Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Uwaga na nową wersję iTunes 8.2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 czerwca 2009 - 10:48

Nowa wersja zmienia sposób komunikowania się z urządzeniem.POPRAWIŁEM TREŚĆ : - 8.2 jest odpowiedzią na możliwość synchronizacji palmfonu Pre z iTunes.
Najnowsza wersja iTunes nie pozwoli na użycie QuickPwn, PwnageTool, oraz iPhone Tunneling Suite (poprzez ssh czy usb) Pre także odpada już z zawodów...
Więc wg iPhone-Dev Team jeśli ktoś planuje JB, to niech wstrzyma się z update iTunes do 8.2

#2 ozzy33

ozzy33
  • 93 postów
  • SkądJurata

Napisano 02 czerwca 2009 - 11:30

Dzięki za info bo już mnie ręka świerzbiła żeby zaktualizować

#3 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 czerwca 2009 - 11:35

hmmm, przepraszam, że dołącze się*do tematu (zwykle tego nie robię). Czy ktoś może potwierdzić, że 10.5.7 z powrotem umożliwia obsługę*DFU? Czy ktoś tak jak ja, zainstalował poprzedniego KEXTa (Kernel Extension) aby zmodyfikować ustawienia sterowników portów USB, tak, że mimo 10.5.6 jest możliwość podłączenia iPhone przez USB i rozpoznania w nim trybu DFU i przy okazji, każdy pendrive, aparat, dysk twardy, zewnętrzna nagrywarka podłączone przez USB powodują zawieszenie się systemu? Czy 10.5.7, jako że naprawia problem z DFU, przy okazji anuluje/naprawi moją zmianę*KEXT, tak, że znowu bez obaw zawieszenia systemu będę mógł podłączać peryferia? Co do iTunes 8.2.0, czy utrudnia to zmodyfikowanie iPhone, czy sam iPhone po modyfikacji sprawia kłopoty przy synchronizacji? Jakie problemy masz na myśli SSH przez USB? dzięki za odp.

#4 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 czerwca 2009 - 11:40

wpis poprawiony

#5 AdamekB

AdamekB
  • 164 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 02 czerwca 2009 - 12:00

Ipoda Touch 1G rozpoznaje normalnie, żadnych zmian.

#6 magg

magg
  • 180 postów
  • SkądRadom

Napisano 02 czerwca 2009 - 12:04

Mój iPhone 2G 2.2 działa bez zarzutów po aktualizacji do iTunes 8.2 sprawdzałem przed chwilą i synchronizowałem. Archiwizacja trwała dość długo ale nic po za tym dziwnego nie zauważyłem. SSH tez działa.

#7 macendrju

macendrju
  • 358 postów

Napisano 02 czerwca 2009 - 12:05

zrobilem aktualizacje iTunes, mam JB i nie zauwazylem zadnego problemu. Wszystko gra i sie synchronizuje

#8 bartosz

bartosz

• 1 644 postów

Napisano 02 czerwca 2009 - 12:07

chodzi tylko o to ze pod 8.2 nie da sie przeprowadzic jb za pomoca ostatnich wersji pt i qpwn.

#9 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 czerwca 2009 - 14:12

wpis poprawiony na wstępie

#10 mr12hyde

mr12hyde
  • 20 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 czerwca 2009 - 19:08

DFU w 10.5.7 działa normalnie (przynajmniej u mnie ;). A na iTunes 8.2 już się nadziałem. QuickPWN nie widzi iPhona, na który był wgrany soft przez iTunes po update'cie.

INFO:
iTunes 8.2 Released: Jailbreakers don’t update yet

#11 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 czerwca 2009 - 20:36

tak połowicznie odpowiedzieliście mi jak jailbreakowaliście iPhone do tej pory np. będąc na wersji 10.5.6? HUB USB czy zmodyfikowane sterowniki (ja miałem zmodyfikowane). Czy po aktualizacji do 10.5.7 sterowniki znowu się aktualizują, tak że będę mógł podłączać inne peryferia przez USB? Co znaczy dokładnie że QuickPWN nie widzi iPhone? Dokładnie? Czy QuickPwn nie działa na komputerze na którym jest zainstalowany iTunes 8.2.0 czy QuickPwn nie działa z telefonem, który został zaktualizowany/odtworzony do jakiejś wersji poprzez iTunes 8.2.0 na innym komputerze?

#12 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 02 czerwca 2009 - 21:24

sterowniki usb sie aktualizuja z 8.2 iTunes

#13 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 02 czerwca 2009 - 22:12

U mnie iPhone Browser przestał działać jest jakaś metoda na to ?

#14 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 czerwca 2009 - 22:20

sterowniki usb sie aktualizuja z 8.2 iTunes

w takim razie jakim sposobem tryb DFU w 10.5.7 został uaktywniony ponownie, skoro na 10.5.6 działa tylko na poprzednich sterownikach? Czy innymi słowy 10.5.7 aktualizuje same sterowniki, a iTunes 8.2 jeszcze coś do nich dodaje.

Proszę, odpowiadajcie kompletnie, rzadko zadaje pytania, ale skoro już pytam tzn że coś mnie ciekawi.

#15 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 02 czerwca 2009 - 22:46

iTunes 8.2 aktualizuje low-level protocol sterownika USB. Ja mam 8.1, 10.5.7 i wersje IOUSBFamily 3.4.3. nie mialem problemu z DFU, ale mam G4 a problemy byly tylko przy architekturze intela.

#16 Robert de Clair

Robert de Clair
  • 365 postów
  • SkądGorzów Wlkp

Napisano 03 czerwca 2009 - 06:01

gwoli informacji plugin T-Pot się normalnie komunikuje na 8.2 i upniętym sterowniku w iP faktycznie ciut się pospieszyłem z aktualizacją, no ale pewnie niedługo jak to w życiu bywa ktoś coś wymyśli. ;) Apple okopuje się na okoliczność wypuszczenia 3.0 :)

#17 zibi27

zibi27
  • 174 postów
  • SkądGdynia/vernon/fr

Napisano 03 czerwca 2009 - 08:56

hmmm, przepraszam, że dołącze się*do tematu (zwykle tego nie robię). Czy ktoś może potwierdzić, że 10.5.7 z powrotem umożliwia obsługę*DFU?

Czy ktoś tak jak ja, zainstalował poprzedniego KEXTa (Kernel Extension) aby zmodyfikować ustawienia sterowników portów USB, tak, że mimo 10.5.6 jest możliwość podłączenia iPhone przez USB i rozpoznania w nim trybu DFU i przy okazji, każdy pendrive, aparat, dysk twardy, zewnętrzna nagrywarka podłączone przez USB powodują zawieszenie się systemu? Czy 10.5.7, jako że naprawia problem z DFU, przy okazji anuluje/naprawi moją zmianę*KEXT, tak, że znowu bez obaw zawieszenia systemu będę mógł podłączać peryferia?

Co do iTunes 8.2.0, czy utrudnia to zmodyfikowanie iPhone, czy sam iPhone po modyfikacji sprawia kłopoty przy synchronizacji? Jakie problemy masz na myśli SSH przez USB?

dzięki za odp.

ja mam aktualizacje 10.5.7 uzywam wszystkich przez ciebie wymienionych peryferii i nic sie nie wiesza widzi pendriva widzi nagrywarke i nawet ostatnio zakupiony dysk zewnetrzny 320 GB.nie wspomne o iphonie ktory smiga bez problemow jak i aparat foto.Wspolczuje tych klopotow ale troche mnie to dziwi?
pozdrawiam

#18 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 03 czerwca 2009 - 09:58

@zib27
aby korzystać z DFU na systemie 10.5.6 (na którym jestem do tej pory) musiałem zmodyfikować stery za pomocą automatora udostępnionego na forum hackint0sh. Owszczem, rozpoznaje od tamtej chwili iPhone, ale podłączenie czegokolwiek na USB innego niż iPhone/iPod do komputera powoduje zawieszenie się. Już kilka razy odzyskiwałem system z timemachine, i nie mam ochoty tracić kolejnych godzin dla testów. Więc moje pytanie, nie brzmi, czy używasz pendrive, tylko czy miałeś zmodyfikowane stery na 10.5.6 i czy po aktualizacji do .7 wróciły one do domyślnych.

#19 swobo

swobo
  • 41 postów

Napisano 03 czerwca 2009 - 10:16

u mnie 10.5.7 z nowym iTunes'em. dyski zewnętrzne USB, czytknik kart i pendrive bez problemu działają. synchronizacja ipka 2G również bez problemu (3.0, beta 5) przy 10.5.6 nic nie modyfikowałem, zrezygnowałem z jb bo nie potrafiłem wprowadzić go w tryb DFU.

#20 Piterson

Piterson
  • 224 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 czerwca 2009 - 10:41

krzysiu: ja na 10.5.7 z itunes 8.1.1 normalnie wcozraj uwolniłem swojego iphone'a uzywajac quickpwn (za trzecim razem sie udalo, ale jak czytalem na forach wielu osobom tak sie dzieje).

#21 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 03 czerwca 2009 - 15:47

stery mozesz zawsze sam sobie wymienic. ten automator wymienia dwa wsady w ext IOUSBFamily: AppleUSBHub i IOUSBCompositeDriver na starsze wersje (z 10.5.5) i odświerza cache kext. to ostatnie o ile sie nie myle mozna zrobic poprzez naprawe uprawnień narzedziem dyskowym. po aktualizacji do 10.5.7 problem niekompatybilnosci DFU znikł więc wnosze, ze sa tam nowe stery. ale jak zareagują twoje peryferia na iTunes 8.2 już nie wiadomo.

#22 KRYCHOL

KRYCHOL
  • 20 postów

Napisano 06 czerwca 2009 - 09:51

U mnie iPhone Browser przestał działać jest jakaś metoda na to ?

U mnie iphone pc suite przestał działac!!! help.

#23 Nadel

Nadel
  • 7 postów

Napisano 07 czerwca 2009 - 23:00

Cóż ja mam inny problem. Zinstalowałem nową wersją ITunes'a na Win XP. Mój Iphone 3G w żaden sposób nie był jb, ani modyfikowany, i teraz w ITunes'ie nie widać mojego IP )= czyli nie moge też go i z synchronizować ani nic... Ma ktoś jakiś pomysł?

#24 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 czerwca 2009 - 09:19

a po podłączeniu aparat foto masz ? Sys wykrywa tego ipka ?

---- Dodano 08-06-2009 o godzinie 08:21 ----

U mnie iphone pc suite przestał działac!!! help.

Czekaj no nową wersję tej aplikacji

#25 Nadel

Nadel
  • 7 postów

Napisano 09 czerwca 2009 - 08:19

a po podłączeniu aparat foto masz ? Sys wykrywa tego ipka ?i

Tak wykrywa go i w moim komputerze jest aparat. Dlatego się dziwię.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych