Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

mac mini 1,2 + pilot???

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 LIJON

LIJON
  • 83 postów
  • Skądwrocław

Napisano 02 czerwca 2009 - 16:38

witam jest jakaś możliwość (dokupić port na podczerwień i podłączyć...) by uruchomić front row z pilotem? zastanawiam się nad zakupem czegoś taniego zamiast apple tv... i zainstalować plexa. sławek

#2 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 czerwca 2009 - 18:06

weź poszukaj, bo naprawdę padła tu odpowiedź kilka razy... mi się nie udało.

#3 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 czerwca 2009 - 20:04

Ponoć Ati Remote Wonder (taki od PC) działa z Makiem.
Poszukaj więcej w archiwum. Kiedyś miałem zamiar go kupić i to właśnie polecili Koledzy z Forum. Ostatecznie nie kupiłem, bo zrobiłem "upgrade" do Intela ;)

Tutaj link do przykładowej aukcji:
NEW ATI REMOTE WONDER II USB REMOTE CONTROL MAC / PC (aukcja 350209039500) - aukcje eBay.pl | Zakupy bez granic!

Cena do zaakceptowania ;)

#4 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 02 czerwca 2009 - 20:36

Też kiedyś poszukiwałem zewnętrznego portu IrDA na USB do Maca mini i znalazłem tylko to:Apple Remote & Mira USB IR Receivers - Manta Remote Hardware from Twisted Melon

#5 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 czerwca 2009 - 20:59

Ati Remote to nie tylko sam pilot, ale również odbiornik podczerwieni. Sterowniki dla Maka są na stronie Ati ;)

#6 lijo

lijo
  • 163 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 czerwca 2009 - 06:44

dzięki no właśnie powinien działać z makiem:) tylko czy zadziała z mini....jednak chyba kupię to - myślicie czy z tak małym procesorem 1.2 będzie to spełnało swoje zadania? jako serwerek - plex i filmy na duzym telewizorku 46'' - i z tego co wiem chyba ten model nie ma cyfrowego wyjscia audio...więc tu tez się zastanawiam nad kupnem bo 5.1 dźwięku z tego nie wyciągne...

#7 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 03 czerwca 2009 - 07:47

W aukcji do której link podałem napisano, że pilot działa z Makiem, jest też link do sterowników. Przeszukaj archiwum - kiedyś pytałem o tego pilota i ponoć działa od ręki.

Plex nie działa na Makach z procesorem PPC.

Możesz zainstalować XBMC (na tym bazuje Plex):
XBMC Media Center for Mac OS X, Windows and Linux | Download

Albo Periana i korzystać z FrontRow:
Perian - The swiss-army knife of QuickTimeŽ components

Rzeczywiście kino domowe bez dźwięku 5.1 to trochę lipa. Można dokupić kartę dźwiękową usb, ale musiałbyś zapytać jak to się będzie sprawować z Makiem i czy na pewno będzie oferować dźwięk 5.1 w filmach.
Mam Intela, więc tutaj sprawa jest prosta - wystarczy dokupić kabelek za 12zł, skonfigurować i cieszyć się dźwiękiem cyfrowym.

#8 LIJON

LIJON
  • 83 postów
  • Skądwrocław

Napisano 03 czerwca 2009 - 10:01

dzięki - czyli szukam mac mini z procesorem intel...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych