Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przewrotnie :) - czy warto z 2.2.1 na 3.0 ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
45 odpowiedzi w tym temacie

#1 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 czerwca 2009 - 09:59

Zadam może dość przewrotne pytanie - mam stabilny, dobrze działający telefon na 2.2.1 - przyjmuję wiadomości mms, wyślę może raz na rok ( mam wykupione Swirly) - przyzwyczaiłem się do pionowej klawiatury - notatek głosowych nie prowadzę - w zasadzie nie wysyłam maili z załącznikami, nie zapisuję ich także Do kwietnia używałem z powodzeniem fona na firmware...1.1.4 :) Skapitulowałem w końcu.. Dziś mam 3G, jestem zadowolony i ..."przerażony" przesiadką, a konkretnie jego kolejną modyfikacją ( ikony, ekrany, locki, backgroundy, widgety, lista adresowa, itp ) Nie zdążyłem zarchiwizować danych w iTunes, bo wcześniej użyłem iFunBoxa, który zablokował mi całkowicie synchro z iTunes ( co mi akurat nie przeszkadza ) Szanowne koleżeństwo proszę zatem o słowa otuchy i zachętę :)

#2 nigass80

nigass80
  • 171 postów
  • SkądDortmund, DE

Napisano 10 czerwca 2009 - 10:02

nie.. nie warto..

#3 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 czerwca 2009 - 10:05

Dobra, poczytałem już dokładnie..:) na "warto" : - nowe aplikacje tylko pod 3.X.X - ipek jako modem - ulepszone Safari - obsługa wielu kont w iTunes. W krajowym zapłacę, w amerykańskim ściągnę okładki i aplikacje free, których nie ma w naszym - to chyba wszystko na tak. Ta pierwsza opcja przemawia mimo wszystko na tak, ale to zapewne w przyszłości..póki co..

#4 dliwski

dliwski

• 15 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwca 2009 - 10:29

Nie warto. Doinstaluj sobie jeszcze Clippy i będzie pełnia szczęścia na 2.2.1. :)

#5 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 czerwca 2009 - 10:32

Dawwido....Ty już mnie raz przyciągnąłeś ponownie do ipka :):) To dzięki Tobie wróciłem tu po..tygodniowej przerwie bez niego....

#6 bartosz

bartosz

• 1 644 postów

Napisano 10 czerwca 2009 - 11:06

warto ale jak sie pojawi oficjalna wersja

#7 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 czerwca 2009 - 12:03

powracam do tematu, bo coraz więcej osób przesiadło się już na 3.0..I JAK ??

#8 wroneczki4

wroneczki4
  • 223 postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 12:07

Dawwido....Ty już mnie raz przyciągnąłeś ponownie do ipka :):) To dzięki Tobie wróciłem tu po..tygodniowej przerwie bez niego....

fajnie, tylko jeszcze lepsze, że mi nikt nie potrafi pomóc, a ciągle pisze na pomoc...

@topic
zobacz jaki dla Ciebie jest korzystniejszy

#9 dliwski

dliwski

• 15 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 czerwca 2009 - 14:02

TheHX - słuchaj, jeśli masz czas i chęć - czemu nie. Ja czasu za dużo nie mam, ostatnio jeszcze zwaliło mi się kilka spraw na głowę i wcale nie czuję żalu, że nie będę mógł wgrać 3.0 teraz - po premierze. Na 2.2.1 mam kopiowanie i wklejanie, mam MMS, mam możliwość wysyłania wielu zdjęć i innych plików mailem, mam poziomą klawiaturę w SMS i te wszystkie inne funkcje jak usuwanie poszczególnych wiadomości. Właściwie 3.0 nie daje mi nic nowego. Owszem - nowe oprogramowanie, fajna sprawa i zawsze lepiej mieć 3.0 niż 2.2.1, ale moim zdaniem - nie ma się co spinać, jeśli dobrze skonfigurowaliśmy 2.x. ;)

#10 mikro123

mikro123
  • 1 274 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 czerwca 2009 - 15:52

Ja napewno zainstaluję...ale jak nie używasz duzo aplikacji a 2.2.1 cię zadawala to nie ma sensu... Ja czekam na JB 3.0

#11 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 czerwca 2009 - 09:45

Davvido - ja mam już to samo u siebie, co i Ty. Kopiowanie/ wysyłanie fotek ( jeszcze nie rozgryzłem do końca jednak /pozioma klawiatura w sms/ mms mam, ale nie używam/ video nagrywam jak się np. moje dzieciaki tłuką.
Mnie 3.0 nie da niczego nowego, czego bym nie miał i czego bym oczekiwał. Jak już kiedyś pisałem - problem pojawi się wówczas, gdy pojawią się aplikacje tylko pod soft 3.X.X - zarówno w AppStore, jak i Cydii. Z drugiej strony mam już w nim to, czego potrzebuję mówiąc prawdę.

Chodzi z lekka już zamulony ( chętnie bym mu dołożył drugie tyle ramu ), ale za to ma ten niepowtarzalny wygląd SB :) i cieszy moje oko. Raz na ruski rok zdarzy mu się wywalić coś do SB, ale zawsze wstaje po resecie, żadnyh zwiech. Że odpala mi się po 2-3 sek ? Cóż..wytrzymam..

Nie mam możliwości w tej chwili synchra z iTunes, ale plusem użycia iFunBoxa jest podłączenie go pod każdy w tej chwili komp bez utraty czegokolwiek. Nie mam tylko okładek w iPodzie i właściwych czasów, a co za tym idzie przewijanie filmów powyżej tycyh "10 min" nie działa właściwie.
Jak coś się z nim stanie - naturalnie zapodam mu już 3.0 po restore.

#12 davegrass

davegrass
  • 95 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 10:00

mam 3,0 i mam pytanie co z wysyłaniem plików per to per przez bluetooth? jest to czy tego nie ma? próbowałem z nokią navigator i nie może się połączyć. Nokia wykrywa ip ale nie może nawiązać połączenia.

#13 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 czerwca 2009 - 10:49

Z tego co wyczytałem na forum miało być. I na obietnicy się skończyło :)

#14 davegrass

davegrass
  • 95 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 10:59

może w takim razie w finalnej wersji będzie... MOŻE;)

#15 bzyk74

bzyk74
  • 111 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 11:30

Dlaczego warto... bo bedzie szybciej ! Wiekszosc z Was uzywa iPhona i PC, uzytkownicy mac-ow od dawna wiedza, ze kazda kolejna wersja systemu jest bardziej stabilna od poprzedniej, i zdecydowanie smiga szybcziej na starszych sprzetach... a performance zawsze sie przyda, poza tym szybsze safari !.. dla mnie to wazne, bo sporo uzywam netu i predkosc safari czy po 3g, czy wifi pozostawiala sporo do zyczenia... no i cut/copy/pastle... smieszne - ale to najbardziej oczekiwana przez wszystkich rzecz... wreszcie bedzie mozna wyjac z tresci smsa nr i np wklejic do kntaktow... czyli to co kazdy telefon kom. na swiecie potrafi zrobic... No i Najwazniejsze... normalny sharing internetui przez blutooth/kabel ( do tej pory uzywalem aplikacji do sharowania Modem i zjadalo to strasznie duzo pradu z telefonu i kompa... teraz mozna nawet przez USB , wiec w podrozy trzeba sie jedynie martwic bateria w lapie !

#16 dliwski

dliwski

• 15 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 czerwca 2009 - 12:19

Ale my to wszystko mamy w 2.2.1 - mówię o tym ja i TheHX. :)

#17 gregi1

gregi1
  • 352 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 18:14

A ja cierpliwie zaczekam az bede mial wiecej czasu na upiekszanie ip, az wyjdzie JB pod 3.0 a co najwazniejsze ktos napisze, albo sprawdzi cy SB setting dziala pod 3.0

#18 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 czerwca 2009 - 07:20

I dziś już wiem, że nie warto instalować trójki przynajmniej na razie na bank :)
Nie działa to, nie działa tamto, nie ma JB, nie ma BT, nie ma tego, tamtego, error :):)
Od wczoraj jedynym problemem z, jakim się spotkałem zapewne związanym z wprowadzeniem nowego OS są problemy z połączeniem z iTunes. Brak autoryzacji, fon nie może zweryfikować ściągniętego pliku z iTunes ( połącz się z iTunes woła :)) albo po raz pierwszy dostałem info o ..zarejestrowaniu się w iTunes.

