Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Safari 4 na PC (nie-beta)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
65 odpowiedzi w tym temacie

#1 mancat

mancat
  • 35 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 09 czerwca 2009 - 05:59

Witam! Zainstalowałem sobie Safari 4 w wersji końcowej na moim PC. Wszystko fajnie-pięknie, ale zauważyłem, że Apple zrezygnowało (pewnie tylko w wersji PC) z otwierania zakładek w górnym pasku okna przegladarki (tam gdzie przyciski wyłączania, minimalizowania) i zamiast tego zakładki otwierają się w tradycyjny sposób tak jak w Firefoxie lub Operze, pod paskiem adresu. Czy można to zmienić? W wersji beta zakładki otwierały się w rzeczonym, górnym pasku... Pozdrawiam, Marek

#2 Makowiec_Michal

Makowiec_Michal
  • 77 postów
  • SkądLeszno

Napisano 09 czerwca 2009 - 06:02

Niestety chyba nie , apple już tak sobie zachciało :)

#3 mancat

mancat
  • 35 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 09 czerwca 2009 - 07:16

Jeśli tak to szkoda. Bo naprawdę był to użyteczny gadżet. A jak jest w Safari na OS?

#4 fuzzyland

fuzzyland
  • 193 postów

Napisano 09 czerwca 2009 - 08:05

Niestety na OS X jest tak samo :( Szkoda, że zrezygnowali z tej formy porządkowania zakładek, było to bardzo wygodne.

#5 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 09 czerwca 2009 - 09:27

Apple zawsze wie jak chcemy, żeby było. Oni wszystko wiedzą najlepiej...

#6 jakubat

jakubat
  • 200 postów

Napisano 09 czerwca 2009 - 11:35

Może pojawi się jakiś "trick" z tego co pamiętam w becie dało się zrobić taki stan zakładek jaki teraz mamy domyślny. Swoją drogą tamten z bety jest dużo bardziej użyteczny.

#7 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 09 czerwca 2009 - 11:54

[...]
Swoją drogą tamten z bety jest dużo bardziej użyteczny.

Inaczej. Kwestia przyzwyczajenia ;)

#8 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 09 czerwca 2009 - 12:46

Pewnie to kwestia czasu i za kilka dni będą w internecie sztuczki jak to wszystko pozmieniać. Mnie martwi, że 1password nie działa na Safari 4 i sprawdzanie pisowni, kiedy ma się system po angielsku.

#9 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 09 czerwca 2009 - 12:48

1Password działa bo jest nowa wersja

#10 G_U_M_A

G_U_M_A
  • 333 postów

Napisano 09 czerwca 2009 - 15:49

zadam może troszkę dziwne pytanie, ale skąd osoby mające windowsa powinny pobrać Safari 4? na stronie Apple w dziale Downloads jest Safari 4 i wybór mamy pomiędzy Leopardem, a Tigerem. Nigdzie nie mogę się doszukać odnośnika na wersję PC - a chciałbym paru osobom polecić tą przeglądarkę.

#11 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 09 czerwca 2009 - 16:00

-nie moze byc! Jak to nie ma na PC? Ja mam S4(beta)!

#12 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 09 czerwca 2009 - 16:30

zadam może troszkę dziwne pytanie, ale skąd osoby mające windowsa powinny pobrać Safari 4? na stronie Apple w dziale Downloads jest Safari 4 i wybór mamy pomiędzy Leopardem, a Tigerem. Nigdzie nie mogę się doszukać odnośnika na wersję PC - a chciałbym paru osobom polecić tą przeglądarkę.

W zależności od systemu pojawi się albo wersja na WIN, albo na MAC.

#13 G_U_M_A

G_U_M_A
  • 333 postów

Napisano 09 czerwca 2009 - 17:09

aha...nie mam tego jak sprawdzić, bo w domu dysponuję tylko mac os x :) Dziekuję za odpowiedz

#14 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 09 czerwca 2009 - 17:18

W zależności od systemu pojawi się albo wersja na WIN, albo na MAC.

I to mnie wkurza w Apple, że z ich stron nie można ściągać Safari na windows pod OSX i odwrotnie.
Dlaczego oni chcą decydować, za mnie!

#15 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 czerwca 2009 - 17:30

Jak na windowsie zaimportować zakładki z firefoxa na safari 4?

#16 KubaG

KubaG
  • 535 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 09 czerwca 2009 - 20:26

CO ZA BZDURA!!! nie dosc, ze po apdejcie zakladki zajmuja dodatkowe pietro (wyszly z paska tytulu) to jeszcze polskie litery przestaly dzialac! Przyklad: Czeßç (Czesc) åß´çø˜(asecon) WRRRRR !!!!!!!!!!!!!! APPLE DALO CIALA NA CALEJ LINII !!!!!!!! (system OSX)

#17 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 czerwca 2009 - 20:31

ęóąśłżźćń u mnie polskie litery działają...

#18 iFilip

iFilip
  • 791 postów
  • SkądGarwolin

Napisano 09 czerwca 2009 - 20:45

Działają i polskie litery i sprawdzanie pisowni.

#19 KubaG

KubaG
  • 535 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 09 czerwca 2009 - 21:00

Ok, po updacie przestawiło mi klawiaturę z Polski PRO na US.... Fakt, komp z USA, ale jakim prawem przestawia coś za mnie? A karty znowu zajmują niepotrzebne miejsce.... Jestem zły. Aapisałem do Apple (Safari-> Raport błędów)

#20 Gregory

Gregory

• 2 734 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 09 czerwca 2009 - 21:08

I to mnie wkurza w Apple, że z ich stron nie można ściągać Safari na windows pod OSX i odwrotnie.
Dlaczego oni chcą decydować, za mnie!

Chcą ułatwić Ci życie. A tu taka czarna niewdzięczność. ;)

#21 resetpl

resetpl
  • 76 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 czerwca 2009 - 22:06

a ja mam inny problem na PC, wszystko fajnie, ale np jak podam tu jakis link i na niego klikne to otwiera mi sie nie nowe okno, a nie nowa karta, nie wiem jak to zmienic, a inna sprawa, w ogole kazde polskie slowa nie sa znajdowane w slowniku i nawet jak pisze "dzień dobry" to slownik podkresla mi oba wyrazy, ale nie potrafi dac do nich propozycji poprawnej pisowni. poza tym safari zaliczylo u mnie juz 2 crashe ;) pierwszy przy probie obejrzenia filmu na stronie apple.com o nowym 3G S, a drugi poprostu jak otwieralem nowa karte na jakims forum.

#22 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 09 czerwca 2009 - 22:56

a ja mam inny problem na PC, wszystko fajnie, ale np jak podam tu jakis link i na niego klikne to otwiera mi sie nie nowe okno, a nie nowa karta, nie wiem jak to zmienic

Preferencje -> na samym dole jest "Otwiera łącza programów" i do wyboru: "w nowym oknie" i "w nowej karcie bierzącego okna"

#23 resetpl

resetpl
  • 76 postów
  • SkądKatowice

Napisano 10 czerwca 2009 - 07:07

Preferencje -> na samym dole jest "Otwiera łącza programów" i do wyboru: "w nowym oknie" i "w nowej karcie bierzącego okna"

mam zaznaczona opcje w nowej karcie bierzacego okna a i tak otwiera w nowym oknie

#24 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 czerwca 2009 - 08:12

resetpl - to przez 'wspaniały' target

#25 jakubat

jakubat
  • 200 postów

Napisano 10 czerwca 2009 - 09:01

mam zaznaczona opcje w nowej karcie bierzacego okna a i tak otwiera w nowym oknie

Mam tak samo jak Ty. Wszystko dobrze ustawione ale niektóre linki otwierają nowe okno przeglądarki co mnie bardzo drażni. Rozwiązaniem jest otwieranie nowych linków z przyciskiem cmd. Wolałbym jednak aby ten problem był rozwiązany w najbliższym czasie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych