Witam!
Wiem ze to co napisze moze wywolac usmiech na waszych twarzach, ale mam powazne problemy z pisaniem tekstu w Illustratorze. Przyzwyczajony jestem do corela 12 gdzie zwyczajnie po kliknieciu na symbol "literki" (w Illustratorze "T") klikalo sie dwukrotnie lub zaznaczalo pole pisania i sie pisalo. Po 2 dniach spedzonych z Illustratorem nie moge napisac ani pol litery. Czy to problem z kompem czy z moja wiedza na ten temat? Prosze o pomoc i wyrozumialosc przy okazji (czyt. brak szyderstwa). Z gory dziekuje!

Edycja tekstu w Adobe illustrator cs4
Rozpoczęty przez
arturkmak
, 06 cze 2009 15:51
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06 czerwca 2009 - 15:51
Napisano 06 czerwca 2009 - 16:31
dziwne... u mnie po prostu wybieram type tool (klik / T na klawiaturze) klikam gdzies i pisze... moze masz zablokowana warstwe?
Napisano 09 czerwca 2009 - 14:10
no dziwne dziwne, mysle ze mógł wystapic problem podczas instalacji. psróbuj zainstalować jeszcze raz. kiedy miałem tak, że po świeżej instalacji, gdy tylko chciałem cos przenieść, kopiowało. tak jak by przez caly czas był wcisniety alt. po nowej instalacji wszystko byo ok.
Napisano 09 czerwca 2009 - 19:40
Sytuacja jest o tyle dziwna, ze kiedy edytuje tekst w "document template" moge robic doslownie wszystko. Wiec zasadniczo znalazlem polowiczne rozwiazanie bo wystarczy otworzyc przykladowy projekt i tez daje rade. Przeinstalowanie nie przynioslo zadnych nowosci.
Dzieki za pomoc!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych