Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Połączenie Bluetooth iPhone - MacBook

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 dariuszroman

dariuszroman
  • 189 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 maja 2009 - 22:39

Witajcie, brak mi siły bo siedzę już którąś godzinę nad tym i nic. Próbuję połączyć MacBooka Pro (10.5) z iPhone (2.2.1 z Ery - legal) i Google G1. Efekt za każdym razem dokładnie taki sam - błąd, jak widać na fotce. Coś zdecydowanie jest nie tak z ustawieniami MacBooka bo paruje się zarówno z iPhonem jak i G1 ale za żadne skarby nie chce się połączyć z nimi. Czy coś dodatkowo trzeba ustawić? Proszę o pomoc.

#2 pear.pl

pear.pl
  • 121 postów
  • SkądUstroń

Napisano 20 maja 2009 - 23:11

nie ma mozliwosci podlaczenia iPhona po przez BT z Mackiem chyba ze mowisz o iBluetooth, ale mowisz ze legal czyli zakladam ze nie masz Jailbrakea czyli iBluetooth tez nie bedziesz miał. BT w iPhone glownie sluzy do obslugi sluchawek i zestawów glosnomówiących.

#3 dariuszroman

dariuszroman
  • 189 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 maja 2009 - 05:49

Ale czy to oznacza, że nie można podłączyć żadnego telefonu z MacBookiem przez BT. Tak jak napisałem mam telefon Googla G1 i błąd jaki mam jest dokładnie taki sam. Czy ktoś wie jak można to zrobić?

#4 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 21 maja 2009 - 06:42

Narazie iPhone'a nie podlaczysz, poczekaj az wyjdzie soft 3.0, tam bedzie taka mozliwosc ;] Co do G1 to nie wiem, poszukaj, gdzies na google napewno jest jakis tutorial ;P pozdro

#5 BatMan

BatMan
  • 414 postów
  • SkądKościerzyna

Napisano 21 maja 2009 - 06:52

Nokie podłączałem zarówno jako modem jak i podręczny dysk :) też czekam na OS 3.0

#6 dariuszroman

dariuszroman
  • 189 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 maja 2009 - 07:13

To jeszcze powiedz jaką Nokię. A tak dla informacji wszystkich. Miałem w sumie jeden dzień na zabawę z G1. Jeśli to miał być killer iPhona, to im się nie udał. Mam iPhona od dnia jego premiery i skorzystanie z innego telefonu to przeżycie koszmaru. Niby fajnie, niby wszystko ok, ale prostoty używania i dostępu szybkiego do funkcji telefonu nikt nie ma. Gdyby był już 3.0 nie można byłoby nic zarzucić, a tak .... G1 nie można obecnie połączyć jako modemu - więc gdyby ktoś chciał kupić - odradzam.

#7 MBorowiec

MBorowiec
  • 255 postów
  • SkądSiemianowice Śląskie

Napisano 21 maja 2009 - 07:47

Ja bez problemu się komunikuję z k800i SonyE. hmm na raczej standardowych ustawieniach ... nic nie zmieniałem. Włączyłem BT w telefonie i MBP, wykryły się i już mogłem korzystać jak z dysku zewnętrznego Może reboot ?

#8 dariuszroman

dariuszroman
  • 189 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 maja 2009 - 08:20

Super, ale ja potrzebuje również udostępnić internet, a MBorowiec nie napisałeś że c się to udało. Samo złączenie dwóch urządzeń to połowa sukcesu.

#9 MBorowiec

MBorowiec
  • 255 postów
  • SkądSiemianowice Śląskie

Napisano 21 maja 2009 - 14:26

hmm udostępnianie połączenia ... Nie wspomniałem wcześnie, right, ale również działa bez większych problemów. Po sparowaniu urządzeń mogłem wybrać (w telefonie musi być ustawiona możliwość współdzielenia połączenia ...) "jako co" ma działać podłączony sprzęt, modem, wskaźnik itp. Niestety jak pisali poprzednicy na chwilę obecną iPhone nie wchodzi w grę.

#10 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 października 2009 - 09:43

Witam Mam iPhone z Softem 3.1 i nie mogę się połączyć poprzez bluetooth, to dziwne bo bez problemu połączyłem w parę ale gdy klikam połącz wyskakuje, że się nie powiodła i abym na nowo połączy w parę, robiłem to kilka razy i nadal nic.

#11 Adamsky1979

Adamsky1979
  • 13 postów

Napisano 10 października 2009 - 13:31

Niestety mam ten sam problem co arturcisz. Mam iPhone 3Gs z softem 3.1 i macbook odnajduje iPhone ale nie moga sie polaczyc??? Czy ktos wie jak rozwiazac ten problem czy....dalej czekac na nowszy soft?

#12 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 11 października 2009 - 03:05

Iphona z macbookiem można połączyć poprzez bluetooth tylko jako modem internetowy. I to tylko w Orange i Erze.

#13 toruogiwara

toruogiwara
  • 16 postów
  • Skądwolałbym być ze wsi

Napisano 18 kwietnia 2010 - 15:05

Iphona z macbookiem można połączyć poprzez bluetooth tylko jako modem internetowy. I to tylko w Orange i Erze.

A jak to zrobić? Nie udało mi się do tej pory połączyć z macbookiem żadnym urądzeniem, parowanie się udaje, ale połączenie już nie. Dotyczy to zarówno MDA compact IV, iPhone 3GS jak i GPS Dataloggera Qstarz BT-Q1000P.

Mam wrażenie, że coś mam źle ustawione po stronie macbooka, tylko co?

#14 ale_wino

ale_wino
  • 86 postów

Napisano 25 sierpnia 2010 - 23:48

Mam dokładnie taki sam problem. iOS4 nie dodaje takiej możliwości prawdopodobnie ajfonowi żeby połączyć się z Macbookiem. Jest jakaś możliwość żeby to obejść?

#15 atectis

atectis
  • 2 postów

Napisano 27 stycznia 2012 - 18:16

Podaję rozwiązanie z iPhone 3GS soft iOS5 łączenie przez bluetooth z komputerem - tylko jako HOTSPOT (uwaga, w innej kolejności u mnie to nie chciało działać) Na iPhonie hotspot i bluetooth wyłączone. 1. włącz bluetooth (będzie cały czas szukał) 2. włącz hotspot osobisty (wyświetli że łączy przez bluetooth) 3. z iMACA znajdz urządzenie iPhone, potwierdź wszystko, automatycznie wskoczy nowy typ sieci Bluetooth PAN, przypnij się do tej sieci 4. trochę pomieli i ... Na iphonie zapali się udostępnianie hotspot. Komputer ma normalną, szybką łączność z internetem. pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych