Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czekam na aktywacje - To może trochę potrwać...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
59 odpowiedzi w tym temacie

#51 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 10 czerwca 2009 - 18:40

Soft nie ma tu nic do rzeczy

#52 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 10 czerwca 2009 - 22:06

na to wychodzi. w sieci sporo jest biadania wlascicieli 1.1.4 2G AT&T z podobnym problemem. często sprzed roku i więcej.

#53 pudlos

pudlos
  • 2 postów

Napisano 02 lipca 2009 - 13:32

Witam! Mam taki sam problem jak kolega, a mianowicie wyskakuje mi komunikat "czekam na aktywacje", szukam... a później brak usług. Mam iphona 3g z softem 3.0, ściągałem z niego simlocka wcześniej( przed zainstalowaniem softa ), jednak po zainstalowaniu softa iphone nie znajduje żadnej sieci ( Tak, sprawdzałem wszystkie karty sim są aktywne ), zainstalowałem ultrasn0wa i też nic to nie dało, czy ktoś ma jakieś pomysły? Muszę zmienić soft ? Da się przejść z 3.0 na 2.2? Bo już parę razy próbowałem robić to samemu ale wyskakiwał mi błąd na samym początku... proszę o pomoc

#54 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 02 lipca 2009 - 14:03

Da się przejść na 2.2 jest do tego instrukcja na forum.

#55 nordi

nordi
  • 22 postów

Napisano 02 lipca 2009 - 18:57

Ja już z softu 2.2.1 przechodziłem na 2.2 później nawet na 3.0, dwa tygodnie kombinowania i niestety nie udało się nic zrobić. Właśnie otrzymałem nowego iPhon'a, ze względu na to, iż tamtego nie dało się już naprawić, m.in. był uszkodzony modem przez co iPhone nie mógł zalogować się do sieci (w moim przypadku Orange).

#56 polosz28

polosz28
  • 2 postów

Napisano 03 września 2009 - 07:59

Panowie a może by tak. Pierwsze odłacz iphona od kompa wyjmij karte. Wejdz w ustawienia ogólne tam na dole jest opcja wyzeruj. Pózniej wez drugą od góry wyzeruj wszystko czy jakoś tak. Poczekaj aż wyzeruje troche długo to trwa ale u mnie zadziałało. jak już skonczy to daj mu restart i w kompa też zresetuj. Po restarcie podłącz iphone do kompa (bez karty) Powinien otwożyć sie itunes i wyskoczyc komunikat Tel nie został aktywowany brak karty sim kliknij ok. Nie zamykaj itunes włuz karte odłącz i podłacz tel. po chwili w itunes otrzymasz komunikat "Odblokowywanie telefonu iPhone zakonczyło sie powodzeniem. To tyle umnie zadziałało zasięg wrócił i wszystko działa do momętu wykonania pierwszego poł. po takiej prubie problem powraca. Może uwas będzie inaczej. Problem usuwałem na sofcie 3.0 na 3.1 umnie nie idzie na innych nie próbowałem.Jeśli nie posiadasz karty maciezystej nie podejmuj tych kroków. Mam nadzieje ze pomogłem.

#57 nib187

nib187
  • 90 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 stycznia 2011 - 22:10

Cześć, pozwolę sobie odkopać ten wątek. Mam podobny problem. Jak już wiadomo, nie jest to kwestia softu, tylko czegoś innego - zatem wie ktoś czego? Czy jest to zepsuty modem, czy da się go wymienić? (pewnie tak, ale wymieniając całą płytę główną...) Mam iPhone'a 3G 4.2. Wgrałem ten soft dzisiaj, bo iP i tak nie ma simlocka. Po włożeniu karty sim pojawiła się informacja, że telefon został aktywowany, ale ciągle brak sieci. Co ciekawe, gdy wejdę w ustawienia/operator to czasem pojawi się "Era" albo "Orange" czy te dwa na raz. Ale po wybraniu którejś z nich pokazuje się info, że sieć została zgubiona (utrata sieci), wybierz nową sieć. Karta sim chodzi w Play. Wkładałem inne i to samo. Raz jeden jedyny na chwilkę ukazał się napis "Plus" (z sim z Play zwykle tak bywa, że pojawia się Plus) na status barze, ale nie było ani jednej kreski, no i po chwili zniknęło, czyli tak jak by się zalogował do sieci. Kupiłem go na allegro, po okazyjnej cenie. Koleś napisał, że miał soft 3 ileś tam i wszystko chodziło, a po wgraniu czwórki pojawił się ten problem. Myślałem zatem, że to kwestia softu, a tu kupa, raczej nie. Sprzedam go pewnie jako iPoda Touch :)

#58 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 05 stycznia 2011 - 13:10

Kupiłem go na allegro, po okazyjnej cenie. Koleś napisał, że miał soft 3 ileś tam i wszystko chodziło, a po wgraniu czwórki pojawił się ten problem.

To jest doskonały, rzekłbym modelowy przykład uczciwości z "pewnego, popularnego serwisu aukcyjnego".

#59 nib187

nib187
  • 90 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 stycznia 2011 - 14:56

To jest doskonały, rzekłbym modelowy przykład uczciwości z "pewnego, popularnego serwisu aukcyjnego".

Brałem to pod uwagę, i gdyby nie cena to bym nie kupił. Ale fakt faktem, że widocznie kolo skłamał. Chyba, że jest jakaś możliwość zepsucia (?) czegoś tam na górze - u Apple, co uniemożliwia zalogowanie się do sieci na danym telefonie (może wypisuję tutaj jakieś bzdury) no ale skoro telefon został aktywowany, to ta możliwość chyba też odpada.

#60 K@M!L

K@M!L
  • 395 postów

Napisano 05 czerwca 2011 - 11:32

Po dokładnie 2 latach i jednym dniu od początku tego postu odkopuję temat. Mam ten sam problem z iPhone 3G 8GB. I nie jest to zależne ani od softu ani od modemu, które zmieniałem. Telefon wcześniej działał normalnie, jednego dnia zgubił zasięg i tak już zostało. Ma identyczne objawy czyli po włączeniu telefonu jest napisane Czekam na aktywację To może trochę potrwać. W manualnym wyszukiwaniu sieci czasem znajduje sieć Era. Mam simlocka na Orange, ale kartę mam na Orange więc simlock mi nie przeszkadza. Czy ktoś rozwiązał ten problem?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych