Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki z mic do iPhone 3G

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kamil1800

Kamil1800
  • 133 postów

Napisano 21 maja 2009 - 11:26

przejrzałem kilka tematow, ale nie znalazlem odpowiedzi na swoje pytanie... poszukuje sluchawek jak w temacie koniecznie z mic do odbierania rozmow i wstrzymywania muzyki jak to w oryginalnych od Apple... ktore mi sie ostatnio popsuly... interesuja mnie sluchawki innych firm w cenie porownywalnej do tych od Apple ( 100 - 125 zl) prosze o propozycje i nieodsylanie mnie do poszukiwan na forum dziekuje ;)

#2 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 maja 2009 - 11:46

1.temat był poruszany na forum

2.Mam creative ep-630i i jestem bardzo zadowolony

#3 Kamil1800

Kamil1800
  • 133 postów

Napisano 21 maja 2009 - 11:48

czy sa jakosc dzwieku jest lepsza od tych oryginalnych Apple?

#4 dudus8

dudus8
  • 116 postów

Napisano 21 maja 2009 - 12:12

tak zdecydowanie lepsza na ep630 sam uzywam

#5 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 maja 2009 - 12:17

jakość dżwięku (tutaj wstaw dowolne słuchawki) jest zdecydowanie lepsza od oryginalnych słuchawek apple

#6 Kamil1800

Kamil1800
  • 133 postów

Napisano 21 maja 2009 - 12:18

dobrze... powiedz mi tylko... troche mnie przekonaj ;-) 1. czy pasuja ci dobrze do uszu? nie wypadaja? czy sa wygodne? 2. czy izoluja dzwiek z zewnatrz? 3. czy tak jak w tych od Apple mozesz odbierac polaczenia tym przyciskiem? robic pauze w odtwarzaniu muzyki? prowadzic rozmowy? 4. jaki sklep/ miejsce zakupu mozesz polecic, jezeli sie na nie zdecyduje? Dziekuje Ci bardzo za pomoc

#7 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 maja 2009 - 12:18

tak zdecydowanie lepsza na ep630 sam uzywam

tutaj chodzi o ep-630i a nie o ep-630

---- Dodano 21-05-2009 o godzinie 13:24 ----

dobrze... powiedz mi tylko... troche mnie przekonaj ;-)

1. czy pasuja ci dobrze do uszu? nie wypadaja? czy sa wygodne?
2. czy izoluja dzwiek z zewnatrz?
3. czy tak jak w tych od Apple mozesz odbierac polaczenia tym przyciskiem? robic pauze w odtwarzaniu muzyki? prowadzic rozmowy?
4. jaki sklep/ miejsce zakupu mozesz polecic, jezeli sie na nie zdecyduje?

Dziekuje Ci bardzo za pomoc

1. są 3 rozmiary gumek (chociaż ja akurat używam gumek z ep-635 bo są nieco twardsze)

2. czasem aż za dobrze ;)

3. Odbieranie/odrzucanie połączenia, next/previous, play/pouse

4. Ja kupowałem w electromarket.pl, ale tam z tego co widzę jż nie ma... Kup w jakimś dobrym sklepie i uważaj na podróbki z allegro

Dodatkowa uwaga:

epki to nie są neutralne słuchawki, więc wiele zależy od twoich preferencji...
Pięknie łoją basem ale odbywa się to kosztem neutralności i lekkim usztywnieniem góry...

Ja słucham dużo dubstepu i innej eketroniki więc jest ok... Chociaż ancient.fm też mi się milutko na nich słucha...

#8 monis

monis
  • 480 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 maja 2009 - 12:33

przejrzałem kilka tematow, ale nie znalazlem odpowiedzi na swoje pytanie...

to chyba szukales w tematach dotyczacych czegos innego ;PP
watek 1, watek 2

ogolnie z takich sluchawek popularne sa jeszcze 2 modele:
- Sennheiser MM50 iP
- Griffin TuneBuds Mobile

te 2 zdecydowanie tansze.
sama je mam, wiec polecam. trzeba sie przestawic na sluchawki dokanalowe, ale da sie przezyc [daja tez 3 wielkosci gumek, zeby jakos sie te sluchawki do ucha dopasowaly], dostaje sie tez etui. sluchawki nie sa ze zwyklego kabla, tylko takiej jakby sznurowki ;) ale nie wiem jak to wplynie na ich trwalosc, bo mam je 2 tyg dopiero. podobno takie kable sie mniej lamia [za to nie wiem czy mi sie nie spruje to ;)]
jakosc dzwieku o wiele lepsza niz w orginalnych.
pilot/mikrofon dziala - do rozmow, do odbierania/konczenia/odrzucania polaczenia, do przewijania muzyki [do przodu lub do tylu].
ogolnie - polecam.

#9 Kamil1800

Kamil1800
  • 133 postów

Napisano 21 maja 2009 - 12:33

a czy nie lepiej takie: Słuchawki Sennheiser MXL 51 Street iSpot On-Line

cena taka sama, ale chyba firma lepsza czy sie myle?

#10 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 maja 2009 - 12:36

kamil, dobierz słuchawki do twoich preferencji/muzyki jakiej słuchasz... ...albo zainwestuj kupę forsy i kup sobie coś neutralnego

#11 monis

monis
  • 480 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 maja 2009 - 12:44

no ale przeciez chciales z mikrofonem?...

#12 Kamil1800

Kamil1800
  • 133 postów

Napisano 21 maja 2009 - 12:44

pop/rock na silowni techno :) nie znam sie na sluchawkach :( nie chce tez wydawac pieniedzy na to ... za kilka mscy nowy iPhone i kolejne sluchawki dostane... pomozcie :-) juz sam nie wiem ktore Grifffin Schensheider (?) Creative czy inne... tak z mikrofonem musza byc a tamte Schensheidera(?) o ktorych napisalem nie sa?

#13 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 maja 2009 - 12:52

lubisz bas, bierz creative'y, wolisz wysmakowane solówki na gitarze, szukaj jakiś shure ;) imo z ep-630i będziesz zadowolony

#14 Lukaszmaly1

Lukaszmaly1
  • 243 postów
  • SkądKatowice

Napisano 21 maja 2009 - 13:11

Ja osobiście Bardzo polecam Sennheiser MM50 do iPhona jakość dzwięku jest nieporównywalna z oryginalnymi słuchawkami i dodatkowo można odbierać połączenia :)

#15 Kamil1800

Kamil1800
  • 133 postów

Napisano 21 maja 2009 - 13:14

nie chce inwestowac w sluchawki, wole na cos innego wydac pieniadze

#16 monis

monis
  • 480 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 maja 2009 - 13:18

no to kup Griffiny za ~120 zl tez dobra jakosc tez pilot :)

#17 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 maja 2009 - 13:19

kamil, czy używanie google boli? masz tutaj kilka typów więc poszukaj recenzji i będziesz miał jasność

#18 Kamil1800

Kamil1800
  • 133 postów

Napisano 21 maja 2009 - 13:29

heheh juz siedze i szukam i szukam... :)
czytam te rozne komentarze do recenzji... no i nie wiem...
Shennsheider za 200zl sa... czy warto jednak doplacic czy odczuje roznice?

---- Dodano 21-05-2009 o godzinie 14:40 ----
nic ja juz nie rozumiem...
w sklepie internetowym w ceneo wyszukanym cena wynosi 200 zl a na allegro od 100 do 110...
to przeciez polowa ceny?!
czy cos z nimi nie tak ... nie sa oryginalne... duza ta roznica w cenie sami przyznacie?
mozecie to sprawdzic?
linki do tych aukcji:

Słuchawki Sennheiser MM 50 iP Ipod Iphone + GW (641678980) - Aukcje internetowe Allegro

Słuchawki Sennheiser MM 50 iP Ipod mp3 Iphone (621738463) - Aukcje internetowe Allegro

Słuchawki Sennheiser MM 50 iP Ipod Iphone DHL (633383392) - Aukcje internetowe Allegro

#19 Kamil1800

Kamil1800
  • 133 postów

Napisano 23 maja 2009 - 09:53

???

#20 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 maja 2009 - 10:02

ja bym omijał allegro, bo tam jest mnóstwo podróbek

#21 Kamil1800

Kamil1800
  • 133 postów

Napisano 23 maja 2009 - 10:04

a widziales te aukcje, do ktorych linki dalem? sam nie wiem wlasnie ... wyglada ze oryginalne i sprzedawcy nie maja negatywow od klientow... no i pudelko wyglada jak oryginalne... ale cena - to znaczy polowa tego co w sklepie internetowym kosztuje... to troche mi podejrzanie wyglada...

#22 neequo

neequo
  • 130 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 maja 2009 - 11:17

A ja się ostatnio zgrzałem na słuchawki Beyerdynamic MMX 100. Są dość drogie, ale spodziewam się jakości więcej niż dobrej. Znam firmę, używałem wielu ich studyjnych słuchawek, a sam mam DT770 pro, ale są zdecydowanie za duże na ulicę. Czy ktoś z Was ma z nimi jakiekolwiek doświadczenia?

#23 Tacik

Tacik
  • 69 postów
  • SkądCieszyn

Napisano 28 maja 2009 - 20:09

Witam serdecznie,
sam chciałem właśnie kupić słuchawki z Creative.
Zajrzałem na Ceneo i trochę sie dzwie różnicy cen.. zreszta sami zobaczcie http://http://www.ceneo.pl/1974470
Może ktoś wyjaśnić dlaczego jest taka różnica cen?
I czy warto kupić te, które sa za najmniej wystawione.
Pozdrawiam.

#24 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 maja 2009 - 20:47

te najtańsze to zwykłe ep-630, a nie 630i

#25 adam_eu

adam_eu
  • 50 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 czerwca 2009 - 22:40

Podzielę się z wami wiedzą, którą nabyłem przez ostatnie kilka miesięcy poszukiwań słuchawek do iPhone'a z budowanym mikrofonem (wygoda, z której nie potrafię zrezygnować), których jakość prezentowanego dźwięku zadowoliła by audiofilskie ucho. Poszukać było warto bo jak wiadomo iPhone 3G w przeciwieństwie do najnowszych iPodów (pomijając Touch) charakteryzuje się świętną (choć trochę ubogą w bas) jakością dźwięku, a więc szkoda aby taki potencjał marnował się na tanich słuchawkach.
Od razu mówię, że jeżeli ktoś nie ma zapędów audiofilskich i na słuchawki nie wyda więcej niż 100zł i właściwie chodzi mu o to aby grały głośno (lol) to może nie czytać.

Moim typem nr1 jest nowość na rynku - Phonak Audeo PFE. Słuchawki o armaturowym przetworniku, bardzo wygodne, z niezła izolacją. Grają krystalicznie czystym dźwiękiem bogatym głównie w średnie i wysokie tony. Nie polecam dla bassheadów. Sam takie zamówiłem ;)
Recenzja tutaj: Phonak AudĂŠo PFE (Perfect Fit Earphone) Review

Warte uwagi są słuchawki firmy Ultimate Ears (obecnie własność Logitech)
- super.fi 5vi - również armaturowy przetwornik i wbudowany mikrofon. Recenzja: Ultimate Ears Super.Fi 5 Review [New Version v2]
- triple.fi 10vi - 3 armaturowe przetworniki, odczepiany kabel z wbudowanym mikrofonem. Uchodzą za jedne z najlepiej grających uniwersalnych słuchawek dokanałowych. Jakością biją nawet wspomniane Audeo PFE, ale też są 2 razy droższe. Grają głownie basem oraz wysokimi tonami; srednica wycofana.
Recenzja: Review: Ultimate Ears triple.fi 10 Pro Earphones | iLounge

Najtańsze (biorąc pod uwagę eBay) rozwiązanie, ale i najgorsze z omawianych tu to Etymotic hf2.
W zasadzie polecam je tylko ze względu na dobrą jakość dźwięku ponieważ budowa mikrofonu pozostawia wiele do życzenia. Grają jak przystało na Etymotic, czyli jasno, płasko, z naciskiem na tony średnie i wysokie, z małą ilością basu.
Recenzja: Review: Etymotic Research hf2 Noise-Isolating Headset + Earphones | iLounge

Ostatni warty uwagi headset to Ultimate Buds UB7. Jesto nic więcej jak legendarny model ER6i firmy Etymotic z kablem od słuchawek dołączanych do iPhone'a. Dość ciekawe rozwiązanie zważywszy, że możemy obniżyć koszt kupna wysyłając im swoje słuchawki, z których wyciągną kabel i zamontują w nowym modelu ER6i. Słuchawki grają podobnie do powyższych hf2.

Wymieniłem jedynie modele z wbudowanym mikrofonem, gdyż uważam, że wszelkie adaptery i kombinacje z modułowym kablem i doczepianym mikrofonem nie sprawdzają się praktyce ze względu na niską ergonomię.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych