Witam!
Mam zamiar w przyszłości (jak się uda to za rok lub wcześniej) kupić sobie Mac mini - nowy, z 9400M. Ale tymczasem mam laptopa z HP, który ma już za sobą 3 urodziny więc już nie jest tak sprawny jak nowy. Mianowicie wysiada mu klawiatura. Nie chcę inwestować w nową, ponieważ i tak ergonomią nie grzeszy, a jest dość droga. Poza tym chciałbym jeszcze, aby była ona podświetlana, bo sam widziałem jak to pomaga w pracy wieczorem. Laptopa używam stacjonarnie, na biurku.
Rozważałem już Razer Lycosa, ale jest ona zbyt palcująca się i podświetlenie jest widoczne nie z każdego kąta. Później mój wzrok padł na Microsoft Sidewinder x6, która jest IMO świetna, jeśli nie najlepsza z dostępnych, lecz czy ktoś wie, czy są do niej sterowniki MAC? Niestety przy pomocy Googli nie potrafiłem się tego dowiedzieć, a strona M$ to jakiś labirynt.
Byłbym więc bardzo wdzięczny za podawanie klawiatur działających zarówno pod Windowsem jak i Macintoshem, które były by podświetlane (co prawda klawiatura M$ może działać plug 'n play, ale traci się tyle funkcji ze sterowników). Aha, wolę typ laptopowy - niski skok, wąski enter.
Jeszcze raz dziękuję, i pozdrawiam macuserów!

Podświetlana klawiatura Mac+Win
Started by
typowy1
, 30 May 2009 23:57
4 replies to this topic
Posted 30 May 2009 - 23:57
Posted 31 May 2009 - 09:15
klawiatura, nie licząc klawiszy funkcyjnych, zawsze działa pod Mac jak każda klawiatura.
Klawy, które mają sterowniki pod mac to Logitech.
Posted 31 May 2009 - 09:37
No tak, ale trochę szkoda kupić klawiaturę za 200zł i nie móc np. regulować dźwięku albo używać tych makr (no chociaż ja i tak nie używam
). Za to znowu za Logitech illuminated to 300zł to co najmniej przesada...

Posted 31 May 2009 - 09:52
No tak, ale trochę szkoda kupić klawiaturę za 200zł i nie móc np. regulować dźwięku albo używać tych makr (no chociaż ja i tak nie używam
). Za to znowu za Logitech illuminated to 300zł to co najmniej przesada...
Przy 200zl to wystarczajaca radocha sa podswietlane klawisze, poza tym klawiatura MS jest b. dobrej jakosci.
Posted 31 May 2009 - 10:42
Przesada nie przesada, ja mam illuminated key logitecha i klawiatura sama w sobie jest mistrzowskim produktem, nie żałuje ani złotówki, jedyne co mnie wkurza to mały shift z lewej strony, nie wiem czemu wsadzili obok zdublowany klawisz |\ kosztem shifta:/ aha no i w klawiszach f1-f12 są podświetlane tylko ikonki funkcyjne:/, ale mniejsza o to, skok klawiszy, materiały i wykonanie, 3 stopniowe podświetlenie itp wszystko to sprawia że ta klawiaturka jest warta swojej ceny. Przy czym, muszę przyznać że obecnie stukam na niej przy pc, nie wiem jak zachowuje się z makiem, muszę kiedyś podpiąć ją pod swojego mbp i sprawdzić. Wiem jedno, planuje jesienią kupić imaca i na bank zestawowa klawiatura apple pójdzie do pudła
będę się za wszelką cene starał przystosować tego logitecha do maka, nie wiem, mapowaniem klawiszy czy coś w tym stylu, zobaczymy.. Wielka szkoda że producent nie wpadł na pomysł zrobienia klawiatury uniwersalnej w bardzo prosty sposób, mianowicie wystarczyło by dorzucenie pudełeczka z luźnymi klawiszami makowskimi do samodzielnego montażu/demontażu, wystarczyło by 20 klawiszy, odpowiednio zaprojektowany sterownik i życie było by o wiele prostsze

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users