Witam,
Wiem, że tematów na ten temat było już kilka, jednak takiego problemu jak mój nie mogłem znaleźć.
Otóż*nabyłem modem Option Icon 225 od Ery. Działało z moim Macbookiem świetnie ale dziś zaczęły przy próbie startowania aplikacji wyskakiwać błędy. Odinstalowałem więc aplikację*( do kosza i opróźnij ) z myślą, że ponownie zainstaluję całość.
Okazuje się jednak, że po ponownym włożeniu modemu do usb ( próbowałem oba gniazda ) modem świeci się migającym światłem ( tak jakby czekał na kliknięcie przycisku połącz w aplikacji ....... której przecież już nie ma )
Nie wyskakuje okno instalatora. Nie wyskakuje nic. Włożyłem modem do pcta i pojawił się jako usb, z taką myślą , że nagram na płytę i zainstaluję na macbooku z CD ale tam nie widzę NIC NA MACA. Tylko pliki exe i CAB.
W internecie nie ma oryginalnej aplikacji ERY do icona na maca. Jest na stronie producenta jakaś nowa wersja 3.0 i po zainstalowaniu jej i włożeniu modemu prosi o PIN. Wprowadzam pin i faktycznie wyświetla mi : network: era ale po kliknięciu connect wyskakuje info, że mam źle skonfigurowane opcje sieciowe.
W opcjach sieciowych natomiast w ogóle brak czegoś jak globetrotter connect. W ogóle jest tylko to co było tam od zawsze.
Czy może ktoś zetknął się z takim problemem?
pozdrawiam,
Fryzjer

Blueconnect Era, Option Icon 225 Problem
Rozpoczęty przez
Fryzjer
, 26 maj 2009 18:27
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26 maja 2009 - 18:27
Napisano 27 maja 2009 - 09:05
Option ICON 225
Wesoły chłopaku- musisz wpisac jako login apn i hasło "erainternet". Ja skonfigurowałem sobie w ten sposób i pięknie działa.
Napisano 27 maja 2009 - 11:50
Witam,
Problem rozwiązany. Tuż przed odpowiedzią właśnie tak zrobiłem. I działa. Wcześniej wpisywałem w APN swój numer tel.
Jednak nadal nie wiem dlaczego po wyrzuceniu gównianej aplikacji Ery nie chce się ponownie instalować po włożeniu modemu.
Oczywiście na dez-infolinii mądra Pani powiedziała, że tylko SERWIS!
Nie ma to znaczenia bo o wiele bardziej wolę korzystać z oryginalnych sterów i aplikacji OPTION ale mimo wszystko to syf
Dzięki i pozdrawiam,
Fryz

Napisano 27 maja 2009 - 12:28
Witam,
Jednak nadal nie wiem dlaczego po wyrzuceniu gównianej aplikacji Ery nie chce się ponownie instalować po włożeniu modemu.
Fryz
Dlatego że wywaliłeś aplikację ale nie sterownik. Jest tam w komplecie programik do odinstalowania, a Ty pewnie wywaliłeś po prostu aplikację do kosza. A skoro system rozpoznaje urządzenie to nie widzi potrzeby instalowania czegokolwiek.
A co do aplikacji Ery, ja używam jej od października i nie wiem co od niej chcesz.
Napisano 28 maja 2009 - 14:04
Więc może ktoś zatem wie jak wyrzucić sterowniki ? Nie chodzi już nawet o to, bo jak napisałem mam oryginalną aplikację i śmiga. Ale nurtuje mnie to.
Z konsoli na pewno się da ?
ps. Spotlight nie pokazuje nic ery,blueconnecta więc stery muszą mieć nazwę typu X92801973489x:D
Napisano 28 maja 2009 - 14:26
odinstaluj oryginalną aplikację i znikną Ci też stery od ERY, bo tak naprawdę to są te same stery, tylko aplikacja się różni.
Tak czy inaczej jak odinstalujesz aplikację, to po włożeniu modemu będziesz mógł zainstalować aplikację ERY, albo tą oryginalną, to już Twój wybór.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych