Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czekam na aktywacje - To może trochę potrwać...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
59 odpowiedzi w tym temacie

#1 nordi

nordi
  • 22 postów

Napisano 04 czerwca 2009 - 16:59

Witam, W zeszły wtorek odpaliłem świeżego iPhona prosto od Orange, rejestracja itd.. przez iTunes zrobiona, jednak do tej pory nie działa mi telefon, po wklepaniu kodu PIN do iPhona pojawia się u góry w lewym rogu Szukam... a po kilkunastu sekundach komunikat "Czekam na aktywacje - To może trochę potrwać" daje OK i zamiast Szukaj na górze jest Brak usług. Czy ktokolwiek wie o co chodzi? Jak wreszcie włączyć ten telefon? Oólnie sam Iphone działa ale dzwonić się nie da :(

#2 igneus

igneus
  • 413 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 czerwca 2009 - 17:13

Nie aktywowali Ci jeszcze karty w Orange. Wiem że to skandal ale tyle u nich to trwa!! Zadzwoń i opier..ol ;-)

#3 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 04 czerwca 2009 - 17:14

a co to za karta? czy w innym telefonie działa?

#4 nordi

nordi
  • 22 postów

Napisano 04 czerwca 2009 - 17:16

Tak karta działą w innym telefonie.

#5 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 czerwca 2009 - 17:34

To idź do salonu, nie ma co się szczypać, jak będzie coś*nie tak i jest to zależne od telefonu to nowy Ci dadzą*i po sprawie.

#6 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 04 czerwca 2009 - 17:42

spróbuj włączyc i wyłączyć tryb samolotowy ( w ustawieniach)

#7 nordi

nordi
  • 22 postów

Napisano 04 czerwca 2009 - 17:49

Niestety włącznie, wyłączenie tego trybu jak i restart telefonu nic nie dał.

#8 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 04 czerwca 2009 - 17:55

a czy pojawia sie napis *szukam* czy od razu brak usług? moze wsadż jakąś inną karte (nieorange) i sprawdz czy pojawi sie napis niewazna karta sim

#9 nordi

nordi
  • 22 postów

Napisano 04 czerwca 2009 - 18:15

Włożyłem kartę simplusa, w miejscu gdzie pojawia się zasięg są kreseczki (przypominające na brak zasięgu, po prostu 5 płaskich jednakowych kreseczek), nie ma komunikatu, ani napisu szukam, dopiero po 5 minutach pojawił się tekst: Brak usług. Żadnego połączenia nie było jak zrobić. Po zamianie kart na Orange, pojawił się komunikat:

Blokada SIM oraz opcje OK i Odblokuj

po kliknięciu na Odblokuj podaje PIN (gdy podaje błędny PIN, reaguje tzn. informuje ze PIN jest błędny), po kliknięciu na OK informacja: Czekam na aktywacje To może trochę potrwać, oraz przycisk OK, i znów tekst w rogu "Bark usług"

#10 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 04 czerwca 2009 - 18:19

-zamiast czekac bez konca odblokuj za pomoca QuickPWN 2.2.5.2

Tu masz dokladny opis calej procedury:
[url]http://www.myapple.pl/iphone-tutoriale/78310-2-x-2g-3g-mac-windows-odblokowanie-i-aktywacja-quickpwn.html[/url]

#11 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 04 czerwca 2009 - 19:17

a spróbuj jeszcze odłączyc iphona od kompa, zdjąć pin z karty innym telefonem, upewnij sie, ze mozesz z tej karty dzwonic i odbierac połączenia, restart kompa, wlacz itunes po restarcie, restart iphona bez karty, podlacz iphona poczekaj na komunikaty i je zanotuj, wsadz karte do iphona. moze zaskoczy. jesli nie - zrob restore iphona w iTunes. chyba, ze sie boisz, ze podniesiesz sobie wersje basenadu. sprawdz jaka masz, jesli 2.28 to moze nie warto jej tarcic...mozna fona uzyc z inna karta po modyfikacji. jak zrobisz Jailbreak to potem bedziesz musial go usuwac jesli sie okaze ze uszkodzony jest iphone i bedziesz go mial oddac bo z jailbreakiem gwarancja nie jest wazna.

#12 nordi

nordi
  • 22 postów

Napisano 04 czerwca 2009 - 19:22

Niestety to nie pomogło.

#13 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 04 czerwca 2009 - 19:37

w 5 minut zrobiles te wszystkie rzeczy? restore bez karty robiles? a czy ty kupujac tego fona w orange zmieniales np taryfe czy rodzaj abonamentu u nich? czy jesli wlozysz inną karte orange masz to samo? nadal nie wiadomo czy to wina karty czy fona.

#14 nordi

nordi
  • 22 postów

Napisano 04 czerwca 2009 - 19:56

Zdjąłem PIN, z innego telefonu mogę dzwonić, inni do mnie też mogą, zrestartowałem jak pisało powyżej po restarcie iPhona oprócz Brak karty SIM nic nie pojawiło, po włożeniu karty znów Brak usługi i czekam na aktywacje. Jest to nowa aktywacja karty Orange, po włożeniu innej karty Orange dzieje się to samo niestety.

#15 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 czerwca 2009 - 21:53

Ludzie, po co kombinować z odblokowywaniem przez quickpwn itp itd, basbandami i tak dalej? Człowiek dostał nowy telefon, zamiast kombinować*lepiej pójść*do salonu, pokazać w czym problem i jeżeli się*go nie rozwiąże - poprosić o wymianę. Po to płaci się te pieniądze za abonament i po to się*dostaje gwarancję na telefon, żeby inni ludzie się*tym przejmowali... To tak jakby kupić auto, które nie chce jeździć i zamiast iść do salonu i od razu coś z tym zrobić, pójść do mietka mechanika zza rogu. Bądźmy choć trochę dorośli.

#16 nordi

nordi
  • 22 postów

Napisano 05 czerwca 2009 - 20:35

Zanim oddam go na gwarancje proszono mnie, aby przeprowadził ponownie rejestracje, stwierdzono, że być może przyczyną jest to iż rejestracja na serwerach apple nie przebiegła do końca przez co telefon jest zablokowany nadal, oczekując na aktywację. Czy ktoś z Was wie jak przeprowadzić rejestracje raz jeszcze? Wyzerowałem dane i ustawienia jednak on cały czas nie chce się zarejestrować od nowa.

#17 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 05 czerwca 2009 - 23:34

jesli zrobisz restore w itunes do niższego softu to powinien chcieć sie powtornie zarejestrowac. potem robisz update jesli ci nie zalezy na niższej wersji oprogramowania modemu.

#18 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 05 czerwca 2009 - 23:57

Skoro Cie o to poproszono to ktoś Ci powinien powiedziec jak to zrobić. Ludzie nie dawajcie się tak łatwo zbywac.

#19 nordi

nordi
  • 22 postów

Napisano 06 czerwca 2009 - 13:09

Czy ktoś z Was, potrafi wskazać link gdzie znajdę krok po korku co mam zrobić? Szczerze telefonu nie mam nawet tydzień a jestem bardzo zielony w tym temacie. Z góry wielkie dzięki.

#20 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 06 czerwca 2009 - 17:59

Wydaje mi sie, ze re-aktywacje powinno dac się zrobic po zwykłym odtworzeniu w iTunes.

Jeśli to nie skutkuje, to powinienes ściągnąć firmware iClarified - iPhone - Where To Download iPhone Firmware Files From (np 2.2.0 dla 3G) - po pobraniu masz plik zip (chyba, ze ci sie automatycznie rozpakuje) - powinienes zmienic jego rozszerzenie na .ipsw to znaczy zastąpić literki .zip literkami .ipsw. Jęli ci sie rozpakowal automatycznie spakuj go spowrotem i zmien nazwe .zip na . ipsw

Następnie wprowadzić telefon w tryb DFU iClarified - iPhone - How to Put an iPhone Into DFU Mode, uruchom iTunes, wciśnij alt (w maku) lub shift (w PC) i z wcisnietym klawiszem wybierz *odtworz*, teraz znajdź ściągniętą wcześniej paczke iPhone1,1_2.2_5G77_Restore.ipsw i ją zainstaluj w iPhonie.

#21 nordi

nordi
  • 22 postów

Napisano 06 czerwca 2009 - 18:14

Za każdym razem pobiera wersje 2.2.1 ale ponownej rejestracji nie widzę aby chciał przeprowadzać...

#22 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 06 czerwca 2009 - 18:34

zrób przez DFU - wgraj poprzednią wersje softu (przeczytaj jeszcze raz mój poprzedni post)

#23 nordi

nordi
  • 22 postów

Napisano 06 czerwca 2009 - 21:10

A czy istnieje możliwość aby z wersji 2.2.1 zszedł na niższą ?

#24 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 06 czerwca 2009 - 21:14

tak
iClarified - iPhone - Where To Download iPhone Firmware Files From
sciagnij stąd niższą, czyli 2.2.0 dla 3G

#25 nordi

nordi
  • 22 postów

Napisano 06 czerwca 2009 - 21:42

A jak ją wgrać? iTunes przyjmuje mi tylko 2.2.1.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych