Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Klawiatura z marketu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 gregi1

gregi1
  • 352 postów

Napisano 03 czerwca 2009 - 22:12

Mam MacBook'a 13' ale jako że ostatnio bardzo dużo pisze zastanawiam się nad zakupem klawiatury, potrzebna jest mi tylko do pisania i najlepiej aby byla najtańsza :) Wiec moje pytanie czy da się taką zwykłą klawiature USB podłączyć pod MacBooka i będzie działać?

#2 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 03 czerwca 2009 - 22:14

Kazda na USB bedzie dzialac. A ze tak zapytam, co z ta w macbooku jest nie tak?

#3 gregi1

gregi1
  • 352 postów

Napisano 03 czerwca 2009 - 22:17

Kazda na USB bedzie dzialac.

A ze tak zapytam, co z ta w macbooku jest nie tak?

Nic :)

Ale jak mam do napisania dziennie 20 stron to stwierdziłem że troche szkoda mi klawiszy(aby sie za bardzo nie wyrobily, albo nie stracily czulosci) a przede wszystkim tego to sie nazywa chyba topcase aby mi nie popekal od nadgarstkow, bo lepiej wydac 40 zł na klawiature anizeli 400 na top case?

#4 domeen

domeen
  • 270 postów
  • Skądja to znam?

Napisano 03 czerwca 2009 - 22:40

Ale jak mam do napisania dziennie 20 stron to stwierdziłem że troche szkoda mi klawiszy(aby sie za bardzo nie wyrobily, albo nie stracily czulosci) a przede wszystkim tego to sie nazywa chyba topcase aby mi nie popekal od nadgarstkow, bo lepiej wydac 40 zł na klawiature anizeli 400 na top case?

ot cały urok Apple... płacisz kupę kasy i strach używać komputera tak jak by na to wskazywało jego przeznaczenie bo się popsuje albo rozleci... :(

Sad, but real!

PS.
Nigdy więcej MacBooka white! Chyba, że zaczną wersję Alu malować w fabryce na biało.

#5 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów

Napisano 03 czerwca 2009 - 22:42

Moim skromnym zdaniem, to raczej przesadzasz.

#6 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 czerwca 2009 - 23:32

TopCase wymieniają ZA DARMO!!

---- Dodano 04-06-2009 o godzinie 00:35 ----
Poza tym masz klawiaturę żeby jej właśnie używać! Skończy się tak, że będziesz miał piękne klawisze, pęknie ci topcase i wymienią Ci na nowy, a ty tak dbałeś o tamte klawisze, że aż utrudniałeś sobie pracę...

szkoda,*że piszecie takie głupoty,

cytując, "sad, but real"...

#7 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 03 czerwca 2009 - 23:45

akrylowa usb apple wyhaczysz za 60 zeta, jest genialna moim skromnym zdaniem i ma huba usb. ja pracuje wlasnie na macbooku i nie wyobrazam sobie pracy na tej macbookowej klawiaturze. mam na biurku w pracy bezprzewodową pełną klawiaturę apple i na niej właśnie klepię, klawiatury wbudowanej używam bardzo rzadko, podobnie touchpada

#8 dzaku

dzaku
  • 665 postów

Napisano 04 czerwca 2009 - 06:58

Tanie noname'owe klawiatury maja jedna spora wade - przynajmniej jedna ktorej uzywalem. Nie da sie na nich przemapowac klawiszy, tak, zeby na innych klawiaturach (w tym tej lapropowej) zostaly po staremu. Chodzi o zamiane miejsc alta z commandem. Klawiatura Della na usb kupiona za 13 zl na allegro (fakt, ze z francuskim ukladem, ale co to komu przeszkadza, i tak sie na klawisze raczej nie patrzy) jest rozpoznawana juz w systemie jako Dell Keyboard i da sie edytowac ustawienia klawiszy tylko dla niej.

#9 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 czerwca 2009 - 08:27

mam na biurku w pracy bezprzewodową pełną klawiaturę apple i na niej właśnie klepię, klawiatury wbudowanej używam bardzo rzadko

a jest dokładnie taka sama jak ta bezprzewodowa... ten sam układ, ten sam rozstaw.

#10 gregi1

gregi1
  • 352 postów

Napisano 04 czerwca 2009 - 08:46

TopCase wymieniają ZA DARMO!!

---- Dodano 04-06-2009 o godzinie 00:35 ----
Poza tym masz klawiaturę żeby jej właśnie używać! Skończy się tak, że będziesz miał piękne klawisze, pęknie ci topcase i wymienią Ci na nowy, a ty tak dbałeś o tamte klawisze, że aż utrudniałeś sobie pracę...

szkoda,*że piszecie takie głupoty,

cytując, "sad, but real"...

A czy wymienia juz po gwarancji, raczej miales na mysli czas gwarancyjny?

#11 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 04 czerwca 2009 - 09:48

a jest dokładnie taka sama jak ta bezprzewodowa... ten sam układ, ten sam rozstaw.

HAHA dobry żart... macbook nie ma chociazby klawiatury numerycznej, nie ma WYGODNYCH klawiszy pgdn pgup delete insert home, tak więc nie powiedziałbym że jest identyczna. poza tym za moim rozwiązaniem przemawia jeszcze zewnętrzny monitor (byłoby niebywale niewygodnie klepac na wbudowanej, a tak lapek stoi sobie z boku z wylaczonym monitorem) no i oczywiscie przyzwyczajenie do klawiatur z wysokim skokiem wyniesione jeszcze z czaow pisania demek na commodore w podstawowce :D

do lapa nie podlaczam klawiatury w domu i ogolnie poza pracą, ale w biurze mam wlasnie zestaw razer deathadder + apple pro wireless + monitor 22" i nie wyobrazam sobie 8-10h pracy inaczej niz w takim ukladzie

#12 thozo

thozo
  • 1 956 postów

Napisano 04 czerwca 2009 - 10:13

Jedna klawiatura Manta nie chodzila mi z maczkiem. Miala jakies drivery, ktore istalowaly sie po restarcie pcta pod windows. Niestety maczek nie lubil sie z nia, niby w profilerze na usb byla widziana ale uzywac sie nie dalo. Miala dodatkowe bajery, klawisze do otwierania tego i tamtego. Kupilem jeszcze tansza, z minimalna iloscia bajerow i dziala az milo.

#13 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów

Napisano 04 czerwca 2009 - 10:18

HAHA dobry żart... macbook nie ma chociazby klawiatury numerycznej

Nowa wersja Apple Wireless Keyboard tez nie ma klawiatury numerycznej. Jest identyczna jak ta w macbooku.

nie ma WYGODNYCH klawiszy pgdn pgup delete insert home, tak więc nie powiedziałbym że jest identyczna.

Owszem, ma. Fn+strzaleczki.

#14 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 04 czerwca 2009 - 10:31

Nowa wersja Apple Wireless Keyboard tez nie ma klawiatury numerycznej. Jest identyczna jak ta w macbooku.

Owszem, ma. Fn+strzaleczki.

po 1. ja pisze o bialej apple pro a nie alu ktora ma wszystkie niezbedne klawisze, w tym numeryczna

po 2. napiszalem WYGODNE pgdn, pgup, home, insert, delete, pgdn pgup a nie strzaleczki z FN :roll:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych