Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

blokada klawiatury-pomocy!

• Zamknięty Temat jest zamknięty
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 mpffff

mpffff
  • 3 postów

Napisano 31 maja 2009 - 05:26

witam mam problem-mianowicie ktoś dla żartu zmienił mi kod klawiatury na iphonie 3g, wpisując stary kod po trzecim czy czwartym razie iphone każe mi odczekać 60min zanim spróbuję ponownie i tak w kółko.niestety nie mam pojęcia kto to zrobił więc nie mam jak odzyskać tego kodu - iphone działa ale nie mam jak z niego korzystać. wiecie co mam zrobić w takiej sytuacji? POMOCY!

#2 paczor@expatpol.c

paczor@expatpol.c
  • 69 postów
  • SkądWa-wa

Napisano 31 maja 2009 - 06:33

A był jailbreakowany? Ma włączone WiFi?

#3 kropkacompl

kropkacompl
  • 187 postów
  • SkądSieradz

Napisano 31 maja 2009 - 08:03

Troszkę dziwne ,że dałeś telefon osobie i nie wiesz komu. Nie "pożyczyłeś " go czasem metodą szybkich rąk i nóg ??

#4 mpffff

mpffff
  • 3 postów

Napisano 31 maja 2009 - 09:09

nie dawałam nikogo tego telefonu, tylko na imprezie dla żartu ktoś bez mózgu mi założył kod, twierdząc że go pamiętał i jest prawidłowy a to iphone wariuje. ja natomiast mam go od nowości, kupowałam go w erze, nic z nim nigdy nie robiłam, ma oryginalne oprogramowanie takie jakie mi tam wgrali, zero zmian, i jakoś nie chce mi się wierzyć że wstukując 'prawidłowy kod' telefon 'wariuje', skoro wcześniej było cacy. z drugiej strony boję się że jak go oddam do ery to będą mi go trzymać pół roku i jeszcze stracę dane i gwarancję (moja wina).wifi zdaje się jest włączone, ale nie korzystam.

#5 szamanusek1986

szamanusek1986
  • 81 postów
  • SkądGrójec/Warszawa

Napisano 31 maja 2009 - 09:43

Wyłącz go, wprowadź w dfu czyli trzymaj power i home razem przez 10 sekund potem pusc power i trzymaj home (chyba tak ale juz nie pamietam) zrob restore, iphone Ci sie zresetuje do zera, a pozniej odtworz go z kopi gdziebyl normalny kod.

#6 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 31 maja 2009 - 09:46

w kopii nie ma kodu Tu chyba chodzi raczej o PIN.......potrzebny teraz jest Ci PUK. I ten wklepuj. Tylko pamiętaj, że jak zawalisz z PUKIEM ( kilka razy zły ) , karta będzie zablokowana na stałe. I to jest info nie tyle uniwersalne, co z Apple :)iPhone: About the SIM PIN

#7 monis

monis
  • 480 postów
  • SkądPoznań

Napisano 31 maja 2009 - 11:07

z opisu nie wydaje mi sie, zeby chodzilo o pin, a o kod blokady samego iP, a nie karty sim ..

#8 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 31 maja 2009 - 16:50

Wyłącz go, wprowadź w dfu czyli trzymaj power i home razem przez 10 sekund potem pusc power i trzymaj home (chyba tak ale juz nie pamietam) zrob restore, iphone Ci sie zresetuje do zera, a pozniej odtworz go z kopi gdziebyl normalny kod.

Pod warunkiem, że ma takową kopię. Ja kiedyś zapomniałem kodu do zakładki "ograniczenia" Po resecie okazało się, że kod jest w kopi zapasowej. No i cóż zgadywałem dopóki nie zgadłem jaki to ja tam mogłem wklepać. IMO ta opcja jest zbyt widoczna jak dla zwykłego użytkownika. Pozdrawiam.

#9 mpffff

mpffff
  • 3 postów

Napisano 31 maja 2009 - 18:02

nie chodzi o pin, pin i puk mam-przełożyłam kartę do innego telefonu i korzystam z niej normalnie.chodzi o kod klawiatury, który muszę znać po to aby móc się dostać do iphone'a.robiłam restore, ale zarówno po nim jak i po włączaniu i wył. iphone życzy sobie kodu klawiatury.próbowałam milion razy ale już straciłam nadzieję:(

#10 japek

japek
  • 779 postów

Napisano 31 maja 2009 - 18:19

Powiedz tylko czy masz jailbreak. Jeżeli tak można to zrobić bez restore. Było to również już na forum, poszukaj na na pewno znajdziesz.

#11 shreku

shreku
  • 34 postów

Napisano 31 maja 2009 - 18:26

pisała że ma czysty soft od ery

#12 ozzy33

ozzy33
  • 93 postów
  • SkądJurata

Napisano 31 maja 2009 - 18:28

@japek znalazłem coś takiego
http://www.myapple.p...ac-windows.html

ale zapewne się nie przyda

a ta osoba która zmieniła kod nie pamięta czy co ?

#13 kleskus

kleskus
  • 821 postów

Napisano 31 maja 2009 - 18:46

Czyli zostaje Ci RESTORE, ale nie odtwarzaj z kopii zapasowej...

#14 elizka12

elizka12
  • 2 postów

Napisano 04 grudnia 2010 - 11:23

Witam! wczoraj koledzy zabrali mi telefon, zmienili kod zabezpieczający klawiaturę i wpisywali specjalnie nie ten na który zminili, dzisiaj wpisują prawidłowy i nie działa ale nie powiedzieli mi jaki to kod. Pomóżcie mi w jakiś sposób odblokować Mój telefon to Nokia 3110 classic

#15 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 04 grudnia 2010 - 12:02

Mój telefon to Nokia 3110 classic

Gratuluję. A teraz idź poszukać na google jakiegoś polskiego forum o produktach firmy Nokia, a nie Apple.

#16 elizka12

elizka12
  • 2 postów

Napisano 04 grudnia 2010 - 13:11

Nie mogę nic znaleźć. Może ktoś z was sie bardziej zna na tym i mi pomoże proszę :(

#17 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 04 grudnia 2010 - 13:18

To nie jest forum nokii, tak po prawdzie to teraz sie odpłać kolegą, poszukaj czegoś w google bo nie sadzę by ktoś tutaj pomógł a szczególnie że to jeszcze staroć.

#18 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 grudnia 2010 - 15:30

Jak już zostało powiedziane, to jest forum o tematyce Apple, nie Nokii. Nie ma sensu tego dalej ciągnąć. Poza tym.. nie odkopuj tak starego tematu...

Zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych