Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak ladowac baterie w shuffle?....

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Adrian Szeler

Adrian Szeler
  • 39 postów

Napisano 02 października 2006 - 07:28

Witam forumowiczow.... kupilem corce iPoda shuffle 512 i wszystko ladnie pieknie do momentu, kiedy padly baterie...teraz jest problem. A wiec po kolei: eMac 1,42 ,tiger 10.4.7, podlaczylem shuffle do gniazda usb w klawiaturze, bo tylko tam byl w stanie odpalic iTunes i skopiowac mp3, w pozostalych gniazdach w kompie (3 szt w kompie) zero reakcji- zupelnie tak jakby gniazdo bylo puste.... po skopiowaniu mp3 shuffle sobie gral az padly mu baterie - teraz nie jestem w stanie go ladowac, bo po podlaczeniu do gniazda w klawiaturze jest cisza-tzn iTunes podaje info ze jest gotowy do rozlączenia lecz nie laduje mi bateri - w pozostalych gniazdach cisza... pytania: podlaczajac Shuffle do kompa w celu naladowania baterii ma byc on zalaczony (odtwarzanie) czy wylaczony? postepujac zgodnie z instrukcja -nie laduje sie a przydzielajac mu troche pamieci na dane pozostaje ikona widoczna na desktopie (bez przydzielenia znika) i po podlaczeniu pulsuje dioda w kolorze ,,amber" z tylu i przodu iPoda. co robic, bo zabraklo mi nowych pomyslow.... dzieki za pomoc Adrian

#2 PavelM

PavelM
  • 1 535 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 października 2006 - 08:47

gral az padly mu baterie - teraz nie jestem w stanie go ladowac, bo po podlaczeniu do gniazda w klawiaturze jest cisza-tzn iTunes podaje info ze jest gotowy do rozlączenia lecz nie laduje mi bateri - w pozostalych gniazdach cisza...

Temat nie nowy. Baterii iPod'a nie ładuje się przez gniazdo USB w klawiaturze, ponieważ do tego potrzebne jest gniazdo USB z większym "pałerem" czyli w komputerze. Przez gniazdo w klawiaturze można i owszem synchronizować iPod'a z iTunest, ale to wszystko. Przeczytaj dokładnie instrukcję.

#3 Adrian Szeler

Adrian Szeler
  • 39 postów

Napisano 02 października 2006 - 09:06

No wlasnie w tym sek, ze po podpieciu do gniazda usb w kompie jest totalna cisza, nic nie swieci a komp nie widzi shuffle nawet w trybie dysku (czesciowe przydzielenie pamieci) a przeciez ladowanie baterii powinno byc sygnalizowane swiecaca sie (ciagle) doida amber a po naladowaniu green!! gniazda sa ok, chodzi na nich skaner i drukarka....

#4 PavelM

PavelM
  • 1 535 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 października 2006 - 09:37

Z tyłu wpinasz bezpośrednio do gniazda czy przez huba?

#5 Adrian Szeler

Adrian Szeler
  • 39 postów

Napisano 02 października 2006 - 10:15

z boku mam trzy usb, jedno do klawiatury, dwa wolne (docelowo skaner i drukarka) i tam wpinam bezposrednio shuffle....

#6 PavelM

PavelM
  • 1 535 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 października 2006 - 12:03

hmmm..... a to dziwne..

#7 Adrian Szeler

Adrian Szeler
  • 39 postów

Napisano 02 października 2006 - 12:32

po pracy pokombinuje co jest grane i podziele sie uwagami, moze jakas przedluzka usb na kablu rozwiaze problem.... dzieki za posty, pozdrawiam Adrian

#8 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 02 października 2006 - 12:36

a spróbuj przez aktywnego huba USB. Stare shufle tak się ładowało najlepiej traktując HUB jak ładowarkę sieciową.

#9 PavelM

PavelM
  • 1 535 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 października 2006 - 12:43

Rozumiem, że skaner i drukarka mają własne zasilanie. Może należałoby spróbować z hubem USB posiadającym dodatkowo zasilanie?
Np.:
http://idg.allegro.p...?item=130077358
http://1klik.pl/skle...z/c286/p348507/

Przyczyną może być zbyt małe napięcie w gnieździe USB.

#10 Adrian Szeler

Adrian Szeler
  • 39 postów

Napisano 02 października 2006 - 12:54

moze to i dobry pomysl, poszperam..... na marginesie - klawiatura ma usb 1.1 natomiast w kompie jest 3 x usb 2, owszem poprzez zlacze klawiaturowe iTunes odpala i kopiuje mp3 natomiast do ladowania sluza te w kompie - poprzez ktore nic sie nie dzieje...... ja w kazdym razie nie poddaje sie i bede probowal dalej..... o ofektach powiadomie.... -------------------------------------------------------------------------------- Rozumiem, że skaner i drukarka mają własne zasilanie........ tak osobne; drukarka epson 1200 , skaner microtek 6100 silver i dzialaja, tak wiec sadze, ze usb jest ok.....

#11 PavelM

PavelM
  • 1 535 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 października 2006 - 13:26

Rozumiem, że skaner i drukarka mają własne zasilanie........ tak osobne; drukarka epson 1200 , skaner microtek 6100 silver i dzialaja, tak wiec sadze, ze usb jest ok.....

Dlatego proponuję aktywnego huba (z zasilaniem).

#12 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 02 października 2006 - 13:26

klawiatura to hub 1.1 12 kb/s ale gniazda komputera powinny byc aktywne niezależnie od przeznaczenia.. Może coś z nimi jest nie tak :/

#13 Adrian Szeler

Adrian Szeler
  • 39 postów

Napisano 02 października 2006 - 13:44

dzieki PavelM & JSG... mysle skoro dzialaja skaner i drukarka to sa ok... od nowosci nic innego tam nie bylo podlaczone....eMac ma troszke ponad rok... jak bede wystepowac nadal problemy mam zglosic sie do sklepu gdzie kupilem maca i shuffle.... dzieki za pomoc i zainteresowanie watkiem pozdrawiam serdecznie Adrian

#14 Adrian Szeler

Adrian Szeler
  • 39 postów

Napisano 02 października 2006 - 19:55

I po sprawie........ a wiec wyglada to tak: usb w klawiaturze jest ok, w kompie tez.....ale gabaryty iPoda Shuffle sa za duze i nie ma styku w usb (komp),po podlaczeniu przedluzki usb wszytko jest ok!!! widzi, czyta, zgrywa mp3 i laduje baterie..... PavelM & JSG dzieki za pomoc, pozdrawiam Adrian

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych