiany. Są też tacy co lubią nowinki oraz eksperymentatorzy którzy zmienią na wszystko co nowe byle być trendy lub z czystej ciekawości. Zatem kto lubi wyzwania ten... je rosół widelcem.

#40 palmer74

palmer74
  • 68 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 czerwca 2009 - 08:29

ale gdyby nie Ci od widelca to nie byłoby potem kogo pytać o wrażenia i pomoc :D nie chodzi tu o bycie trendy tylko w większości podkreślam w większości zmiany idą na dobre :D a w moim przypadku nie było nad czym się zastanawiać bo 2.1.1 mi się sypał :(

#41 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 26 czerwca 2009 - 10:07

Nie cierpię zmian. Nie lubię zmieniać czegoś co ładnie chodzi i mnie zadowala dlatego nie zmieniam. Prawdopodobnie wielu jest takich jak ja (...) Zatem kto lubi wyzwania ten... je rosół widelcem.

Zawsze można pozostać przy starym, dobrym "modelu biznesowym" Nokii 6230i. Zapraszam do konsumpcji rosołu - łyżką. :lol:

#42 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 czerwca 2009 - 10:16

Sypał ?? Ja od kwietnia z 50 razy robiłem restart przy różnych okazjach. Ciągle bawiłem się w modyfikacje, testy softu...Zawsze wstaje i nic się z nim nie dzieje. Mając gotowe pomocne narzędzie i brak pędu do niekoniecznych zmian ( navi zostawiam w świętym spokoju mając swoją AM ) siedzę grzecznie.. Ci z widelcem już jedzą ten rosół. Jak czytam większość prosi o łyżki.....:)

#43 palmer74

palmer74
  • 68 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 czerwca 2009 - 10:41

sypał, strasznie był powolny i niektóre aplikacje się wieszały, więc wziąłem 3.0 i nie narzekam :D a z tym widelcem to GRUBO przesadzone :D powiedzmy że jest to mała łyżka ale tylko z powodu jeszcze nie wypuszczonych wersji niektórych programów, ale przecież wszyscy piszą że wkrótce będą więc ....:D

#44 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 26 czerwca 2009 - 10:44

(...) ale przecież wszyscy piszą że wkrótce będą więc ....:D

Wszyscy pisali o różnych rzeczach... a na niektóre jedynie ponad rok czekaliśmy i oto już są. :lol:

#45 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 czerwca 2009 - 13:16

Są ?:) hmmmm powiedzmy, że są...jak choćby zwykły BT , którym mali chłopcy przesyłają dziewczynkom buziaczki...:)

#46 bartek1529

bartek1529
  • 578 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 13:57

Witam Temat przejrzałem połowicznie, ale zainetersowała mnie taka sprawa: piszecie, że iFunBox blokuje możliwość synchro z itunesem. Ja uzywam go od kilku miesiecy, a nie mamtakiego problemu. Teraz właśnie zaktualizowałem itunesa do 8.2. Czy to znaczy, że teraz uzycie ifb bedzie oznaczalo blokade opcji synchro na itunes?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych