Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wyłączanie komputera iphonem.

• Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Kintuh

Kintuh
  • 66 posts
  • SkądKatowice

Posted 22 May 2009 - 16:04

Witam, czy istnieje program za pomocą którego można wyłączyć komputer który jest połączony z iphone'm za pomocą wifi?8-)

#2 biskup

biskup
  • 2479 posts
  • SkądKraków

Posted 22 May 2009 - 16:09

dowolne VNC

#3 Kintuh

Kintuh
  • 66 posts
  • SkądKatowice

Posted 22 May 2009 - 16:20

dowolne VNC

przyjacielu można jaśniej bo ja to tak nie jestem zbytnio obcykany :)

#4 KubaG

KubaG
  • 535 posts
  • SkądGdańsk

Posted 22 May 2009 - 16:26

Ale google mógłbyć obcykać :) albo wikipedię.. albo chociażby AppStore w swoim iPhonie wyszukując VNC..

#5 biskup

biskup
  • 2479 posts
  • SkądKraków

Posted 22 May 2009 - 16:32

VNC – Wikipedia, wolna encyklopedia

iphone: z darmowych najlepsze chyba mocha vnc lite iTunes Store

win: tight vnc Download TightVNC

#6 bamargera

bamargera
  • 144 posts
  • SkądKraków

Posted 22 May 2009 - 20:55

VNC to jak chcesz widzieć pulpit monitora na iPhonie, jeżeli natomiast wystarczy Ci żeby iPhone robił za myszkę to polecam Zemote ( na przykład podczas oglądania filmu z łóżka )

#7 mysz1553

mysz1553
  • 140 posts
  • SkądWrocław

Posted 22 May 2009 - 22:17

jako myszkę polecam Air Mouse Pro. Do oglądania na iphonie obrazu z komputera, Jaadu VNC.

#8 biskup

biskup
  • 2479 posts
  • SkądKraków

Posted 22 May 2009 - 23:18

Jaadu jak na razie bezkonkurencyjne, ale na początek zabawy z VNC 20 euro to może być dość wysoka cena

#9 hazelasty

hazelasty
  • 231 posts

Posted 22 May 2009 - 23:29

Jacy wy jestescie leniwi...

#10 adrianopel

adrianopel
  • 1451 posts

Posted 23 May 2009 - 11:32

Jacy wy jestescie leniwi...

Niektórzy pewnie tak ale tutaj nie chodzi tylko o to. Sam korzystam z VNC w sytuacjach gdy ustawiam jakiś proces na kompie (konwersja filmu czy cokolwiek innego co trwa długo) jeśli wychodzę z domu na dłużej. Dzięki temu z dala od komputera mogę ustawić na nim kolejny proces lub po prostu go wyłączyć aby niepotrzebnie nie działał. Ale jeśli rzeczywiście ktoś potrzebuje tego aby wyłączyć komputer bo nie chce mu się wstać z fotela to już naprawdę szczyt lenistwa.

#11 Kintuh

Kintuh
  • 66 posts
  • SkądKatowice

Posted 25 May 2009 - 01:08

ok zainstalowałem Jaadu VNC, wszystko działa, ale powiedzcie mi czy też macie takie dziwne kolory (tylko jeśli nie jest przybliżony obraz). Tzn nie ma takich płynnych przejść między kolorami :)

#12 Gość_Kalokagathii_*

Gość_Kalokagathii_*

Posted 25 May 2009 - 08:46

hmmm a ja taki pochopny bym nie był z wydawaniem 20$ i się dopytam: jaka jest różnica pomiędzy jednym

Jaadu VNC iTunes Store
a drugim
Jaadu Remote Desktop iTunes Store

Bo wyczytałem w opisie że tylko w systemach operacyjnych jakie obsługują. Ktoś może ma jakieś dokładniejsze info ?

#13 biskup

biskup
  • 2479 posts
  • SkądKraków

Posted 25 May 2009 - 10:13

remote desktop jest rozwiązaniem windows only, ale z pozwala mi.in. na streaming audio z komputera, do którego jesteś podłączony. VNC to rozwiązanie otwarte (win/os x/linux) ale nie pozwala na transmisję dźwięku... więcej info na pewno znajdziesz w wikipedii

#14 Robert de Clair

Robert de Clair
  • 365 posts
  • SkądGorzów Wlkp

Posted 27 May 2009 - 15:29

Do samego wyłączania JEDNYM przyciskiem bez konieczności sprawdzania i tego co się widzi może być Airmote (można go skonfigurować do tego) szkoda, że nie można og skonfigurować do włączania. :) no ale do włączania mam Remote. Airmote mam ustawiony tak, że obsługuję nim całe domowe mediacenter. Generalnie komunikuje się z komputerem za pomocą protokołów VNC

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users