#19 Zibcio

Zibcio
  • 245 postów
  • SkądK r a k ó w

Napisano 18 czerwca 2009 - 07:29

to jest dokładnie jak z Vistą na początku i z każdym nowym oprogramowniem t,rzeba odczekać z miesiąc dwa może dopiero na jesieni jest sens zainstalowania 3. Ja osobiście mam tak skonfigurowane 2.2.1 że nie ruszam nic , a parę bajerów nie przekonuje mnie, zwłaszcza że to już mam dawno na iphonie

#20 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 czerwca 2009 - 08:32

Czytam i dowiaduję się coraz więcej o bugach w nowym sofcie. O o tym, że nie powala na kolana..Sporo osób rzuciło się "na pałę", teraz lawinowo wzrośnie ilość postów w dziale "pomoc" :) Ale cóż, taka jest rola forów..iTunes na pececie śmiga ( po akceptacji nowych zasad ), w telefonie nadal pełna wariacja. Ja mam tylko nadzieję, że mój ipek nie zrobi mi psikusa niespodziewanego i nie padnie teraz :) ps - a dla tych, co jednak zostają przy 2.2.1, a marzy im się m.in. nowość z 3. 0 w postaci kompasu - jest fajna aplikacja w AppStore - Compass PointMeThere GPS. Co prawda $ 2,99, co daje jakieś z 10 zł.

#21 rafaello87

rafaello87
  • 403 postów
  • SkądBielsko - Biała

Napisano 18 czerwca 2009 - 11:34

Z jakiej aplikacji copy&paste korzystasz?? clippy?? Moim skromnym zdaniem to co mamy 2.2/2.2.1 możemy mieć w 3.0 lepiej "wykonane".... Ja rzadko korzystałem do tej pory z copy&paste, ale naprawde nie porównywałbym kopiowania z 3.0 do np. Clippy bo to się mija z celem. Temu drugiemu sporo brakuję jeśli chodzi o samą wygodę użytkowania(i chyba brak mozliwosci kopiowania z Safari - ale tu nie jestem pewien bo nie mam najnowszej aktualizacji). Te wszystkie funkcje, które można mieć za pomocą JB w OS3 będą działać szybciej(IMHO), bo będą natywnie zaimplementowane przez programistów Apple. To tak na dziś. Bo prędzej czy później wyjdzie taka aplikacja(jak np. Edytor tekstu), która będzie dostępna tylko na 3.0 Ja chętnie nie robiłbym jailbreak'a ale mam iPhone'a 2G. W 3.0 jedyną rzeczą, której może mi brakować to Safari czytające "z dysku".

#22 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 czerwca 2009 - 11:49

Tak Clippy. Ale dla mnie ajfon nie jest przenośnym kompem mimo wszystko. To jednak głównie telefon z dodatkowymi opcjami. Dletego nie rzucam się na nowy soft, bo dla swoich potrzeb wszystko wystarcza mi w 2.2.1 plus JB. Ileż razy kopiowałem/wklejałem ? Dzownię, mam pogodę, ładny przyjemny interface, mam sprawną przeglądarkę, mam mapy, mam obrazki z kamer rozsianych po świecie, aparat na "wszelki wypadek", cycorder "na pamiątkę", mmsów nie wysyłam, ale mogę odebrać, mam przede wszystkim sprawną pocztę, mam zapasowego ipoda no i konsolkę do gier, kiedy jadę gdzieś pociągiem. A jeżdzę mniej więdej raz na pół roku :) ps - wiem, że jeśli będę kurczowo trzymał się fw 2, to za jakiś czas nie będę mógł wziac udziału w wielu dyskusjach na temat fw 3. Tak było w przypadku fw 1.1.4, gdy 3/4 przeszlo na 2.02...Ale nie sam forum człowiek żyje :)

#23 Polit

Polit
  • 66 postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 18:47

A jak na 3.0 wygląda możliwość wybrania numeru który zapisany jest np w kalendarzu? Dzięki clippy jest to możliwe :)

#24 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 czerwca 2009 - 10:13

I cieszę się, że nie rzuciłem się na 3.0. U mnie wszystko gra i huczy. Każda aplikacja pracuje stabilnie, mam net, wifi, GPS :) Może w wersji 3.3.1 zainstaluję :)

#25 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 czerwca 2009 - 10:37

Jak ja się cieszę, że pozostalem przy 2.2.1 na razie !! Jak ja się cieszę !!! :):):)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych