Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Brak dźwięku MacBook

• Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 serwer88

serwer88
  • 4 postów

Napisano 02 czerwca 2009 - 19:38

Witam Wczoraj włączyłem MacBooka MB403PL/A i chciałem posłuchać muzyki ale niestety gdy włączyłem muzykę nie usłyszałem nic sprawdziłem w ustawieniach systemowych nie mam możliwości wyboru głośników wbudowanych tylko wyjście cyfrowe. Sprawdzałem pod linuksie i tam głośniki działają normalnie przy włączaniu komputera dźwięk też jest. Słuchawki po podłączeniu do wyjścia audio też działają. Dopiero od niedawna mam maca. Co robić ???

#2 esculapus

esculapus
  • 13 postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 14:24

Mam ten sam problem. Po odłączeniu słuchawek lub kolumienek z gniazda, dźwięk się nie włącza. Kiedyś działało ok. Gdy podgłaśniam na głośnikach w macbooku to wyskakuje ikonka, z przekreślonym kółeczkiem. Kilka razy zrestartowałem i zaczął działać, jednak po kolejnym włączeniu słuchawek i odłączeniu ich, problem się pojawił znowu, a z gniazdka małego dżeka świeciło czerwone światełko. Czy ktoś wie co trzeba zrobić?

#3 dislike

dislike
  • 103 postów

Napisano 13 stycznia 2010 - 00:12

Mam ten sam problem. Gdy podłączę słuchawki wszystko jest ok. Kiedy je odłączę i chcę czegoś posłuchać z wewnętrznych głośników laptopa - nic nie gra. Nie da się pogłośnić - wyskakuje ikonka z przekreślonym kółeczkiem. Ikonka głośności na górnym pasku jest szara (nieaktywna), a gniazdo wyjście/wejście świeci na czerwono. Komputer to Macbook Pro 13" taki jak w sygnaturce. O co chodzi i jak to naprawić ??

#4 pmoo

pmoo
  • 406 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 13 stycznia 2010 - 13:54

jest to powszechnie znane "Red light of doom". Naprawa to wymiana portu w serwisie. koszt: 150zł

#5 dislike

dislike
  • 103 postów

Napisano 14 stycznia 2010 - 01:36

Wada techniczna, zła eksploatacja ?? Co mogło to spowodować ??

#6 pmoo

pmoo
  • 406 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 14 stycznia 2010 - 12:04

w gnieździe jest taki mały "dyngs" który przełącza między optyką a analogiem. Jak się wygnie czy ułamie to gniazdo jest do wymiany. Powód? raczej zła eksploatacja. Ciekawe jest to o tyle że pod windowsem mimo świecenia na czerwono, wbudowane głośniki działają jak należy. MacOS softwareowo wyłacza wbudowane głośniki jak wykrywa podłączone do niego urzadzenie.

#7 serwer88

serwer88
  • 4 postów

Napisano 20 marca 2010 - 15:39

A da się jakoś softwerowo włączyć wbudowane głośniki pod MacOSem????

#8 kuba_slonka

kuba_slonka
  • 211 postów
  • SkądOpole, Poland

Napisano 03 lipca 2011 - 11:05

No właśnie też to zauważyłem że tak się dzieje jak opisujesz. Pod win dopóki nie zainstalujesz sterowników BC to gniazdo słuchawek cały czas świeci a muzyka z wewnętrznych działa.

#9 natalie_rosse99

natalie_rosse99
  • 1 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 15:30

Witam ja mam również poważny problem z dźwiękiem proszę pomocy!! Chodzi o to, że mam MacBook Pro 17'' on jest nowitku bo dostałam go na 18-ste urodziny i ostatno zauważyłam że gdy słuchałam muzyki z iTunes to zaczeły się tak jakby braki i przerwy w muzyce ale piosenka dalej grała, wczesniej było to tylko chwilowe ale teraz to sie dzieje co chwile jak tylko zaczynam serfowac po internecie albo wykonywa jakąś "większą" prace. Teraz również mam taki problem że gdy odtwarzam sobie filmy z internetu nie ważne czy to youtube czy np videbb po prostu mam te przerwy w dźwięku, szukałam rowiążania problemu na wielu wątkach no ale kurcze nie mogłam znależć. W ustawieniach z dźwiękiem również wszystko jest ok, i po prostu tak jak wyżej pisaliście gdy chcę podgłośnić wyskakuje mi przkreślone kółeczko, strasznie mnie to irytuje, i jeszcze bardziej brak przyczyny, laptop mi nie upadł. Prooosze bardzoo o pomoc!!

#10 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 stycznia 2012 - 15:40

Nie odświeżaj wątków starszych niż 6 miesięcy. Załóż nowy wątek i podaj link do starego tematu jako dowód, że zapoznałeś się z tym co na forum już napisano.

Zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych