Witam, mam problem z iTunes po ostatniej aktualizacji 8.2 b10 ( beta ) do 8.2
Obie wersje sa x64, pod systemem Windows 7 RC1 ( build 7100 ) x64
Problem polega na tym ze, iTunes nie wykrywa iPhone, po aktualizacji do finalnej 8.2
Wyskakuje dwa razy ten sam komunikat:
"iTunes wymaga nowszej wersji pakietu Apple Mobile Device Support. Odinstaluj zarowno pakiet Apple Mobile Device Support, jak i iTunes, a nastepnie zainstaluj iTunes ponownie."
Odinstalowalem iTunes, zainstalowalem ponownie, reboot PC, dalej to samo.
Apple Mobile Device Support odpala sie razem z systemem, jest caly czas uruchomione w systemie ( sprawdzialem w menadrzer zadan )
Wyglada na to ze 8.2 b10 miala nowsze Apple Mbile Device support.
Jakies domysly, aby nie wracac do wersji Beta 8.2 skoro jest finalna?
iPhone 3G 16GB / 3.0 B5 ( bez JB )

Apple Mobile Device Support i iTunes 8.2 nie wykrywa iP
Started by
Dabman
, 07 Jun 2009 18:59
4 replies to this topic
Posted 07 June 2009 - 18:59
Posted 07 June 2009 - 19:02
Odinstaluj Apple Mobile Device support również jest w programach i fukcjach do odinstalowania. Wtedy ponownie zainstaluj iTunes.
Posted 07 June 2009 - 19:43
Dzieki, dziala.
Odinstalowalem iTunes/QuickTime/Apple Mobile Device Support > Reboot > Reinstall iTunes i dziala.
:mrgreen:
Posted 05 January 2010 - 20:13
Sposób działa na 100%!
Też miałem podobny problem. Po przeinstalowaniu windowsa na 7 itunes nie wykrywał mojego Toucha 2g.Byłem wkurzony tym bardziej że, działał on tylko w trybie recovery. Nie mogłem nic z tym zrobić (tzn wgrać od nowa oprogramowania). Szukałem na tym forum wszystkiego. Chyba każdy sposób na wyprowadzenie go z recovery mode przetestowałem. Instalowałem chyba z 10 razy nowego iTunes (gdyż wszyscy zarzekali się że, to pomaga) ale nic z tego nie wyszło. Raz nawet sięgnąłem po próbę przeinstalowania windowsa... skończyło się na naprawieniu i zaktualizowaniu "siódemki") Doszedłem do momentu gdy patrzyłem w Menadżerze urzadzeń na sterowniki Apple Mobile Device(na ich ikonkach żółty trójkącik z wykrzyknikami a przy opisie bład Niezainstalowane sterowniki Kod28). Odinstalowywałem, instalowałem, wyłączałem i właczałem.... ale nic z tego. Aktualizacja sterowników kończyła się niepowodzeniem. Już totalnie zrezygnowany, lecz wyposażony w wiedzę że, chodzi właśnie o te sterowniki. Zacząłem wpisywać na forum i w googlach hasła powiązane z Kod28 (przestrzegam... nie ufajcie tutorialom które traktują o zabawie w rejestrze, nic z tego nie wyjdzie a może skończyć się na konieczności przeinstalowania windowsa), aż w końcu trafiłem na ten dział... Dowiedziałem się (biję się w głowę że, wcześniej nie sprawdziłem, głupi) że Apple Mobile Device można usunąc poprzez Panel sterowania w Kontrolerze Programów (tzn "Programy i Funkcje"). I spróbowałem metody Japka. Tak smao jak Dabman odinstalowałem iTunes, QuickTime,Apple Mobile Device Support. Potem restart i ponowne zainstalowanie Itunes. Kochany i Tunes wykrył od razu mojego ipoda... Dzieki!
Posted 25 January 2010 - 11:38
jak coś z tym draństwem nie działa to wejdz w panelu sterowania do narzędzi administratora potem usługi tam znajdź i włącz te całe apple mobile device
ja tak wczoraj miałem i sie powoli wk...denerwowałem

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users